7 Nisan 2018 Cumartesi

FM 18 hikayeleri #1; Fernando Muslera destanı

FM 18'e alakam çok yüksek, hatta şu aralar oynadığım tek oyun. FM 14 sonrası büyük bir ara vermiştim, FM 17'yle geri dönmek istedim ama ısınamadım. Isınamıyor olmam biraz da oyunun değişen motoruyla alakalıydı. FM 18'e ise alışmam kolay oldu, çok fazla uyum sorunu da yaşadım diyemem. Geçmiş kariyerlerimden paylaştıklarım olmuştu, bu ise zirve noktamdı diyebilirim.

2017 - 2018 sezonunu düşünün. Lig, Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası gibi kulvarlar var. Ben bu 3 kupayı da kazandım. Galatasaray'la ilk sezonumda daha önce de Avrupa Ligi'ni kazanmıştım. Bunu tekrarlamak kendi adıma yeni bir başarı değil ama sezonu özel kılan şey başka. Bu üçlemeyi daha önce de yapmıştım ama ilk kez bir sezonda hiç kaybetmedim. 2017 - 2018 sezonunda yer aldığım tüm kulvarlarda namağlup gelen başarılardan bahsediyorum.


Ligde tablo bu. Oyun 90 puanı takım rekoru olarak gösteriyordu, 92 puan topladım. 93 puan ise lig rekoru, onun da kapısından döndüm. Sık da rotasyon uyguladığımı belirtmek isterim. Bu oyunda rotasyonu aşırı severim ama ligin 2. yarısında neredeyse bütünüyle yedek oyuncularla oynadım. Bunun da nedeni Avrupa Ligi'ndeki yürüyüş. Gomis 31 golle gol kralı oldu ama ligde oynadığı maç sayısı 25 mesela. Toplamda ise 48 golü var, oyunda da gerçekten çok iyi. FM 14'de lig rekorum 34 maçta 30 galibiyet 4 beraberlikti, onu kıramadım.


Avrupa Ligi ise sezonun en özel hikayelerinden biri. Bu kupayı Galatasaray'la ilk sezonumda daha önce kazansam da ilk kez namağlup şekilde bitiriyorum. Gruptan 4 galibiyet 2 beraberlikle çıktım, 2. eleme turunda Arsenal'i eledim, yarı finalde PSG ve finalde Ajax. Arsenal ve PSG' varken kupayı alabileceğime pek inanmasam da kendi adıma kolay turlar oldu. Ajax maçı zorladı, 2-0 öndeydim ama 2-2'e geldi, üstelik rakip 10 kişiyken. Uzatmada 3-2 öne geçtiler, 3-3'ü buldum ve penaltılara kaldı. Penaltılarda ise Muslera destanı vardı, 3-0 kazandım. Bugüne kadar aldığım en özel kupa buydu diyebilirim.


Türkiye Kupası üzerine konuşacak çok fazla bir şey yok. Çeyrek finalde Fenerbahçe, yarı finalde Beşiktaş'ı elememin bir hikayesi olabilir ancak. Son derece rahattım ve kazandım. Bu kupada çok fazla rotasyon uygulayamadım, kötü kuralar çektim. Hiçbir kupayı hafife alamam, hele ki finalde kaybettiğim kupalara çıldırıyorum. Neyse ki Bursaspor o kadar zorlamadı, normalde finalllerde o kadar iyi sayılmam.


Taktiği de çok sorulduğu için paylaşıyorum. Genellikle takımlara göre bir kurgu belirlerim. Genellikle 4-2-3-1 ve 4-3-3 arasında giderim ama mevcut oyuncularla alakalı roller değişir. Galatasaray'da da ilk kez kadroyu bütünüyle değiştirmedim, bütçem dahilinde hareket ettim. Ocak ayında ise iyi bir bütçe verilince transfer harekatım gerçekleşti ve bu başarıları kazandık. Bu işin keyfi taktiğinizi, transferleri kendinizin bulması. Merak edildiği için paylaşıyorum ama tavsiye etmem.

Bu oyunda ömrümde gir / çık yapmadım, onu bir belirteyim. Yapanı da anlamam, oyunun ne gibi zevki kalıyor ki. Keyif aldım, kendi adıma en başarılı sezonum diyebilirim. Bir daha böylesine sezon yaşamam zor olsa da devam edeceğim. Galatasaray'la Şampiyonlar Ligi hedefi ne kadar mümkün olur bunu zorlayacağım. FM 18 gerçekten hoşuma gidiyor, bana büyük keyif verdi. İsterseniz sezonlar şeklinde bu tarzda kariyeri anlatmaya devam da edebilirim. Başka detaylar isterseniz onu da yorum kısmına yazarsınız, oradan devam ederiz..

17 yorum:

  1. Taktik link koysaydın daha güzel olurdu. 92 puan gerçekten çok iyi. 85 barajını geçemeyenlere selam olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel konsept abi. Devam edersen iyi olur.

    YanıtlaSil
  3. Twitterdan istemiştim teşekkürler abi :)

    YanıtlaSil
  4. Transfer ettiginiz oyuncular kimlerdi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her dönem değişiyor aslında o. Çok fazla isim var. Türk takımları için şu tüyoyu verebilirim, Ozan Tufan'ı çok makul rakama alabiliyorsunuz mesela.

      Sil
  5. Pc'de foto ayarlaması yaparken denk geldim hem yazıya hem buna :siyahgözlüklüsmiley:

    https://i.hizliresim.com/0Eo569.jpg

    Pek dandik ve önemsemeden çekmişim fotoğrafı ama hayatımın skoru olabilir. Kaleci 28 şut kurtarmış ve 10 gol yediği maçta 9.4 puan almış jahahahah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 17 ya, ya da en fazla 16'dır ama zennetmiyorum. Tek bildiğim 18 olmadığı =)

      Sil
  6. Haftalık veya aylık hikâye şeklinde paylaşsan çok güzel olur. Takipteyiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezonluk ya da yeni kariyerler şeklinde düşünüyorum :)

      Sil
  7. 2022/23 sezonuydu sanırım.Gomis 48 maçta 60 gol mü ne atmıştı.Garry ise çılgın atıyordu resmen.En değerli oyuncumdu.Teklifler gelmesine rağmen de satmıyordum.Her yıl +20 gol/asist yapıyordu.Ranocchia serbest kalmıştı 2021 yılıydı sanırım.Onu almıştım defansın belkemiğiydi resmen.Futbolu bırakana kadar da istikrarlı bi şekilde oynadı.Sol beke Milton Casco'yu almıştım River Plate'den.2 yıl oynatıp sonra Premier Lig'e satmıştım zaten yaşı vardı.Ben mobil sürümünü oynuyorum bu arada belirteyim.Pc sürümü tabi çok daha detaylı ama mobil sürümü de gayet sarıyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir