22 Nisan 2018 Pazar

Bu tarz maçlarda "kurtarıcı" olması atladığı eşiği gösterir


"Maçtan önce Sinan ve Yasin'i kendi odama çağırıp konuştum zaten. Kupa maçının sevimsiz havasını almak için. Çok da doğru oldu. İyi iş yaptı. Kendisine de demiştim, böyle olmalı. Hep de dile getiriyorum bunu. İkisi adına çok mutluyum."

Hücum tarafında alternatifler kısıtlı. Sinan Gümüş, Yasin Öztekin ve Eren Derdiyok dışında 4. bir hamle yapamıyorsun. Yaratıcı bir futbolcun yok, forvet ve kanatlar adına da tercih edebileceğin isimler bunlar. Aralarında bir şeyler yapma potansiyeli olan isim ise Sinan Gümüş. Konyaspor maçında olduğu gibi Alanyaspor karşısında da takımını kurtaran isimdi.

Sinan Gümüş'ün Galatasaray'da attığı birçok gol var. Bunun yanında ön plana çıktığı maçları da sayarız ama o eşiği hiç atlayamadı. Devamı gelmedi çünkü, gelişim göstermedi ve ben de bu durumu eleştirdim. Fatih Hoca ise ona güveniyor, Sinan Gümüş'ün de daha fazla çalıştığına inanıyorum. En azından bu tarz maçlarda kurtarıcı olması atladığı eşiği gösterir. Umarım devamını getirir.

Rolü önemli. Sağ kanat olduğunu ya da orada büyüyeceğini düşünmüyorum. Kafamdaki rolü 2. forvet olma noktasında, Gomis'i tamamlayacak isim gibi. Sol ayağı kıymetli, müthiş bir gol vuruşu var. Rakip ceza sahasını dolduruyor ve forvet özelliğiyle ön planda. Topu alıp sürükleme noktasında ise eksikler var, bu anlamda forvet gibi izlemek daha kıymetli gibi. Bunu da yeni sezonda daha sık göreceğiz. Şu aşamada başka bir alternatif yok.

Yasin Öztekin'i de beğendim bu arada. Akhisar maçında çok kötüydüler ve hücum tarafında beklenti de bu futbolcular üzerindeydi. Alanyaspor karşısında geri dönmüş olmaları mutlu etti. Dediğim gibi, alternatifler kısıtlı ve mevcut isimler bunlar. Ne alabiliriz diye düşüneceğiz, sonrasına yaz döneminde bakarız. Sinan Gümüş de önemli, Yasin Öztekin de, Eren Derdiyok da.

10 yorum:

  1. gomis şu an yorgunluğu çok net var,kesinlikle 2.forvet olarak çok ihtiyaç var sinana,gole ihtiyaç varken özellikle belhanda fernando yapıp-ileride feg-sinan-gomis-garry dörtlüsü ile oynanabilir bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezonu erken açtık, bazı isimler de doğal olarak düştü. Maicon da aynı handikabı yaşıyor.

      Sil
  2. Fiziği, sol ayağı, gol vuruşu yeteneği tam bir sahte 9! Cenk Tosun'nun ettiği parayı gördükten sonra, altyapısını da Almanya'dan almış bir futbolcu olarak 2 sene sonra kaç para eder hayal etmek zor değil!! Ama kesinlikle profesyonellik eksiği var kendine yeteri kadar bakmadığını düşünüyorum. Bence Sinan'ın ortası yok! iki sene sonra ya Bursaspor,Sivasspor'a falan kiralık gider ya da 40 milyon euro'ya premier lige gider! Bu iki yoldan hangisinde yürüyeceğine kendisi karar verecek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, kendisini 2. forvet olarak geliştirmek zorunda. Kanat olmayacak, kaleye uzak kaldığında etkisi düşüyor.

      Sil
  3. Yemin ediyorum Bilal Kisa takimda kalmis olsa bu sezon sonrasdan girip etkili olurdu. Takimda kalmaliydi diye demiyorum durumun ozeti icin ornekledim. Birak onu emre colak bile olsa oda dikine gidisleriyle etkili olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çilingir oyuncu. Uzaktan atacağı bir şut dahi kapı açar. Böyle bir futbolcumuz yok.

      Sil
    2. Varda hiç denemiyorlar özellikle belhanda hiç olmazsa yay çevresinden dene be adam

      Sil
    3. Denemeye başladı aslında.

      Sil
  4. Sinan 3 senedir böyle. Hep sezon sonları açılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon farkı şu, yarıştan kopmadık. Açılmasının bir önemi var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir