25 Mart 2018 Pazar

Transfer tarzı "2018" #28; Marc-Oliver Kempf


Stoper için daha iddialı hamleler bekliyorum. Denayer'den kaynaklı bir boşluk olacak ve o hakkı direkt 11 oynayabilecek bir isimden yana kullanacağız. Kesilen isim ise Serdar Aziz olmaz, onu söyleyebilirim. Serdar Aziz'in Maicon'a oranla daha istikrarlı şekilde devam ettiğini düşünüyorum. Maicon'un teknik ve güç anlamında artıları olsa da hamle ağırlığı soru işareti.

Maicon'dan umutluydum aslında, transferi döneminde de kendisini çok istedim. Kötü de bir sezon geçirdiğini düşünmüyorum. Hatta ligin ilk yarısında en iyilerden biriydi. Son 2-3 maçta bazı hataları biraz daha göze batmaya başladı. Geriden kısa pasla, oyun kurarak çıkıyoruz ve Maicon burada artı sağlıyor. Bir de rakibi ön alanda karşılamak ve savunmayı ileride kurmak var. Serdar Aziz'in de Maicon'a oranla artısı burada ortaya çıkıyor.

Denayer'in avantajı hızı ve atletizmiydi. Bu anlamda rotasyon içinde yer aldı, bir hamle kozu olduğunu düşünüyorum. Bonservisi için ise şartları zorlamak gerekecek, bunu sağlamak zor. Orası için mutlaka bir yabancı stoper hamlesi gerçekleşir. Yine de o ismin Marc-Oliver Kempf olacağını zannetmem. Yaşıyla alakalı bir avantaj olsa da geldiği gibi 11'de fark yaratabileceğini düşünmüyorum.

Marc-Oliver Kempf, Almanların umutla beklediği stoperlerden biri olsa da şu ana kadar beklentiyi karşıladığını söyleyemeyiz. Frankfurt altyapılı bir stoper ve şu sıralar Freiburg gorması giymekte. 23 yaşında, hala potansiyel sahibi ve ayağa kalkabilmek adına şansı olacak. Sezon sonunda sözleşmesi biteceği için de birçok Bundesliga kulübünün ilgisi dahilinde. Bu sezon çok fazla forma şansı bulamadı ve özellikle sezonun ilk bölümünde yaşadığı sakatlık sonrası da istenilen düzeyde değil.

Kempf de aslında sertliği ve teknik özellikleriyle ön plana çıkar. Koray Günter'den beklediğimiz çıkışı Almanlar da Kempf'den bekliyordu. Tarzları da birbirine benziyor. Geriden oyunu iyi kuran, teknik özelliği olan, havadan fena demeyeceğim, sert bir stoper. FM tabiriyle konuşalım, hızı iyi olsa da hızlanması yavaş bir isim. Açık alanlar onu da zorlar, bu da Maicon'dan kaynaklı zorlandığımız bir tablo. 

Freiburg'dan da ayrılacağı kesinleşti ama yeni adresi bilinmiyor. Gençleşmek isteyen ve potansiyeli ayağa kaldırmayı seven takımlar adına iyi bir isim. Geldiği gibi katkı bekleniyorsa ise doğru adım olmaz diye düşünüyorum. Özellikle bu sezonu için boş geçti diyebiliriz, sakatlıklar ve formsuzlukları konuşuyoruz. Yine de 23 yaşında olması ve potansiyeli transferi açısından cazip..

4 yorum:

  1. Ben de böyle bi hamle düşünmüyorum.Büyük ihtimalle lider bi stoper alınacaktır şartlar lider bi stoper için zorlanacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyeli yüksek bir isim olsa da yer olmadığını düşünüyorum. Aynı yerdeyiz.

      Sil
  2. gelecek için bu tarz hamleler olabilir mesela sturm graz dan Dario Maresic 29 eylül 1999 doğumlu stoper bu sezon 31 maç oynamamış hepsi ilk onbir piyasa değeri 2 milyon euro. sezon sonu serbest kalacak oyuncu alınıp kiralık olarak 1-2 seneliğine belçika yada hollanda ligi verilebilir gelişim sağlaması için. hatta alt yapımızdaki 1999-2000 jenerasyonundaki rotasyonda kullanmayacağımız oyuncularında bu şekilde kiraya verilmesi lazım türkiye ye değil yine belçika hollanda fransa lig2 olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dario Maresic FM'de de büyük bir wonderkid :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir