13 Nisan 2018 Cuma

Bu istatistiğin bir gösterdiği de Fatih Hoca döneminde tamamen 8 numaraya dönmesi


Bu sezon Süper Lig'de en az 10 gole katkı yapan 28 oyuncu var. Bu oyuncular içinde deplasmanda hiç gol katkısı bulunmayan tek isim Younes Belhanda; Faslı oyuncu bu sezon ligdeki 10 gol katkısının sekizini Tudor teknik direktörken yaptı.

OptaCan 'ın paylaştığı istatistik. Ben de üzerine konuşmak istedim. Belhanda'yla alakalı sürekli olumlu noktaları paylaşsam da negatif tarafları da es geçmiyorum. Bu istatistiği konuşmak gerekiyor, Belhanda gol noktasından giderek uzaklaşıyor.

Sneijder kıyası yapılmamalı, çok farklı 2 isim. Belhanda'nın ağırlıklı olarak 8 numara gibi oynaması da kötü bir şey değil. Düzen içinde istenen bu ve Belhanda'nın faydalı isim olduğuna inanıyorum. En azından beklentim düzeyinde hareket ediyor diyebilirim. Sıkıntılı taraf gol noktası, bir futbolcunun 8 numara oynaması onu rakip kaleden bu kadar uzaklaştırmamalı.

Rakip ceza sahasına daha sık girebilir, yine ceza sahasına doğru topla dripling yapabilir. Bu özellikleri var ama pek kullandığını söyleyemem. Daha çok katkısı oyunun iki tarafında ve hücum için belli bir sınırı geçmiyor. Kötü oynadığında ise Belhanda'ya yine mecburuz, arkasında alternatifi olmadığından hamle şansı kalmıyor. Haliyle de Belhanda ısrarla eleştiriliyor.

Bu istatistik şunu da gösterir, Fatih Hoca döneminde tamamen 8 numaraya döndü. Gençlerbirliği maçının ardından acaba sol tarafta değerlendirilmeli mi gibi bir düşünce oluştu. Oysa orada Tolga Ciğerci gibi bir alternatif var ve başarılı da olmuştu. Onun ceza sahasına koşularını, gol noktasında var olmasını arıyoruz. Garry Rodrigues de düşüş içindeyken düşünülebilir.

Selçuk İnan da Belhanda gibi gol noktasından çok uzaklarda. Bu yük fazlasıyla Gomis'in üzerinde ve o iptal olduğunda sıkıntı çok daha büyük. Feghouli, Garry Rodrigues, Belhanda ya da Selçuk İnan'ın bu yükü hafifletmesi gerekiyor. Bu anlamda yeni sezonda Belhanda'yı 8 gibi düşüneceksek önüne daha yaratıcı ve gole yakın bir 10 numara düşünülebilir. Talisca tarzında bir isim muazzam olurdu..

12 yorum:

  1. feg kalırsa eğer seneye 4-1-4-1 de belhanda ile gomisin arkasında oynarlar bence, seneye garry i satıp net 2 kanat almak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-1-4-1'i kesin görüyorum da kimler kalır bilemiyorum.

      Sil
  2. Belhanda artık on numara pozisyonunda oynayamaz çünkü o mevkiden beklenti çok büyük, o beklenti büyüdükçe belhanda'nın üzerindeki baskı artıyor bu da oyununa yansıyor bence! önümüzdeki sezon için iki merkez ortasahadan birinin kesinlikle belhanda olması gerekiyor, önünde de benim gönlüm Hakim Ziyech ten yana ama realite Emre akbaba diyor! Belhandayı tam olarak 8 numarada kullanıp önününe iyi bir ofansif ortasaha koyabilirsek müthiş bir hücum takım olabiliriz!Eğer iki merkez ortasahadan biri belhanda olmayacaksa kesin satılmalı çünkü verim alma şansımız kesinlikle yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 olur ya da sol tarafa atabiliriz. Ötesi zor.

      Sil
  3. Belhanda oyunun defansif yönünde var.Top kapıyor, rakibe kolay geçilmiyor ama hücum noktasında 0.Bu kadar da olmaz yani çık ileri ne bu defansif oynama merakı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 0 değil, aksine o olmadığında hücumda pozisyon dahi bulamıyorsun.

      Sil
  4. Tolganın sol kanat etkisini ve attığı golleri çok çabuk unuttuk tekrar düşünülmeli bence de

    YanıtlaSil
  5. Orta sahadan rakip cezasına topsuz koşu yapıp oraları karıştıracak bi oyuncumuz da yok... son juventus real maçında matuidi üç gölde de içeri girip bi şeyler yaptı ve takımı gol attı. Bunu belhanda dan beklemek lazim ama yapmıyor. Selçuk fernando belhanda ile topa sahip oluyoruz ama gerisi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'dan bunu yapmasını bekliyorum, özelliği de var ama ne zaman yapacak diye beklerken sezon bitti.

      Sil
  6. Belhanda ancak Misimovic ile kıyaslanır Sneijder ile değil. Fiyatına göre Galatasaray tarihinin en büyük fiyaskolarından.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir