20 Nisan 2018 Cuma

Burada konuşulacak olan "yetenek" değil, "karakter" ya da "idol olabilmek"


Burada konuşulacak olan "yetenek" değil, "karakter" ya da "idol olabilmek". Galatasaray denildiğinde birçok yetenekli futbolcu ya da sporcu sayarız. Tarihte inanılmaz isimler izledik, kimi müthiş işler yaptı, kimi hayal kırıklığı oldu ama hemen hemen hepsini bu forma altında izlemek büyük gururdu. 

İdol olmak ise başka bir olay. Yetenek yetmiyor, karakteri ve kazanan kimliği de beraberinde getirmelisiniz. Dünya'da büyük takımlarda forma giyersiniz ve böylelikle de gurur kaynağı olursunuz. Yeteneğiniz sizi o noktalara taşımıştır ve bu yönde bir kariyer geliştirirsiniz. İdol da olursunuz, tüm ülke size bu gözle bakar.

Bülent Korkmaz benim için "idol" diyeceğim isimdir. Tüm kariyerini Galatasaray'da geçirdi ve kulüp bazında gördüğümüz neredeyse tüm büyük başarılarda onun da imzası var. Bu imzaların çoğunda da takımın kaptanıydı. Aşırı yetenekli bir stoper değildi, Galatasaray'da yetenek anlamında çok daha iyilerini de izledik ama karakter ve liderlik noktasında daha büyüğünü görmedim. Eminim ki böyle bir Galatasaray kariyeri de bir daha gelmeyecektir.

Bülent Korkmaz isminin kadın basketbolundaki karşılığı da Işıl Alben'dir. Çok büyük bir Galatasaraylıdan bahsediyoruz. Bunu her an yansıtıyor ve kadın basketbolu adına gördüğümüz neredeyse tüm başarılarda imzası var. Yetenek değil konu, lider özellik, karakter ve mücadele. Bu takımın lideri, hem de fazlasıyla büyük bir lider.

Galatasaray dediğimizde de "idol" isimlerden biri Işıl Alben olacak. Galatasaray tarihinde adı en özel şekilde yazılı, umarım kendisiyle çok daha büyük başarılar kazanırız. Hatta faal olarak devam ediyorken dahi Işıl Alben ismini kulüp içinde bir yerlere vermemiz gerekiyor. Hakkını ödeyemeyiz ve Işıl Alben gibi bir Galatasaraylıyı izlediğimiz için de gururluyuz..

3 yorum:

  1. Nevriye de cok degerli isler yapmistir su an idari ya da altyapida aktif olarak gorev aliyor mu bilmiyorum ama o da mutlaka bayan basketbolumuzda yer almali bana gore.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevriye Yılmaz, Türk Kadın Basketbolu için gelmiş geçmiş en büyük isim. Marina Maljkovic'in yardımcısı şu an.

      Sil
    2. Evet oyle bir olay vardi ama devam ettigini bilmiyordum zira kisa bir kutlama klibinde Nevriye'ye benzettigim biri vardi demek ki kendisiymis, cok sevindim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir