29 Mart 2018 Perşembe

Transfer tarzı "2018" #29; Keisuke Honda


Honda'nın ismi belli dönemlerde Galatasaray'la anılır. En son bu yaz dönemi akıllara geldi ve Milan'la sözleşmesinin tamamlanması itibariyle de haberleri çıktı. Tudor'un düzeninde yapamazdı tabii, Sneijder'in gönderildiği ortamda Honda'nın tutunabilmesi zor. Daha çok o pozisyonda Belhanda gibi koşan, mücadele eden isimler tercih ediliyor ki ben de buna hak verdim.

Son Milan dönemi de o kadar iyi geçmemişti. Tüm sezonda sadece 8 maç oynamış ve 1 gol atmıştı. Onun yerine bugün Trabzonspor forması giyen Sosa daha çok tercih edilmişti. Tabii böyle isimler kolay bitmiyorlar, çok önemli tecrübeler olduğunun altını çizmek lazım. Türkiye'de de genellikle ayaklanırlar ve eskiye dönüş anlamında işaret verirler. 

Honda ise bu çıkışı Meksika'da gösterdi. Toplamda 31 maçta 10 gol 7 asisti var ve hücuma biraz daha yakın oynuyor. 10 numaradır zaten de Cska Moskova döneminde 8, hatta kanatlarda da oynuyordu. Milan'da da ağırlıklı olarak 10 numara oynasa da bu özelliğini göstermişti. Sadece 1 yıllık sözleşme imzalamış ve sezonun bitmesiyle birlikte serbest statüsünde. Haliyle de bu yazı dizisinin konusu oluyor.


Nagatomo'yla birlikte gelişen bir Japonya rüzgarı var. Nagatomo'yu transfer ederken eminim ki bunu düşünmedik ama beklenmedik bir kapı açılmış oldu. Bu kapıyı biraz daha aralamak noktasında düşünülebilecek transferlerden biri olabilir. Honda'nın Japonya'daki etkisi çok daha büyük ve bunun getireceği yararlar olacaktır. Ayrıca iyi de bir futbolcu, iş sadece bununla sınırlı değil.

Honda'nın yeniden ayağa kalktığını düşünüyorum ve Avrupa'da hala önemli işler yapabilir. İyi bir sol ayaktır, teknik özellikleriyle ön plana çıkar ve Belhanda için doğru alternatiflerden biri. Birlikte de oynayabilirler, her ikisi de hücum noktasında birer jokerler. Belhanda ağırlıklı olarak 8 oynuyor, Honda da onun önünde oynayabilir ya da kanatlara atarsınız. Belhanda'ya göre mücadele gücü biraz daha düşük olsa da onun da 8 özelliği var ve oyunun iki yönünde de katkı sağlar.

En az 1-2 yıl iyi işler yapabileceğini tahmin ediyorum. Tecrübeli bir isim ve bu ülkede nerede ne yapacağını bilen bu tarz futbolcular daima fark yaratmıştır. Honda da alternatif noktasında takımın elini güçlendirir ve piyasasının da eski günlerin uzağında olduğunu düşünerek maddi anlamda çok zorlayacağını sanmıyorum. Düşünülebilir bir transfer, kestirip atmamak gerekiyor. Meksika günleri fazlasıyla iyi, Honda geri döndü diyebiliriz..

9 yorum:

  1. hep hayalimdi onu Galatasaray formasıyla izlemek keşke gelse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum olacağını, yazmama rağmen :)

      Sil
  2. Eğer kendini yeniden kanıtlamak gibi bi düşüncesi varsa gelmesini isterim.Çünkü iyi bi Honda bu ligde fazlasıyla fark yaratır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meksika'da yeniden ayaklandı, Avrupa der mi tekrardan bilmiyorum.

      Sil
  3. ben arfa boşta ise başka alternatif düşünmemek lazım bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Arfa boşta olsa da buraya gelmek istemiyor.

      Sil
  4. Diger Japon basligina da yazdigim gibi bana gore ucretine gore etkisi en fazla olacak oyuncu bana gore Honda kesinlikle ve tecrubesiyle cok rahat bir Sosa etkisi gosterecektir. Hele onceden anlasilirsa Yuto'nun da kalisi garantilenir. Ben Arfa olayina gelince bizde zaten gamsiz tayfasindan Belhanda var bir de uzerine Ben Arfa gelirse Prandelli doneminden beter oluruz bize sorumluluk duygusu olan adam lazim tam tersi Ben Arfa'yi alternatif olarak bile dusunmemek lazim bence :)

    YanıtlaSil
  5. Gelmesin zaten hocam :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir