24 Nisan 2018 Salı

Bekleyelim yine de, yapacak bir şey yok


Enteresan istatistikler var. Son zamanlarda eleştirdiğimiz çoğu futbolcunun gol / asist rakamları ilginç. Feghouli de bunun ilk sırasında diyebiliriz. 24 maçta 6 gol 8 asist ki bu asistler içinde duran toptan yaptığı bir asist de yok sanırım. Yine de rakamlar beklentiyi karşılayamıyor, oynadığı kanadı süpüremiyor, mücadele noktasında yok.

Bazı futbolcuları 2 sezon olsa dahi bekleme taraftarıyım. İlk sezonunda ortada olmayan ama 2. sezonunda beklentiyi karşılamış birçok isim var. Her isim için "teklif varsa satalım" diyoruz ama bu isimlerin aynı kalitede yerlerini doldurmak diğer konu. Feghouli için de yaz kamp dönemini görmesi durumunda yükselebilir gibi bir düşünce var, doğrudur da.

Yine de şu zamana kadar toparlaması gerekiyordu. Yaz kamp dönemi görmeyen ama sezon içinde ayaklanan futbolcular da tanıyoruz. Hadi ilk zamanlara tamam da şu dönemde fark yaratması gerekiyordu. Bazı futbolcular sezonu erken açtı, bu dönemde düşmeleri doğal. Maicon, Belhanda ve Gomis için söylüyorum bunu. Feghouli'nin şu dönemde zirve yapması gerekiyordu.

Sezon içinde yüklemeler yapılıyor, Ocak ayı kampı da gördü. Forma istikrarı da var, bir şekilde forma onun. Gol / asist rakamları kalitesiyle alakalı, şu an dahi tek maçına maç kazandırabilecek bir değer. O aklı kondisyona dökemiyor, ayaklar maalesef gitmiyor. Hızı ve temposuyla tanıdığımız bir isimdi, onu özel kılan bazı özelliklerini unutmuş gibi.

Bir dönem 10 numaraya çekilmesi kondisyonu ile alakalıydı. İş de gördü, Kayserispor deplasmanı en iyi maçlarından biriydi. Belhanda'sız olmadı orada da, nedense Belhanda'yı direkt 8 düşünüp önüne Feghouli'yi yazamadık. Gerçi o maçlarda da 50. dakikanın ardından Feghouli bitiyordu, atımlık kurşun misali hareket etti. Bekleyelim yine de, yapacak bir şey yok..

12 yorum:

  1. şut,pas,çalım,zeka,hız hepsinden var ama bu özelliklerini gösterecek tempo yok malesef,seneye göndersek bile bu özellikleri olan oyuncu bulmak kolay değil en azından bu bonservislere,yedekte bırakamıyoruz çünkü yaratıcılık anlamında kısır bir takımız ve en kötü haline bile ihtiyacımız var ama yine de feg yerine sinan ile başlanabilir,onu da valbuena gibi süper yedek olarakta kullanabiliriz diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempo da geçmiş yıllarda Feghouli'nin en kıymetli özelliklerinden biriydi.

      Sil
  2. hücuma en yakın iki isim olan belhanda ve feghoulinin gol ayakları olmaması büyük kayıp.halbuki ülkemiz takımları için yıllardır yapılan beklenti transferleri olan bu isimlerde bizlerde takır takır gol atar,yatırır kaldırır tek başına maçı alır gibi,maalesef ki bende büyük beklentiler oluşmuştu.akhisar maçından sonra belhandayı bağrıma basacam dedim nafile alanya maçında sahada olsam boğabilirdim.karalama yapmak istemiyorum ama düne kadar hiçe sayılan atıfı seyrediyorum ya hertürlü gol vuruşu var ve maç alıyor..diğer rakiplerin gol yükünü sırtlayacak bir çok oyuncu..sinan gümüş takımda işi yok diyoruz bir bakmışız 2 maçta hayati golü var belkide şampiyonluğu bu iki golle alınan maçlar belirleyecek.bütün gol yükü gomisin üzerinde.Alanya maçında nerdeyse ceza sahasından atılacak bir serbest atışımız var kaleye gönderecek oyuncu yok orta yapılıyor!sorarım lig şampiyonluğu,şampiyonlar ligi hedefleri olan bir takımın frikik olduğunda %50 gol diyebilecek bir oyuncunun olması gerekmez mi?
    hadi ciddiyetsizliklerini bir kenara bıraktık.soruyorum istatistik mi skorerlik mi? insanın aklına fergisonun sözleri geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin gol ayağı var aslında, nedense bunu sık göstermiyor.

      Sil
  3. 3.850 m euro artı bonus yıllık maaş verdiğin futbolcuyu öyle kolay yollayamazsın.Bu maaşı kimse vermez 1! İkincisi 5 milyon euro da boservis vermişsin zaten bu parayı da kimse vermez! Her taraftan büyük zarar yani o yüzden bundan tek kurtuluş yolu, Futbolcuya iyi bir çalışma programıyla yükleme yapıp, seneye şampiyonlar liginde iyi bir performans beklemek! Gerisi boşuna konuşmak olur.Feghouli gibi hem bonservis verilip hemde böyle yüksek yıllık ücreti olan bir oyuncu Şampiyonlar ligi görmeden satılamaz satılırsa 10 milyon euro zarar yazarsın bilançoya! Zaten bu zararlar böyle yaza yaza oldu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'yı da yollamak zor mesela. Ben bu isimlerden gelecek sezon da ne alabiliriz onu düşünüyorum.

      Sil
  4. 1 sezonluk performansla fazla eleştirildiğini düşünüyorum. Gönderip yenisini alsak desek Dünya Kupası falan yine Eylül 'ü bulur. Kamp yine kaçar. Feghouli ile yeni sezona başlayıp 1 sezon görmek lazım.

    YanıtlaSil
  5. Fatih hoca ile bir yaz kampı geçirsinler seneye yükselirler genelde kuzey afrikalılar böyle uyum sorunu yaşıyabiliyorlar bence satmak yanlış çünkü iyi bif teklif gelmiyeceği belli üce beşe elden çıkarılacak oyuncular değiller bir yıl daha elde tutabiliriz ayrıca maicondan da umutluyum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda için de bu geçerli. Gelecek sezon taşların yerine oturacağını ve bu isimler için bambaşka yorumlar yapılacağını düşünüyorum.

      Sil
  6. Fizik olarak bu yıl onu eleştirmem ama son maçlarda nedendir bilinmez ama büyük bi düşüş var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru. İlk etapta fizik anlamda düşüşte olsa dahi kalitesi ortaya çıkardı, gol / asist rakamları olurdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir