14 Nisan 2018 Cumartesi

Gomis de dahil olmak üzere deplasman golcüsünü bulabilmiş değiliz


Deplasmanlar sorunlu ve bu sezon şampiyon olamayacaksak bir numaralı nedeni olacak. İç sahada bu kadar dominant olurken deplasmanlarda kaybolmayı anlamıyorum. Bir türlü kilidi açamıyoruz, beklenti sahibi olduğumuz futbolcular sazı ellerine alamıyorlar. Alternatif olmadığı için de kenardan yapılan hamlenin bir esprisi kalmıyor. Bu noktada hoca da hatalar yapabiliyor.

Beşiktaş forması giyen Babel'in deplasmanlarda 8 golü var. Galatasaray'ın eksiği tam olarak bu, deplasmanda kilidi açacak bir ismin olmaması. Gomis de dahil olmak üzere deplasmanlarda yokuz. Gomis'in pas bağlantısı kesildiği an zaten bitiyoruz ve iştahımız aynı oranda düşüyor. Bu anlarda bireysel yeteneklere biraz daha bakarsınız, uzaktan atılacak şutlar dahi anahtardır. Haliyle de Belhanda / Feghouli beklentisi oluşuyor, bu doğal. 

Karabük deplasmanını saymıyorum. Sivasspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği maçlarındayım daha çok. Bu 3 maçı hatırlayacağız çünkü. Bu 3 maçtan alınacak 3 beraberlik dahi bugün bizi çok daha başka bir noktaya getirebilirdi. Her 3 maçta da yapılan büyük hatalar var ve sadece kilidi açmak da değil, çok fazla tercih hatası da geldi. 

Gol noktasında ağırlıklı olarak Gomis'e bakıyoruz. Feghouli'nin skor yükü olsa bile o da iç sahada geliyor. Garry Rodigues'in bu anlamda enerjisi yüksekti ama o da son haftalarda kayıp. Belhanda zaten bu anlamda yok, sezon başında gol yüküne destek olan Tolga Ciğerci de yedek. Kenardan bir isim gelmiyor derken deplasmanlarda sorun yaşıyoruz. Bu yüzden farklı bir dokunuş bekliyorum, aynı düzenle deplasmanları atlatmak zor.

İç sahada iştahla bir yere gelsek dahi dış sahada bu yetmiyor. Beşiktaş'a bakınca Babel'i yoktan var ettiler. Geldiği gün itibariyle umudum yoktu, hatta sorun yaşamasını bekliyordum. Sorunlu bir karakterdi çünkü, Galatasaray'la adı anıldığında istemediğimi hatırlıyorum. Oysa onlar adına muhteşem bir detay oldu, özellikle bu sezon üzerine çok daha fazla koydu. Harika bir kanat / forvet, gol yükünü de sırtlamış durumda. Galatasaray'la Beşiktaş'ın arasındaki en büyük fark da Babel oluyor.

8 yorum:

  1. Gomis BJK de olsaydı sanıyorum onlar şampiyon olurdu çünkü doğru düzgün santraforlari olmamasına rağmen talisca,babel gibi 2.forvetler var ve bu oyuncular skor yükünü alıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, şu an onlar adına sezon bitmişti. Sadece onlar için değil, Fenerbahçe adına da geçerli.

      Sil
  2. Biz saha içini konuşmaya çalıştıkça diğer takımların oynadığı maçlara da bakmak lazım diyeceğim ama bakamıyorum bile resmen midem bulandı! Son haftalarda iyice ayyuka çıktı artık cidden bu kadar olmaz! Bjk ya Fb ye Karşı takımların bu mücadelesiz bıkkın tavrı inanılır gibi değil! Biz de sürekli kaybederek hepsini havaya soktuk Aferin bize! Ya şu karaktersiz, iğrenç futbol ortamı bile galatasaray futbolcularını motive etmesi lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş son derece gergindi, içeride kazandıkları Gençler / Alanya maçları örnek. Biz kaybettikçe havaya girdiler ve Galatasaray karşısına son derece formda çıkacaklar.

      Sil
  3. Şu deplasman sorunu nedir anlamıyorum.Saha aynı, tribün aynı.Herşey aynıyken Belhanda ve Feghouli gibi isimlerin (Gomis'i dahil etmiyorum çünkü arkasındakiler etkili olmazsa Gomis de doğal olarak düşüyor) dış sahada korkmasını anlamıyorum.Çık oyna işte genç futbolcu olsan tamam ama genç de değilsin ne bu tavır?Eren üst üste 2 deplasmanda gol attı.Acaba dedik ama sonra o da düştü.Sinan desen bi çok iyi oynuyor bi çok kötü.Yasin'i hoca pek tercih etmiyor.Durum böyle olunca da iç sahadaki durumu dışa vuramıyoruz gibi bi görüntü çıkıyor ortaya.Ayrıca Feghouli ve Belhanda deplasman fobisi var haberlerinden çok etkileniyorlar.İkisiyle de özel olarak konuşulmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de anlayamıyorum. Aynı iştahı neden koruyamıyoruz hiç fikrim yok.

      Sil
  4. Özellikle kasımpaşa ve sivas deplasmanlarına terim yüzünden kaybettik. Şapkadan tavşan çıkarayım derken takımı bozdu. Ve şunu da belirteyim. Biz zaten tudor zamanında içerde kaybetmiyorduk. Deplasmanlarda sıkıntılıydık ama terim bu sorunu çözemedi. İnşallah son 5 haftadaki 3 deplasmanı kayıpsız atlatırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette hataları var, hatta son Gençlerbirliği deplasmanı da hocaya yazar. Tudor zamanında içeride de büyük maç kazanamıyordun, bir fark var yalnız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir