4 Nisan 2018 Çarşamba

Şampiyon olduktan sonra bu konuyu tekrar konuşuruz


Selçuk İnan için yeniden doğuş 33 yaşında başladı. Fatih Terim'in en büyük imzalarından biri oldu ve sezon başında bu noktayı hayal etmiyorduk. Hatta son 2-3 sezonda bu noktayı düşünmüyorduk bile. Kötü günlerin en büyük faturalarından biri Selçuk İnan'a çıkmıştı. Tepki haksız değildi, futbol olarak hiç iyi günler geçirmedi ama sırt dönmemek, kesip atmamak gerekiyor.

Bundan sonrası mühim. Galatasaray için bir "yaşlanmayan değer" olabilecek mi göreceğiz. Bunun da yolu mevcut sözleşmesinden geçiyor. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl daha var ve şu aşamada takımın en çok kazananlarından biri. Zaten tepki de biraz buradan gelmedi mi, sahadaki katkıya oranla aldığı para. Çıkan haberlere bakınca bu konuda bir hareketlilik var ve beğendiğimi söyleyebilirim.

Yıllık ücretini 1 milyon 750 bin avro'ya düşürüp sözleşmesinin uzatılması gündemde. Gelecek sezon için alacağı ücreti neredeyse yarı yarıya düşürmüş olacak. Kendisi için artısı da 1-2 sezon daha garanti sözleşmeyi alması. Ffp anlamında önemli bir hamle mesela, bir anda maaş bütçesinde önemli bir boşluk demek. Bunu da gelecek sezon için yazıyorum.

Selçuk İnan'ın bu noktada kalıp kalmayacağını bilmiyorum. Fatih Hoca'nın yönetimde daha iyi noktaya gelebileceğine inanıyorum yine de. Tugay Kerimoğlu'na dönüşebilecek mi bunu göreceğiz aslında. Eskiye oranla biraz daha ofansif bir oyuncuya evrildi aslında. İnsanlar ondan daha defansif bir gelişim beklese de kendisini hücumda rahatlatıyor. Rakip ceza sahasını zorlar, orada olur oldu. Fernando ve Belhanda gibi isimler işin pres / mücadele noktasında çok daha aktif.

Konuşmak için erken tabii, sezon sonunu beklemek en doğrusu. Şu aşamada söylenecek şey şu, şampiyonluk yolunda beklenmeyen ve kıymetli bir katkı verdiği. Fatih Hoca'yla yükseltti, bir anda tüm küslükler bitti diyebiliriz. Şu görüntüyü görmek güzel, Selçuk İnan'ı sever ve beğenirim. Şampiyon olduktan sonra bu konuyu tekrar konuşuruz..

16 yorum:

  1. 1 milyon euro'dan fazla verilmez bence. Zaten seneye yedek olacak.

    YanıtlaSil
  2. Selçuk İnan'ın eleştirilmesi tam da dediğiniz gibi para noktasında. Aslında sonuç basit. şampiyon olursak Selçuk 1,75'e 2 yıl daha kalır. Olamazsak işler karışır. Selçuk 2 yıldır kendine bakmıyordu ve gazla giden bir yapısı var. Performansı kafa yapısı ile doğru orantılı. Yedek kulübesinde bile büyük oyuncudur. Gitmesi düşünülemez. Hatta en sert eleştirilerime kurban giden ve beni bile özür dileme noktasına getiren DONK dahi düşünülebilir (ben kalmayacağını düşünsem de) o halde Selçuk kesinlikle kalır. Keşke maaşı 1 milyon civarında olsa. Realitede o parayı başka bir yerde kazanamaz zaten. Onu yönetim düşünecek artık. Yıl sonunda Yasin gider. Latovlevici ve Carrasco zaten gitti. Tarık şutlanır Eray en kötü ihtimal kiralanır. Sinan ve Selçuk kesin kalır. DONK belirsiz. Eren Derdiyok belirsiz. Ahmet Çalık belirsiz. Hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanların beklentisi büyüyor, doğal olarak bu parayı alan ismin kurtarıcı olmasını bekliyorlar. Bu bence doğal olan.

      Sil
  3. Benim düşüncem fazla amatör ruhlu olabilir ama eğer taraftar ile gerçekten tam olarak arasını düzeltmek istiyorsa aldığı fazla ücreti ciddi oranda düşürüp sözleşmesini yenilemesi gerekiyor. Kaptan olmanın gerekliliklerinden bir tanesi de bu takıma sonuna kadar sahip çıkmak olmalı bence. Her açıdan maddi anlamda tasarrufa ihtiyacımızın olduğu şu günlerde 1 sene daha yüksek maaştan ücret alması yerine ciddi oranda bir indirimle 2 senelik bir sözleşmeye imza atsa fena olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana yenileyecek gibi geliyor sanki. İlk adım atıldı, gerisi gelecektir.

      Sil
  4. Seneye 3 kulvarda mücaadele edeceğimiz için selçuk takımda kalmalı tabi öyle 3.5 milyon euro alarak değil

    YanıtlaSil
  5. neden atıyorum 1.6 milyondan 2 yıllık güncelleme yapılıyor ki?
    seneye alsın 3 milyonunu.
    sonraki sene 250 bin euro alsın.
    vay be gs için sembolik paraya imzaladı derler.
    hatta buldum! aylık 1905 euro. :)
    yıllık 230 bin gibi para ediyor. güzel bi pr olur :)

    YanıtlaSil
  6. Selçuk'un garanti ücretinin yanında sanırım maç başı 30.000 euroluk gibi akıllara zarar bir extrası var! Bu maç başı ücreti ne olacak onu da bilmek lazım. Ayrıca artık bu şişmiş futbolcu maaşlarına bir çözüm bulmalıyız. Selçuk senelerdir üst düzey futbol oynuyor ama en iyi zamanında bile doğru düzgün bir transfer teklifi almadı! Sebebi de yıllık aldığı 4 miyon euroluk ücret! Bir avrupa takımı vergilerle beraber bu ücreti vermeye kalksa 8 milyon euro yakın bir yıllık ücret yapar ki o yüzden avrupalı takımlar yıllarca bizim türk futbolculara bulaşmadı bu yıllık ücretler yüzünden! Her şey dahil 1 milyon euro'dan fazla bir ücret verilmesi taraftarı değilim kesinlikle, artık bu yüksek yıllık ücret belasından kurtulmamız lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunların hepsinin düzenlenmesi lazım işte, çok alakasız bir kontrat bu.

      Sil
  7. Aslında pek bi değişiklik olmayacak.Çünkü nerdeyse 3 milyon euro alıyor sözleşmesi seneye bitecek.Sözleşmesini 1 yıl daha uzatıp alacağı ücreti indirince 1 yılda alacağı paradan fazlasını 2 yılda almış olacak.Bence seneye sözleşmesi bitince teşekkür edilip emekli olmalıydı.Hakan Balta'ya 2 yıl önce adam gibi adam diyorduk ama bu yıl kadrodışı kalmasına ve teklifler gelmesine rağmen kalmakta diretti ve garanti parasını almaya devam edince taraftarın gözündeki imajı çizildi.Selçuk'un bundan sonra vereceği pek bişey olacağını da düşünmüyorum.Seneye kupa maçlarında oynar ve ligde de skoru bulduğumuz ve oyunu tutmamız gereken zamanlarda oyuna girer.Bu kadar yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek sezon için olacak sadece, böyle bakmalı.

      Sil
  8. 3 maç vasatın biraz üstünde oynadı diye 4 yıldır rezilce oynamasını unutalım mı yani? yaptığı çocukluklar, formayı yere atması, tripleri, sahada gezinmesi, yerli mafyacılığı vs…

    yıllık 700-800 bin €'dan fazla verilirse zarar ziyandır. maç başı ücreti kaldırılmalıdır. ve 1'er yıllık mukavelelerle gidilmelidir. 33 yaşına gelmiş, belli fiziksel çabukluk ve güç gibi kriterlerden yoksun bir oyuncu; gelecekte şampiyonalar ligi ve avrupa hedeflerine odaklanan Galatasaray'ın ancak rotasyon oyuncusu olur.

    Rotasyondaki bir oyuncuya yıllık 1,750 milyon € verecek kadar zengin değiliz. Kimse şu an aldığı maaşı referans alarak bir kıyaslama ve yorum yapmasın. Zaten alması gereken ücretin 3 katını alan bir oyuncudan bahsediyoruz ve bunu 5 yıldır alıyor. En formda 1.yılında bile bu adam yıllık 2 milyon € alıyordu.

    Eray, carasco, tarık, latovlevici, koray günter, denayer, hakan balta, yasin, donk, selçuk, tolga gibi oyuncuların çoğu gitmeli veya yeni mukavele yapılacaksa ciddi oranda ücretler düşürülmeli. Maç başılar kaldırılmalı.

    UEFA'dan bir ceza gelmese bile yapılacak anlaşma gereği en büyük maliyet kalemi olan futbolu maaş ve primlerinde ciddi değişiklik yapmazsak bilançolardaki karlılık hedeflerine ulaşmamız söz konusu değil.

    Kadroyu gençleştirirken , maliyetini de optimize etmeliyiz. Alacağımız yerli yabancı tüm yeni oyuncular bu bakış açısı ve felsefe ile transfer edilmeli. Artık geçmişte yapılan soygunların hırsızlıkların, hovardalıkların, hesapsızlıkların devri bitti. Satmadan adam alma devri bitti.

    Rodriges ve belhanda gibi oyuncuları satarak oradan gelen paralarla takımın eksik yerlerine en az 5-6 takviye şart. Yerli sayısını artırmak da şart.

    Sol bek, stoper yedeği, orta sahaya 2 oyuncu, kanat oyuncusu, forvet, yedek kaleci gibi 7 civarında transfer yapılmalı bu takıma. Donk, selçuk gibi oyuncular kalacaksa kendilerine teklif edilecen düşük ücretleri kabul etmeliler yoksa kapı orda. Onlara muhtaç değiliz onlar bize muhtaçlar. Hiçbir yerde Selçuk’a 1,750 milyon € vermezler kimse kusura bakmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştirirken iyi günlerini, şampiyon yaptığı zamanları unutuyoruz ama. Senin mantığınla gidersek böyle bir sonuç da ortaya çıkabilir. Burada olay 3 maç iyi oynaması değil, hoca ile geldiği nokta ve kendine bulduğu yeni oyun. Ben değerli görüyorum şahsen.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir