4 Nisan 2018 Çarşamba

Barış Alıcı & Galatasaray, Fatih Hoca'nın bu tarz yetenekler için ısrarı olmuştur


Yaş ortalamasını ve yıllık ücretleri aşağıya düşürmek hedefi var. Çok genç bir takım değiliz, alternatif noktasında sıkıntılar var ve bazı yıllık ücretler çok anlamsız. Biten sözleşmeler olacak, ayrılması muhtemel isimler var. Onların yerini de daha genç, potansiyel sahibi ve ücret anlamında makul olacak isimlerle doldurmak önemli bir hedef.

Bu anlamda scout ekibi kaynaklı transferler izleyeceğiz diye düşünüyorum. Mutlaka Fatih Hoca'nın da bir listesi var ve o kaynaktan gelen isimler de olacak. Çıkan haberler de daha çok o isimlerin Türkiye kaynaklı olduğu yönünde. Yerli ihtiyacı da önemli bir sorun ve alınabilecek belli başlı isimler var. Barış Alıcı ve Zeki Çelik gibi futbolcular onların başında geliyor.

Barış Alıcı da Altınordu'nun futbol piyasasına sürdüğü yükselen değerlerden biri. Özellikle bu sezon alt ligi sallıyor diyebiliriz. 27 maçta 9 gol 9 asist oldu ve henüz 20 yaşında. Cengiz Ünder kıyaslaması yapmayacağım ama Başakşehir'in bu konuda müthiş bir planı vardı. O işten de çok büyük kazandılar, kazanma noktasında ısrarcıydılar. Galatasaray için de doğru bir örnek, Fatih Hoca'nın bu tarz yetenekler için ısrarı olmuştur.

Gelir ve kulübeye hapsolur gibi söylemler hatalı. Transferini istediğim isimlerden biri, kanatlar için kıymetli bir alternatif. Her iki kanatta da oynayabilen, teknik ve bitirici özellikli. Yasin Öztekin'den doğacak bir yerli boşluğu olacak, Barış Alıcı'yı oraya yazmak mümkün. Ben patlayıcı gücü de olduğunu düşünüyorum, gelecek noktasında büyük artılar sağlar.

Garry Rodrigues'in ayrılığı da ufukta. Önemli teklifler var ve transfer bütçemizin önemli bir bölümünü de o rakam oluşturacak. Garry Rodrigues'in yerini dolduracak ismin de Trezeguet olabileceğini düşünüyorum. Yasin Öztekin'den doğacak boşluk adına da Barış Alıcı alternatiflerden biri oldu. Bu tarz transferlerin artmasını diliyorum, bir yandan gençleşmek ve geleceğe yapılacak yatırımlar çok önemli..

4 yorum:

  1. alt yapıda yunus gibi recep gibi önemli yetenekler var,barışı alalım,trezeguet zaten seneye garry nin yerine alınabilir ama daha fazlasına gerek yok bence alttan geleceklere şans verelim

    YanıtlaSil
  2. Barış Alıcı tarzı bir yapılanmayı önemserim. Oyuncu kalitesi olarak çok şey vaat ediyor, sen detaylı yazmışsın. Buna Altınordu altyapısında iyi sporcu, iyi insan mantalitesiyle eğitilmelerini eklersek Şahane yatırım olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok abartılası bir isim değil ama önemli yetenek. Değerlendirmeli bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir