28 Mart 2018 Çarşamba

Türkiye Milli Takım'ını seçtiği günden bu yana yazdığım bir konu


Türkiye Milli Takım'ını seçtiği günden bu yana yazdığım bir konu. Çünkü düşünülmüyor, bir türlü gerçek anlamda şans verilmiyor. Kulüp düzeyinde form çizgisi de her zaman bir noktada ve onun aşağısına düşmedi. Wolfsburg forması giymekte, Bundesliga'nın da iyi futbolcularından biri. Henüz 26 yaşında bu adam, güçlü bir değer olduğunu düşünüyorum. Şu ana kadar ise sadece 16 kez forma giydi ve henüz bir maçın ilk 11'inde yer almadı.

İstisnasız Milli Takım'a seçilir yalnız. Türkiye tercihini yaptığından bu yana her Milli Takım kampında yer aldı ve kulübede oturdu. Biz bu hikayeyi Nuri Şahin'den de biliyoruz mesela. O da istisnasız her Milli Takım döneminde takımda yer alırdı ama üzerinde ısrar edilen dönem oldukça azdır. En formda olduğu dönemde de oturtuldu, o pozisyonda ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda da. Nedeni de "Milli Takım performansı kötü" diye adlandırıldı ama sen o güveni vermedin ki.

Sonra da 29 yaşında Milli Takım'ı bıraktığını açıkladı. Nedenini "gençlerin önünü açmak" olarak açıklasa da asıl sebebin o güveni alamamasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Yunus Mallı da o yolda, bu gidişle 2-3 yıl sonra Milli Takım'ı bırakır. Sessiz, sakin, işini yapan bir adam. Ne zaman şans verilse de oynuyor, son derece sorunsuz şekilde. Pozisyonunda güçlü olduğumuzu ben de düşünüyorum ama Yunus Mallı da kendi mevkisinin en iyilerinden biri.

Hücum rotasyonumuzun güçlü olduğu doğrudur. Hem de genç isimler var ki geleceğimiz bir hayli parlak. Buna rağmen çift defansif orta saha oynuyoruz mesela. Yusuf Yazıcı'yı ya da x bir ismi 8 numaraya çekeyim de Yunus Mallı'ya bir şans vereyim gibi düşünce yok. Bu adam tam bir hücum jokeridir. 10 numara oynar, her iki kanatta kullanırsınız, sahte 9 oynar, çok zorlandığınızda 8'e dahi çekersiniz. Düşünülmemesi, kullanılmaması beni şaşırtıyor. Böyle lükslerimizin olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Almanya'nın elinden kaptık gibi bir durum yok tabii. Yunus Mallı, tüm Genç Milli kategorilerinde Almanya forması giyse de Alman Milli Takım'ında oynama şansı pek yoktu. Kerem Demirbay'ın ona göre biraz daha şansı var olmasına rağmen o da çağrılmıyor ve çağrılacak gibi de görünmüyor. Son dakika tercihini Almanya'dan yana kullanmıştı ve Konfederasyon Kupası'nın ardından Milli Takım'a seçilmez oldu. Pişman olduğunu düşünüyorum ve şu kadroda yer alması halinde de çok iyi bir 8 numaramız olacaktı..

10 yorum:

  1. Anlamıyorum. Neden milli takım istikrar sağlayamıyor? Potansiyelimiz fazlasıyla var.

    YanıtlaSil
  2. Valla yetti bu adamların göz göre göre küstürülmesi, şans verilmemesi. Terim de aynısını Yıldıraya, Nuriye hatta Yunusa yapıyordu. Bu adamların oynayabilmesi için illa Barcaya Reale mi gitmesi lazım? Zaten bizim insanımızın haberi yok ama koca teknik adamların yok sayması tuhaf. Yunus milli takımda da gayet iyi ve istekli oynadı şans bulduğunda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Hocayı da bu anlamda çok eleştirmiştim.

      Sil
  3. Tolgay milli takıma seçilemiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçilemiyor, statü engel. Zamanında tercihini Almanya'dan yana kullanmıştı.

      Sil
  4. Böyle bi hücum jokerine yeterli şansı verememek gerçekten de çok rezil bi durum.Yarın öbür gün milli takımı bırakırsa da o zaman değere biner ama.Yazık

    YanıtlaSil
  5. Su an avrupanın 3. Seviye takımlarından biri haline geldik ve sanırım 4. Torbadayız. Hazırlık maçı yaptığımız takımlara bakarak da bunu görebiliriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir