24 Nisan 2018 Salı

Musa Çağıran & Galatasaray, hakkı yeterince teslim edilmeyenlerden


Hakkının yeterince teslim edilmediği futbolcuların başında geliyor. Osmanlıspor günlerinde çizgisi hep bu düzeyde olsa da hiç konuşulmaz, görmezden gelinir. Piyasaya ilk çıktığı dönemde daha büyük bir potansiyeldi, hatta onun ışığında Galatasaray'a gelmişti. O potansiyeli karşıladığını düşünemem ama bu ligin değerli futbolcularından biri oldu.

Galatasaray'a transfer edildiğinde beklenti vardı ve yaşı da çok gençti. Gerçi hala genç, o kadar erken yaşta başladı ki daha büyük bir havası var. Oysa henüz 25 yaşında ve bu oyununun üzerine koyması da fazlasıyla olası. Erken vazgeçiyoruz, Sercan Yıldırım takasında gönderilecek bir isim değildi. Tek sezon üzerinden değerlendirdik, bu hataydı.

Konyaspor, Bursaspor ve Karabükspor günleri için iyiydi diyemem. Aşamayı Osmanlıspor'da yaptı ve vitrinde Badou Ndiaye olunca Musa Çağıran'a pek sıra gelmedi. Şu an Osmanlıspor'un ligde kalmak için verdiği mücadelenin en önemli ismi. 24 maçta 8 gol 1 asisti var ve bunu da merkez orta sahada yapıyor. Oyunun iki tarafında var, işin savunma tarafında da fazlasıyla mücadele içinde.

Bu tarz bir alternatife ihtiyaç duyduğumuzu yazmıştım. Diğer ihtiyaç ise yerli futbolcu noktasında. Tolga Ciğerci'nin görüntüsü istikrarsız, maliyeti yüksek. Tarz noktasında aynı isimler olsa da kıyas tarafında yararlılıkları farklı. Musa Çağıran'ın iyi bir top tekniği var, şut özelliği fazlasıyla iyi ve duran toplara kadar kullanabiliyor. "Mezzala" denen tipte, FM oynayanlar bilecektir. Oyunun iki tarafında var ve oyun tarzı da agresif.


Son oynadıkları Trabzonspor maçındaki istatistiği paylaşıyorum. Oyun tarzı noktasında biraz daha çağrışım yapması noktasında düşünün. Rakip ceza sahasına koşuları var, orada bulunuyor. İkili mücadelelerde yine var, şut atmaktan çekinmiyor ve etkili, sekeni de topluyor. Pas istatistiği de zaten teknik düzeyini gösterir. Galatasaray'da iyi bir alternatif olacağına inanıyorum.

Kulübede bu tarz, güvenilecek futbolcularımız yok. Musa Çağıran'ı 10, 8 ya da 6 gibi kullanırsınız. Bir de bunun üzerine Emre Akbaba tarzında yaratıcı futbolcu eklesek güçlü bir kulübemiz oluşur. Yerli futbolcuların altı çizilmeli, bu anlamda da ihtiyaç olacak. Gelecek sezon için bir adım yukarı çıkacağını ve transferinin konuşulacağına inanıyorum..

15 yorum:

  1. yerli futbolcularımızdan serdar aziz ve biraz sinan gümüş dışında güven veren yok neredeyse,o yüzden musa ve emre akbabayı almalıyız,inşallah osmanlı düşerde daha rahat alabiliriz o zaman musayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Yerli alternatif sayısını arttırmak zorundayız.

      Sil
  2. adam eksiltme özelliği de çok iyi bu arada, her maç 7-8 başarılı çalımı var

    YanıtlaSil
  3. farklı oyuncuları mı izliyoruz yoksa siz mi abartıyorsunuz en fazla ayhan akman mehmet güven potansiyeli var ... ötesi olmaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayhan Akman dediğin isim yıllarca Galatasaray forması giydi ve son 2-3 sezonuna kadar da iyi iş çıkardı. Defansif orta sahaya evrildi, sol açığın yoktu solda oynadı, sağ kanata çektin, bir maç stoper dahi kullandın. Keşke olsa da onun potansiyelinde olsa. Ayhan Akman çok daha çılgın bir potansiyeldi ama son yıllarına denk gelince kötü futbolcu gibi bilmek doğal sanırım.

      Sil
    2. Ayhan akmanın ötesi mendieta öyle futbolcuyu nerden bulacaksın bulsan hangi parayla alacaksın

      Sil
  4. Mehmet Güven de hakkı yeterince verilmeyen bir oyuncudur... Aydın Yılmaz'a tanınan şansların hiçbiri ona tanınmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Güven konusunda katılıyorum. Yetenekli isimdi, oyunun iki tarafında hiç fena sayılmazdı.

      Sil
  5. Makul rakamlara alınabilecek bir oyuncu ancak Tolga Ciğerci, Eren gibi oyuncuların maaşlarını düşününce yerli oyuncu istemeye korkuyoruz. Yanlış kontratlarla direkt elde kalmış çöpe dönüşüyor bu oyuncular.

    YanıtlaSil
  6. Bu arada Ayhan Akman potansiyeli olan her oyuncuyu gözü kapalı alırım. Bunu aşağılamak için yazan kişi ya çok genç ya da gerçekten cahildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de alırım, çok önemli bir futbolcuydu.

      Sil
  7. Oyun açısından, tam olarak olgunlaştı.Yerli rotasyonunda bulunması açısından doğru bir hamle olur fakat 2 milyon euro bonsrvis kendisine de max herşey dahil 1 M euro maaş verilebilir. Bu fiyatların üstüne asla çıkılmamalı! Bu transfer döneminde artık maaş disiplinini başlatmalıyız yoksa aldığımız hiç bir futbolcuyu bu saçma sağan yüksek maaşlardan dolayı gönderemiyoruz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakam konusunda katılıyorum. Yazı içinde belirtmeyince insanlar başka anlayabiliyor ama ben de böyle düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir