21 Mart 2018 Çarşamba

Şu an rotasyon içinde altyapıdan yetişmiş herhangi bir futbolcumuz yok


Yerli futbolcu noktasında da ihtiyaçlar var. Yaz döneminde "Avrupa" diyeceğiz ve Türkiye'de yetişmiş oyuncu ya da altyapıdan yetişen futbolcu kontenjanlarında sıkıntı yaşayacağız. İşin sadece yabancı transferi boyutunda olsak da yerli ihtiyacı belki daha büyük. 

Yerli transferi yapmak zor, maliyeti oldukça yüksek olacak. "Şu yerliyi kesin olarak almalıyız" diyeceğimiz çok fazla isim de yok. Hep bir ağızdan "Emre Akbaba" diyoruz mesela, gerekli de. Handikabı Fransa çıkışlı olması, Türkiye'de yetişmiş futbolcu kontenjanı noktasında iş görmeyecek. Alınabilecek yerliler de gurbetçi. 

İş Emre Çolak / Semih Kaya ikilisine doğru kayıyor. Şu an rotasyon içinde altyapıdan yetişmiş herhangi bir futbolcumuz yok. Fatih Hoca da gelir gelmez bunun altını çizmişti, Galatasaray'ın tarihinde pek olmayan, yakışmayacak bir tablo. Yaz kamp döneminin de önemi buradan gelmekte, altyapıya daha sağlıklı şekilde odaklanabileceğiz.

Fatih Hoca'nın bu anlamda hamleleri başladı. Yine de tam anlamıyla kendini bu işe veremiyor, nedeni de ateşin içine düşmedi. Şampiyonluk yarışının tam ortasında buldu kendini, türlü türlü sorunlarla da uğraştı ve mevcut kadrodan en iyisini almak zorundaydı. Sezon içinde de alttan gelecek isimler üzerine o kadar düşülmedi, dar bir rotasyonla hareket ettik. 

Atalay Babacan, Ozan Kabak ve Recep Gül gibi isimlerin oluşturduğu, U17 diye bildiğimiz ama bugün 18 yaşına girmiş bu çocuklardan oluşan jenerasyonu Galatasaray'a kazandıran isim Fatih Terim. Geldiğinde ilk sorduğu isimler de onlar oldu ama maalesef ki şans verilmedi. U21'le başladılar, sonrasında U19'a gerilediler ve orada şampiyonluğa yürüyorlar.

Yaz dönemi için bu çocukların büyük şansı var. Fatih Hoca'nın onlarla özel olarak ilgileneceğini düşünüyorum. Şu an Atalay Babacan'ın mevkisi boş mesela, Belhanda için bir alternatif düşünülebilir. Ozan Kabak'ın da Ahmet Çalık veya Koray Günter'den daha kötü iş çıkaracağına inanmıyorum. Yasin Öztekin'in sözleşmesi bitiyor, Recep Gül'ün de bu anlamda önü açık. Daha bunun Yunus Akgün, Abdulsamed Karnucu ve Emirhan Civelek gibi isimleri de var.

Bu çocuklara da transfer gözüyle bakmak ve şans vermek gerekiyor. Yerli ihtiyacı var ve asıl transferin bu tarz isimler olacağını düşünüyorum. Onlar adına heyecanlıyım, eminim ki onların da Fatih Hoca döneminde kendini göstermek adına büyük hayalleri var. Geçmiş yıllardaki kazanımları unutmadık, bir yenisi daha gelecek..

12 yorum:

  1. emre çolak olur da semih kaya aman sakın gelmesin,malatyada ki sadık çiftpınar mesela alınabilirdi çünkü bizim altyapıdan çıkma hem de iyi de bir stoper, ayakları da çok iyi iyi ilginç bir şekilde, yaş da 25

    YanıtlaSil
  2. Koray ahmet çalık gibi oyuncular yerine bu oyunculara yedekte şans verip kendilerini hazır tutmalarını sağlayabiliriz. As takım ihtimalleri olunca hep daha hazır olurlar. Yoksa bu şekilde dağılıp giderler ya da başaksehir altınordu gibi takımlarda parlayıp onlara faydaları olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep bunun altını çiziyorum. Koray Günter oturacağına Gökay Güney ya da Ozan Kabak otursun mesela. Yasin Öztekin oturacağına Recep Gül otursun. Emre Çolak alınacağına Atalay Babacan oynasın.

      Sil
    2. burak bu konuda ben de aynen senin gibi düşünüyordum. ama yanıldığımı anladım. o beğenmediğimiz x oyuncunun yerine genç biri oynadığında durum ortaya çıkıyor. özellikle fizikleri öyle yetersiz oluyor ki..

      Sil
    3. Abi hazırlayacaksın işte, güçlendireceksin bu çocukları. Eğitimden geçiyor bu.

      Sil
  3. yerli alınabilecek nimes Olimpiqden Umut Bozok var, birde Türkiyeden yedek kaleci olabilir.
    1998-1999-2000 jenerasyonlarından oynayabilecek oyuncularımızda mevcut mesela çoruma kiraladığımız Doğancan Davas fena performans göstermiyo..
    Yada U21 deki 1998-1999lulardan bazıları yada U19dakiler. neden olmasın.
    Mesela değerlendirilir ise U21deki Gökay(Ortasaha oynaması lazım tabi), Selçuk, Celil, Furkan, Ali, Ahmet.... bunlardan illaki as olmasa bile yedek olabilecek oyuncular çıkar.
    Keza 2000liler zaten en potansiyelli olanlar...
    Altyapımız iyi durumda 1999 ve sonra doğanlar içinde parlak gençler var...
    Umarım değerlendirilirler.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli alınabilir ama işin bir de Türkiye altyapısı noktası var.

      Sil
  4. Altyapı konusu her yıl ısıtılıp ısıtılıp önümüze büyük değişim başlıklarıyla getirilir ancak hiçbir şey değişmez. Fatih TERİM hariç. Bu takımın seneye ona yakın transfer yapacağını en az üçünün altyapıdan olacağını kestirmek güç değil. Zira sözleşmesi biten oyuncularımızdan sözleşme yenileyeceğimiz belki belki Donk var gibi görünüyor. Recep Gül'den ümitliyim. Atalay pişmeli. Ozan Kabak mutlaka forma bulmalı ve Mustafa Kapı 18'i beklemeden yavaş yavaş hazırlanmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu konuyu Fatih Hoca olmasa bu kadar sık dile getirmezdim. Altta iyi de bir jenerasyon oluştu, o anlamda heyecanlıyım.

      Sil
  5. Mustafa Kapı 16 yaşına geldi şimdiden oynatılmalı yavaş yavaş yaşı geçirilmeden

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir