24 Mayıs 2018 Perşembe

GS transfer güncesi #4; Adrien Thomasson


Son günlerin en önemli gündem maddesi oldu diyebiliriz. Yaş ve konum itibariyle de oldukça olası bir transfer. Maliyeti düşürmek ve biraz da gençleşmek temel noktalardan biri. Orta saha rotasyonu eksik yaşıyor ve tek bir transfer olası için yeterli değil. Badou Ndiaye'nin yerini doldurmak kadar yaratıcı bir oyuncu ihtiyacı da olacak.

Adrien Thomasson 24 yaşında ve Nantes forması giyiyor. Bu sezon ligde oynadığı 29 maçta 3 gol 4 asist yapmış. "Mazzela" dediğim tipte futbolcu, oyunun iki yönünü oynayan, tempolu, hareketli bir isim. Badou Ndiaye gibi değil, bunu ayırmak lazım. Atlet özelliği o kadar yok ama teknik özelliğiyle biraz daha öne çıkar. Orta sahanın birçok noktasında oynayabiliyor ve takımdaki sol ayaklı futbolcu yokluğunda iyi bir isim.

Biraz daha 8 numara özelliği barındırıyor. Pas ve teknik özelliği, oyun aklı öne çıkıyor. Fizik anlamda ise çok güçlü değil, iyi kesici ya da hava toplarında iyi bir isim diyebiliriz. Sadece 11 anlamında düşünmemek durumunda mutlu eder, burada amaç rotasyonu güçlendirmek olmalı. Belhanda'yı 8 düşünüyorsak onun alternatifi olur mesela, mevcut kadroda böyle bir alternatif yok. Ya da Thomasson'la da düzen oluşturabilirsiniz, joker özelliği elinizi güçlendiriyor.

Avantajlı tarafı maliyeti. Yıllık ücretinin 1 milyon avro'nun altında olacağını düşünüyorum. Piyasası da eminim ki o kadar güçlü değil, Galatasaray için içine girdiğinde avantajlı taraf olacaktır. Yaşı da 24, bir yandan takımı gençleştirmek önemli. Yaş haddimizin yükseldiğini düşünüyorum ve takım içinde 1 milyon'un altında kazanan çok az isim var. Donk dahi 1.5 milyon avro alıyor, rotasyonun da acı tablosu bu.

İsmi olan, iddialı isimleri genel olarak yazsak dahi asıl hedefler bu tarz futbolcular olmalı. Maliyeti düşürmek ve gençleşmek en önemli unsur. Linnes burada doğru örnek. Maaşı düşük, sorunsuz, şans bulduğunda da asla sırıtmıyor. Kötü çıkması halinde dahi zarar etmiyorsunuz ve bir şekilde elden çıkartabiliyorsunuz. Adrien Thomasson da beklentinin doğru ayarlanması durumunda Galatasaray için katkılı isim olur.

23.03.2018 tarihli yazı..

13 yorum:

  1. kuzey kökenli futbolcuların bir sorunu çıkarmayacağı aşikar abi fakat bu transfer olaylarının menajer kısmı canımı sıkıyor. Umarım futbolcudan çok menajere para vermeyiz.

    YanıtlaSil
  2. hava topları kötüymüş sanıyorum abi bir arkadaş analizinde öyle söylüyor, önemsiz bir detay ama söyleyeyim dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı okumamışsın maalesef :( Başlığa göre yorum yapmışsın.

      Sil
  3. Hava topları kötü dedin o iş yatar.gs de ilk bakılması gereken kriter olmalı

    YanıtlaSil
  4. Aslında gs nin 11ine bakalım çünkü bu tercih diğer mevkilere bağlı..
    10 numara var diyelim şu şartlarda kısa, kanatlar kısa, bekler kısanın kısası(gelecek olan aso ya baksak bile)kısa..geriye iki stoper ve 6 numaran kalıyor.11 kişilik takımda üç oyuncu ile hava hakimiyeti olmaz.Bu yüzden 8 de olsun tabi.fb de öyle havadan top atmaya gelmiyor mesela..yani gs takımı bu dizilimde gereksinim bu.

    YanıtlaSil
  5. Bikere boyu 1.83 solu baskın çift ayak bir box to box orta sahanın heryeri ve kanat forvet arkası oynayabilen şutu olan genç, hırslı bir Joker tam fatih hocalık kesin alınmalı derim 1 milyon civarı bir maliyetle de işi bitebilecek durumda şu an kacirilmamali .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, yüksek maliyetler konuşulmayacaktır.

      Sil
  6. gunnarson boşta geziyor gs için adı geçmiyor! biri kulübü uyandırsın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden boşta geziyor diye sorguladınız mı mesela?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir