21 Nisan 2018 Cumartesi

5li #19; Beklediğimiz ama gelmeyen forvet?

İzlediğiniz dönem itibariyle Galatasaray için en çok beklediğiniz ama gelmeyen forveti sordum. Çok fazla yanıt geldi, herkese teşekkür ediyorum. O isimlerden 5'ini burada paylaşacağım ama buradan da yorumlarınızı beklerim. Bu tarz konuları konuşmayı seviyorum. Hem tatlı bir nostalji, hem hafızayı hareketlendirme noktasında önemli. 


Fernando Morientes

Şaşırtıcı değil, ilk sırada yer almasını bekliyordum. Özellikle 2000'li yıllarımıza damga vuran bir futbolcuydu. Özhan Canaydın'ın büyük vaatlerinden olan, hemen hemen her sezon peşinde olduğu, hatta uçak biletine kadar hazır denilen bir isimdi. Çok kaliteli bir isimdi, eminim ki Galatasaray'da büyük işler yapabilirdi. Real Madrid günlerini biliriz ama Monaco'yla oynadığı Şampiyonlar Ligi finali unutulmazlardan. 


Hernan Crespo

Crespo'yla alakalı iddialar ne kadar gerçekti bilmiyorum ama en çok ismi yazılan 2. futbolcu oldu. Crespo'nun Galatasaray'dan teknik direktörlük teklifi aldım açıklamasını hatırlıyorum. Futbolcu olarak ise Inter sonrasında ciddi şekilde düşünülmüş. Inter'den Genoa'ya bonservisi elinde şekilde geçmişti, o dönem olabilirdi. Geçmişe indiğimizde ise piyasası ve ismi noktasında zor bir transfer. Çok önemli forvetlerden biri de o, hangi yaşta olursa olsun Türkiye'yi sallardı.


Ruud van Nistelrooy

Bu adamın büyük hastasıydım. Hak ettiği değeri de gerçek anlamda alamadığını düşünüyorum. Manchester United'in Van Nistelrooy sonrasında bu verimlilikte bir forvet bulamadı belki de. Real Madrid günleri de fazlasıyla iyiydi ama hakkını teslim edemedik sanki. Onu da Real Madrid dönemi sonrası almak mümkündü. Bonservisi elinde şekilde Hamburg'a gitmişti ve Bundesliga kariyeri de fena değildir. Sonrasında Malaga'ya gitti, o dönem Malaga'nın çılgın harcadığı ve battığı dönemdi. Yine yaşı ne olursa olsun büyük fark yaratacak, bu ülkeyi sallayacak isimlerden biriydi. Keşke dediğim isimlerden.


Diego Forlán

Forlan'ı transfer etmiş olsaydık neler olacağını merak ediyorum. Forlan, Reyes, Ujfalusi paketi enteresan olabilirdi. Bu isimleri Fatih Hoca'nın yönetiminde görmek isterdim. Tabii sadece bu dönem için değil, Forlan ismini geçmiş yıllarda da anmıştık. Bu tarz forvetlerin yaşı ne olsa da Türkiye'de büyük işler yaptığını görüyoruz. Bize farklı bir yol hazırlayabilirdi ki çok kaliteli forvetti. Galatasaray olmayınca Inter'e gitti, sonrası ise düşüş. Belki onun adına da bir kırılma noktası olacaktı.


Nuno Gomes

Nuno Gomes denildiğinde de akıllara Fatih Terim gelir. Fatih Terim'in Fiorentina'ya transfer ettiği bir isimdi ve Euro 2000 performansı sonrasında gerçekleşmişti. Fatih Terim'in 2. Galatasaray döneminde ise İtalya'da birlikte çalıştığı çoğu futbolcuyu Galatasaray'la andık. Rui Costa ve Nuno Gomes bunun en büyük örnekleri. Galatasaray'da görmek güzel olabilirdi, o dönem için iyi bir forvetti. İtalya günleri çok parlak değildi, çok geçmeden Benfica'ya geri dönmüştü. İmkanı olan bir transferdi..

4 yorum:

  1. en çok beklenen adam eksik :) ama yaşı genç arkadaşlar unutmuş olabilir. jardel sonrası 2 ay alen boksic bekledik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En çok bu isimler yazılınca tablo böyle oldu :)

      Sil
  2. Çok süper isimler hepsi de... bugün Gomis in bıraktığı etkiyi bırakabilecek oyuncular birçoğu...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir