8 Nisan 2018 Pazar

5li #18; Galatasaray'da forma giymiş Arjantinliler

Galatasaray'da forma giymiş Arjantinliler diye düşündüğümüzde karşımıza çıkan "hayal kırıklıkları" oldu. En azından beklenti dahilinde iyi diyebileceğimiz bir isim var, bu anlamda listeyi genel tutalım. Galatasaray forması giymiş çok fazla Arjantinli yok ama işin ilginci bu isimlerin istisnasız müthiş işler yapmaması.


Emmanuel Culio

Pozitif bakabileceğim tek isim diyebilirim. O da beklenti dahilinde fazlasını verdiği için. Yoksa ortada müthiş bir performans olduğunu söyleyemem. Öyle kötü dönemde geldi ki mücadele olarak iyi seviyede kalan isimleri pozitif hatırlıyoruz. Culio da o takıma kalite katmış ve akıllarda iyi bir iz bırakmıştı. Bugünün yabancı sınırı olsa uzun bir Galatasaray kariyeri de olabilirdi. Fatih Hoca'nın beğenisini biliyorum, yine de tutamadık.


Marcelo Carrusca

Arjantinlilerin hayal kırıklığını da Carrusca üzerinden anarız. Galatasaray'a geleceğin yıldız adayı olarak gelmiş ama çok büyük bir hayal kırıklığı olmuştu. Şanssızlığı belki de Arda Turan oldu, onun çıkış dönemine denk geldi ve aynı pozisyonda oynadıkları için geride kaldı. Kalli de Carrusca için umut olsa da ancak kadroda yer doldurdu. Herkes gibi benim de beklentim vardı, heyecan verecek bir futbolcuydu ama Arjantinliler tutmuyor işte.


Leo Franco

Kötü bir kaleci değildi. Arkasında büyük bir La Liga tecrübesi vardı ve serbest futbolcu statüsünde alındı. Bu anlamda kötü bir transfer olmasa da çok büyük hayal kırıklığı oldu. Bu tarz tecrübeli kalecilerin tutmasını beklerim aslında, Leo Franco da iyi iş çıkarabilir diye düşünüyordum. Aklımda kalan iyi maçı Atletico Madrid deplasmanıydı. Onun dışında kalan maçlarda yapılan hataları sayarız ve Selçuk Şahin'in Sami Yen'deki golünü bir ömür unutmayız.


Lucas Ontivero

Acaba hangi transfer daha karanlık. Tarık Çamdal mı, Endogan Adili mi yoksa Ontivero mu. Kariyerinde herhangi bir A takım maçı olmayan futbolcu için 2.5 milyon avro bonservis ödedik. Üstelik bu adam 6 ay boyunca denenmişti. Yetenekli olduğu söyleniyordu, Tokatspor karşısında da herkes heyecanlanmıştı. Sonrası yok, Ontivero kendisinden olmayacağını her fırsatta belli etti. Kiralık şekilde Dünya turu attı, hayatında göremeyeceği parayı Galatasaray'dan aldı.


Emiliano Insúa

Bu adamın ise hakkının yenildiğine inanıyorum. Galatasaray'a potansiyel adayı ve Arjantin Milli Takım'ına seçilen bir bek olarak geldi. Rijkaard kendisine şans verse de Hagi döneminde Çağlar Birinci'nin dahi ardına düştü. Bülent Ünder zamanı ise yokluktan 2-3 maçta şans bulduğunda tekrar Milli Takım'a dönmüş, Bülent Ünder de "benim sayemde" demişti. Oysa alakası yok, zaten oraların futbolcusuydu. İyi bir sol bek olsa da kullanamadık.

10 yorum:

  1. Carrusca için aslında farklı bir durumda söz konusu bence. Estudiens’te oynarken serbest adam statüsünde yani 10 numara gibi oynuyordu. Galatasaray’a ilk geldiğinde bir Ankaraspor maçı ki o sezonun ilk maçında oynamıştı. Hani şu 2 penaltı kaçırdığımız Hakan Arıkan’ın vitrine çıktığı maç. O maç gerets onu sol kanada kitledi. Sonrasında hep o bölgede denendi. Düzgün bir formatla çok başarılı da olabilirdi bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israrcı olunabilirdi, yetenekliydi ama tutulmadı. Bence şanssızlığı Arda Turan oldu. Forvet arkası desek orada da Sasa Ilic vardı.

      Sil
  2. İnsua'ya gereken şans verilmedi Galatasaray sonrası başka takımlarda forma şansı bulup iyi de oynadı diye hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç verilmedi hem de. Atletico Madrid var mesela bizden sonra, şimdi ise Bundesliga'da.

      Sil
  3. Şu listede hakkı hiç verilmeyen futbolcu Insua'dır.Zaten ne kadar iyi bi futbolcu olduğunu bizden gittikten sonra da gösterdi ki devre arasına yakın ismi tekrar anılınca mutlu olmuştum ama olmadı.Carrusca için hepimizin büyük beklentisi vardı ama olmadı bi türlü.Culio süper bi futbolcu değildi ama öyle bi dönemde geldi ki Culio bişeyler yapmak için uğraşıyor felan dedik.Leo Franco yabancı kaleciler noktasında hep iyi isimler yakalamış bi takım olmamıza rağmen tarihimizdeki en kötü kalecilerden biri.Ontivero için söylenecek pek bişey yok aslında.Sadece yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insua'nın hakkı o kadar verilmedi ki yok sayıyoruz.

      Sil
  4. Leo Franco kariyerine rağmen baya kötü kaleci bence. Tek katılmadığım nokta orası oldu. İnsua'yı keşke daha fazla izleyebilseydik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray sonrası da La Liga kariyeri devam etti mesela. Müthiş bir kaleci değil ama o ligin standartında iş gören isimdi.

      Sil
  5. Avendano Ecscobar Iglesias(kayseri) Mathias Delgado Ortega F.Higuian Nartallo Federico Insua(bursa) ismael sosa (antep) tutmayanları E.Sağlam'in getirdikleri genelde 3 farklı takımda 5 arjantinli.

    G.Birliği Zacarias (eskilerden) Pablo Battala Beluschi iz birakanlari oldu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir