22 Nisan 2018 Pazar

Beşiktaş karşısında iyi bir Maicon izleyeceğimize inanıyorum


"Maicon ile buraya gelmeden önce baş başa konuştum. Öylesine dev gibi bir adamın bu kadar üzgün olabileceğini düşünemiyordum. Üzüntüden de öte bir hali vardı. Koca bir adamın ağlaması, insanı perişan ediyor."

Maicon'un durumunu herkes gibi ben de eleştiriyorum. Transferini istediğim, sezon içinde de desteklediğim bir futbolcuydu. Defoları olsa da yararlıydı, farklı işleri vardı. Lider karakteri ön plana çıkıyordu, isyan noktasında takımı ayaklandırıyordu, top tekniği oyun sisteminin önemli bir parçasıydı ve attığı gollerle de konuştuk.

Ağır bir futbolcu olduğu doğru. Açık alanda hızlı bir oyuncu karşısında 2. bir hamle şansı yok. Fatih Hoca'yla da savunmamızı mümkün olduğu kadar orta sahaya yakın kuruyoruz ve bu oyun içerisinde Maicon daha da bocaladı. Son haftalarda ise iyice dip noktayı gördü ve hataları neticesinde kaybedilen maçlar var.

Rotasyon dar, 13 - 14 futbolcu üzerinden döndürüyoruz. Önümüzde de 4 hafta var, bu futbolculardan başka şansımız yok. Kaybetmek kolay olan, kestirip atabilirsiniz. Futbolcuyu kazanmak ve bu kötü durum içinden ayaklandırmak gerekiyor. Maicon da kolay vazgeçebileceğimiz bir futbolcu değil, en azından kalan haftalarda.

Serdar Aziz cezalı duruma düştü işte. Onu da sezon boyunca ön plana çıkardım, ligin en iyilerinden ama Alanyaspor karşısında yaptırdığı penaltıda hatalıydı. Sarı kart görerek cezalı duruma düştü ve Beşiktaş karşısında yeniden Maicon'a dönüyoruz. İyi bir Maicon'a da ihtiyacımız olacak. Rakibin Negredo'su var ve Alanyaspor karşısında neredeyse her kafayı vurdurduk. Negredo'yu durdurmanın yolu Maicon'un hava hakimiyetinden geçecek.

Fatih Hoca çok büyük bir mentor. Futbolcuyu nasıl kazanacağını iyi biliyor ve iletişim noktasında en iyilerden biri. Maicon'u da kazanacağına ve Beşiktaş karşısında iyi bir Maicon izleyeceğimize inanıyorum. Bu noktadan sonra Fatih Hoca'ya güvenmek dışında bir şansımız da yok. Şampiyonluk ihtimali Fatih Terim üzerinden konuşabiliriz..

14 yorum:

  1. denayer desen pozisyon alma da sıkıntısı var havadan çok kötü, maicon desen ağır, allah yardımcımız olsun,son maçta denayerin verdiği hava topları yüzünden çok pozisyon verdik, negredo da yerini boşaltığı zaman o boşlukları talisca gibi babel gibi oyuncular çok iyi değerlendiriyor,fernandoya çok büyük görev düşüyor, bu boşlukları iyi kapatması lazım,serdarın yokluğunda fernando nun performansı bjk maçını belirler bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon ağır ama Beşiktaş karşısında iş yapabileceğini düşünüyorum.

      Sil
    2. Hocam Besiktasi fazla buyutuyoruz bence, Bayern maclarinda goruldugu uzere oldukca fazla defosu olan bir takim bana gore ve eskisi gibi takim oyunu oynamiyorlar her seyleri bireysellik uzerine son zamanlarda. Ilk golu biz atarsak rahat bir galibiyet alacagimizi dusunuyorum.

      Sil
    3. Büyütmek değil de neticede iddialı bir maç, direkt rakibin. Her an her şeyi yapabilirler. İyi durumda olmadıklarını ben de düşünüyorum ama biz de müthiş değiliz.

      Sil
  2. Maicon-Negredo
    Talisca-Donk eslrsmeleşl hava toplarinda önemli

    YanıtlaSil
  3. Maicon'a bu maç özelinde güveniyorum.Malatyaspor karşısında güvenmem ama beşiktaşa karşı iş yapabilir! Muhtemelen dengeli gidecek bir maç olacak, zaten büyük takımlar kadrosunda tek tip stoper bulunduramaz! Bazı maçlarda hızlı stopere, bazı maçlarda hava hakimiyeti yüksek kalıplı stopere ihtiyacınız olur! Maicon'un en büyük hatası yapabileceğinden fazlasını yapamaya çalışması! Sen stopersin, sağ iç ortasaha gibi o kadar çıkmamalısın çıkarsan eninde sonunda yakalanırsın! Ayrıca maicon için önümüzdeki sezon takımda kalıp kalmayacağını belirleyecek bir maç olacak. İyi bir oyun çıkarırsa her türlü kadroda tutulur diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon'a ben de güveniyorum, Negredo için önemli bir koz.

      Sil
  4. Fatih hoca sever moralmen iyice düşmüş oyuncuyu eskisinden daha iyi yapmayı.

    YanıtlaSil
  5. ümidim yok. babel vs tek yakalarsa yandık. ayrıca denayer de sola geçecek. bu da kötü olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel inanılmaz hareketli, kreatif değil. Onun da iyi özellikleri var, oraya önlem alınmalı. Elia gibi vurup geçmez, daha fizik gücüyle ayakta. Maicon başarabilir.

      Sil
  6. Maicon bu yıl kendi adına en önemli maça çıkacak.İyi oynarsa kalması adına bi şansı olur ama kötü oynarsa kesin gider.Ben iyi oynayacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir