9 Nisan 2018 Pazartesi

Gençlerbirliği 1-0 Galatasaray, rakip adına hak edilmiş bir taktik mücadelesi


Belhanda'yı sev ya da sevme. Ya da maç içinde beğen ya da beğenme diyeyim. Gençlerbirliği maçında çok kötü olduğunu ben de biliyorum ama alternatifi yok işte. Belhanda'nın arkası boş, kulübede herhangi bir yaratıcı oyuncumuz yok. Selçuk İnan / Donk değişikliği de aynı şekilde, işi sadece doldur boşalta dönmek bu. Sahada herhangi bir yaratıcı oyuncun kalmadığında Maicon gidip tek başına sağdan bindirmeye çalışıyor işte.

Sivasspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği deplasmanlarına 0 puan yazdık. Bu 3 maçın da ortak noktası Belhanda desem ne dersiniz. Sivasspor maçında Belhanda oyuna girdikten sonra etki sahibiydik, Kasımpaşa maçında yoktu, Gençlerbirliği karşısında kötüydü ama iyi / kötü yaratabilecek tek ismin. Zaten 2 pozisyonun var, biri Gomis'e yaptığı asist. Kötü bir oyun oynadı, asla iyi oynadığını iddia etmiyorum ama Belhanda'dan başka çaren yok.

Gençlerbirliği kadrosunu gördüğümde risk aldıklarını düşünüyordum. "Galatasaray'ı savunarak durduramayız, biz de hücum oynayalım" gibi düşünmüştüm. Aksine kusursuz bir savunma planı izledik, bir an bile disiplinini bozmayan. Topa sahip olmuşsun, amansız pas yapıyorsun gibi kavramlar bu maç için hikaye. Rakip ceza sahasının çevresinde paslaştık durduk, kimse rakip ceza sahasını zorlamadı. Hücum Gomis üzerine demem bu yüzden, o pas bağlantısı kesildiğinde herhangi bir hücum etkisinden bahsedemezsin.

İlk yarı Belhanda ve Feghouli üzerine yıkıldı ama çok kötüydüler. Merkezden gidemedik, bekler hücumu zorlamak için çok çıksalar da onlar da etkisizdi. Ümit Özat'ın savunma planı kusursuz işledi, hatta hücum etkisi de Galatasaray'ın üzerindeydi. Son ana kadar sabrettiler, dağılmadılar, kaptıkları toplarla hızlı kontra silahını hep cepte tutarak kazandılar. Onlar adına hak edilmiş bir galibiyet, hatta taktik mücadelesi.

2. yarıda ise Garry Rodrigues'i sağa atıp sola Feghouli'yi çekmek kötü bir hamle değildi. En azından biraz daha kanatları dengeledik diye düşünüyordum. Hata zinciri Eren Derdiyok girdikten sonra. Rakip ceza sahasının içine bir ismi daha atmak ve orada etkili olmaya çalışmak doğru bir düşünce ama çıkan oyuncun Belhanda olursa nasıl organize olacaksın. Sinan Gümüş / Garry Rodrigues hamlesi de pozitif bir şey sağlamadı, Sinan Gümüş'ü sola koydun çünkü. Selçuk İnan / Donk değişikliği de işi tamamen doldur boşalta, yani paniğe döndürdü.

Kanat etkin yok, zaten topu iyi ortalayamıyorsun. Mariano / Nagatomo felaket, Feghouli kötü, Sinan Gümüş ise ortada yok. Maicon alıyor o zaman sorumluluğu, sağ bek gibi sık sık bindirip içeri top ortaladı. Bunda sorun yok da bek oyuncusu gibi 2 kişinin arasına girip bindirmeye çalışmasını anladım. Galatasaray'ın bugün gol yememesi Serdar Aziz'in sayesindeydi, bir an olsun kontra imkanı vermedi. Maicon'un üzerine geldikleri her an ise pozisyona dönüştü, ağır ve hamlesiz kalıyor. 

Böylesine disiplinli ve iyi işleyen savunma taktiğine karşı istekli olmak zorundasın. İç sahada müthiş bir isyan var, arzumu tanımlayamıyorum bile. Deplasmanda ise görüntü istisnasız kötü, hele ki bu maçta hiç istek göremedim. Maçın ilk anından bu yana bir kabullenmişlik vardı sanki. Zorladığımıza inanmıyorum, o arzuyu bir an göstermedik. Favori olarak çıktığın bir maç, şampiyonluğun en büyük adayısın ve Fatih Terim'in takımı bu. Şu görüntüyü kabullenemiyorum.

26 yorum:

  1. Doldur boşalta niye döndük onu da hiç anlamadım. Bu sene orta kafa şeklinde gol attık sanki. Zaten doğru düzgün yapabilen adam da pek yok takımda.

    Her neyse. Son kurşun kaldı. Haftaya ya tamam diyeceğiz ya da devam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doldur boşalta dönmemizin nedeni 2. bir plan üretememek..

      Sil
    2. başakşehiri ezip yensek bile haftaya alanya deplasmanında galip geleceğimizin garantisini verebiliyor muyuz peki,ts maçında eze eze yendik herifleri ama ligin 16.sırasında ki takıma karşı pozisyona bile giremedik

      Sil
  2. bu maç direkt hocaya yazar..
    4 şubat'ta sivas, 18 şubat'ta kasımpaşa maçlarında belhanda oynamamış ve kaybetmişiz. 2 maçta da eren sonradan girmiş ve sahada resmen yokları oynamış. şimdi sen buna rağmen gidip göz göre göre 0-0 giden maçın daha 65. dakikasında belhanda - eren değişikliği yaparsan, maçı rakip sahaya yıkmış olan takım bu nedenle doldur boşalta başlarsa ve stoperini öne çıkartmak zorunda kalıp yine içeriye boş orta kestirmeye çalışırken golü yer ve maçı kaybedersen hatalısındır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki bence de hocaya yazar. Ya geç gelen hamle ya da yanlış hamleler neticesinde giden maçlar oldu.

      Sil
  3. linnes'e laf edenler mariano'ya baksın. ortaları bu kadar kötü bek görmedim. linnes en azından rakibi kovalıyor. mariano'yu hiç tanımasam 36 yaşında zannederim.
    maicon ondan da beter. her maç bomba yapar mı bi insan! her maç böyle. sonunda golü de yedirdi. bu iki adam derhal satılmalı yazın derhal. sağ beke linnes geçer. denayer'in bonservisini alırız.
    denayer'i de çok beğenmem ama en azından stoper ikilimiz hızlı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano felaket durumdaydı. Trabzonspor maçı sonrası çıkışı devam eder diye düşündüm ama olmadı. Mariano / Maicon bir arada felaket ikili oldular.

      Sil
  4. belhanda en azından 90 dakika çıkarıyor. araya pas veriyor. gomis'e iyi bir pas verdi mesela.
    feghouli denen arkadaş bütün yaz yattığı için hala formunu bulamadı. belhanda kalmalı o çıkmalıydı. hatta selçuk da çıksa olurdu. terim büyük hata yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın en azından mücadelesi var deriz. Feghouli'de bu da yoktu.

      Sil
  5. garry biraz yedek kalsa iyi olur. berbat şut çekiyor. kasımpaşa'ya o golü şans eseri atmış. topa kız gibi vuruyor. bindirme yapan yuto'yu görmüyor. sağdan orta gelirken içeri koşmuyor kanadında boş boş bekliyor. kısacası rezil durumda garry. utanmasam yasin oynasın diyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry Rodrigues hakkında transfer haberleri çıktığından bu yana böyle.

      Sil
  6. fb ve ts maçlarına mükemmel hazırlandık. sahada her an belliydi. bu maça ise hiç hazırlanmamışız. şoktayım. kabus gibi. terim ne takımı hazırlamış, ne de maç içinde doğru hamle yaptı.
    eren girmez. gomis ile yan yana olmuyor olmayacak.
    sinan girer, ama orada oynamaz. hiçbir işe yaramadı.
    saha dışına odaklanmışız bu hafta belli. hasan şaş'ın instagram paylaşımı falan. bunları bırakıp saha içine bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafife mi aldık bilmiyorum. Sahada büyük bir ruhsuzluk, isteksizlik vardı.

      Sil
  7. Böyle maçlarda belhanda oyundan çıkmaz! Çıkmamalı çünkü dediğin gibi Gomis ile beraber takımda alternatifi olmayan tek oyuncu! Fatih Hoca bir kumar oynadı Eren'e güvendi ama Eren'e güvenilmeyeceğini biz 2 senedir söylüyoruz! Adam o kadar çıtkırıldım ki maç içinidr hala ayağımda problem var diyor! Madem sakat oynamasın bu nasıl iştir anlamadım! Maicon böyle maçlarda her daim el bombası maç içinde yanımdakilere bu adam bu akşam bize gol yedirir dedim yanılmadım! Kesinlikle o paranın stoperi değil! Büyük takım stoperi böyle maçlatı oynamayı bilir çünkü büyük takım böyle en az senede 20 maç oynuyor! Geriye kaç maç yaslanacağız ki maicon yerden havadan gelene vuracak? Geçiniz! Seneye hemen elden çıkarılması lazım. Fatih hoca Belhandayı çıkardı tamam anladık Sinan'ı hangi düşünceyle sola koydu bunu hiç anlamadım! Sinan'ın en büyük özelliği sağda soluna çekip vurması gomis'i 2. Forvet gibi desteklemesi zaten! Garry çıkıp sinan sağa geçer feghouli solda belhanda arkada oyunu yıkardın yapacak en mantıklı hamle bu olurdu! Belhanda çıktığı zaman takımın oyun mekaniği sıfırlanıyor işte arkadaş bu neyin fantezisi! Kötüde oynasa yaratıcı oyuncu sonuçta araya bir top bırakır bir kilit pas yapar! Eren nedir? Bir maçta herşeyi berbat ettiler ! Şimdi başakşehir ve beşiktaş maçlarını kazanmak zorundayız! Bu maçı kazansak iki maçtada beraberlik lüksümüz olacaktı şimdi kesinlikle yenmek zorundayız! Tam başakşehir'in istediği ortam oluştu şimdi, kazanmak zorunda olan biziz adamlar bekleyecek at adebayor'a o da viscayla elijia yı kaçırsın uğraş dur! Maicon da stoperde delik deşik olur ilk yarıdaki maç gibi! Başakşehir maçını kazanırsak şampiyon oluruz kazanamazsak 4. Oluruz kendimiz kandırmayalım boşuna. Allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerine alabileceğin 2. bir isim yok, haliyle Belhanda ile devam etmek zorundasın.

      Sil
  8. Futbol adına tüm doğruları söylemişsiniz şansız gün yanlış tercihler hepsine eyv. Peki deniz yilmaz maçın basi göre göre baka baka dirsek atar kart çıkmaz, golü atan Alper ilk yarı 2 sarılık ikinci yarı gene sarılık 3 faulune neden tek bir kart dahi görmez, manu yan hakemin gözü önünde kasten elle keser frikigi görmez, sessenion selcugu bi güzel sarsar cakir mahalle abisi durun çocuklar yapmayın selcuk yere atarsa mi Olcay gibi kendini sessenion kırmızı görür sarısı var o esnada birde, son olarak donk a indirdigi gibi gözüken posizyon da gomis pogba tarafından net bozuluyor ve vurmayarak yerde kalıyor bir güzel de sarılmış arkasından avantaji yok careside faulle bozmaktan başka 3 metreden cakir sene başında bjk Antalya maçında cenk için gördüğü kadar dahi müdahale görmüyor demek ki Pen vermiyor kaldı ki bu adam neyi görmüş acaba Hasan Ali nin elini mi ?
    Kısaca şunca yazdığım pozisyonları tersten düşünün kartlari cayır cayır kolayca yermiydik bkz Karabük 7 0 lik maçtaki 4 sari kart veya başka maçlarımız ben bu filmi bir yerden hatırlıyorum diyeceğimiz birçok pozisyon aklımıza gelir . Kısaca:)) Malatya ve bjk maglubiyetleri hariç tüm kayıplarımız da maça tesir eden ciddi hatalar da var bizim yetmeyen yetersiz kaldığımızı düşündüğümüz oyunlarimizin yanında diyorum. Saygılarımla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakemlere girersek konuşacak öyle şeyler var ki..

      Sil
  9. Terimin sampiyonluklarini yada milli takimla en son avrupa sampiyonasina gidisi hatirlarsak, illa ki o yumurtanin kapiya dayanmasi gerekmisti...ilk deplasman maçında 11 e almam: rodriges,selçuk..bu tarz maçlarda hiç bir pozitif yanları kalmıyor...90 dk içinde hiç bir esneklik olmazsa,benim kalıbım bu kardeşim dersen, sürekli olarak futbolcu performansına bağımlı kalırsın Terim yöntemine en büyük eleştirim budur...Terim sisteminde mevcut haliyle oyuncunun performansına bağımlıyız, şimdi ilk 11'i bi tekrar düşünün? Var mı sezon başından beri aynı istikrarı koruyan? Yok...Kalan maçlarda ne olur? Meçhul...Hıncal Uluç'a yarar bu gidişat, ben dedim ben dedim diye iki-üç maçta bir poz yapar durur...Kalan deplasman maçları için çözüm önerim şudur: Açık oynayan rakibe karşı topu vermeden önde basarak sonuca gitmek.Oynamayan-oynatmayan rakibe karşı gerektiğinde topu vermek,üzerine çekmek, özel duran top taktikleri yürütmek,hedef santraforu ceza sahası dışında kullanmak,üç dört oyuncu ile oynanan özel dar alan pas oyunları kurgulamak,erken oyuncu değiştirmek, kısaca rakibin çanakkalesini geçecek şeyleri denemek...yeterli antremanla bu beceriler kazanılır..karşı tarafta Yarbay Kemal yok nasılsa :) bir yol illa ki bulunur...Bu kadronun beraber ilk sezonu, Terimle beraber süre daha da kısa...Bu şartlar altında CL katılmak ta başarılı sayılabilir...Belli de olmaz, Taraftar iki derbiyi de alırsa şampiyonluk ışığı da yanabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almazsın da kulübeye dönüp baktığında oynatabileceğin kim var ki.

      Sil
  10. Bence bu sezon kurulan takım 3-4 transfer hariç iyi değil. 2011-2012 sezonundaki takımı hatırlayın. Hem ligi hem de derbileri süpürmüştü. Ve deplasmanda en başarılı takımdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü kadro mühendisliği, bunu her fırsatta yazıyorum. Keşke şu atımlık kurşun Fatih Hoca'yla olsaydı.

      Sil
  11. Belhanda çıkmasa da bu sefer "Niye çıkmadı" denirdi.Feghouli ve Belhanda rezalet ötesiydi.Halı sahada bile böyle oynayanı bi daha çağırmıyorlar.Mariano rezaletti.Nagatomo yoktu.Garry desen inanılmaz bi düşüş içerisinde.Tüm bunlar birleşince Gomis de etkisiz kalıyor.Biz doldur boşalt oyununa dönmedik, rakip bizi buna zorladı.Öyle iyi kapattılar ki doldur boşalttan başka çaremiz kalmadı.Maicon kötüydü.Gol yediğimiz pozisyonda "Yeter ben sıfıra inip orta yapacağım bu Mariano'dan hayır yok" dedi ve topu kaptırdı işte.Devamında Mariano faulü yapsa pozisyon olmayacak bile.Çok ama çok yazık oldu.Serdar ve Fernando"yu Allah başımızdan eksik etmesin.Bu kadar rezil bi maçta onlar olmasaydı erkenden geriye düşerdik zaten.Eren ve Donk hamleleri doğruydu çünkü yapacak bişey yok.Rakip seni doldur boşalta zorluyor.Eren etki etse Donk skoru tutma anlamında girerdi ama Eren katkı veremeyince hoca Donk'u da 3.santrafor olarak oyuna attı.Sinan da berbattı.Bu sezonki en kötü maçımız bu maç olabilir.90 dakika boyunca ancak bu kadar rezil oynanır.Bu mağlubiyetten çıkarılacak dersler var.Bu yolun sonu şampiyonluk.Ben inanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda sahada olmadığında da pas dahi yapamadın. Bence hataydı. Selçuk İnan da aynı şekilde.

      Sil
    2. Belhanda sahada yoktu.Selçuk her ne kadar eskisi gibi değilse de yaratıcı bi futbolcu o da.Fatih hoca Eren'i alıp forveti ikilemeyi düşündü.En azından Eren hava toplarını indirir diye düşündü ama Eren sağolsun rezalet oynadı.Böyle olunca da Selçuk çıktı Donk girdi forveti üçledik ama bu da doğal olarak işe yaramadı

      Sil
    3. Forveti ikilersin de değiştireceğin isim onlar olmaz. O topu getirecek isimler çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir