28 Nisan 2018 Cumartesi

Samsunspor için Ankaragücü doğru ve iyi bir örnek


Yılların birikimi bu. Her geçen yıl aslında biraz daha kötüye gitmenin neticesi. Samsunspor'la alakalı konuşulan bir numaralı konu maddi sorunlar ve aşılamıyor. Buna rağmen geçen süreçte iki kez play-off finali oynandı ki orada bir ışık doğabilirdi. Kötü yönetiliyorsun, maddi anlamda durumun hiç iyi değil ve kayyum denilen olayı da görmüş olduk. 

Geçmişi bir yana bırakalım, bu sezona bakıyorum. Alpay Özalan'ın Samsunspor'un başına atandığını söyleyebilirim. Başarısız olacağı belli bir isme kadro kuruldu, özellikle yabancılar noktasında ciddi harcama da yapıldığını düşünüyorum ve o yabancıların sezon genelinde katkısı olmadı. Alpay Özalan'a berbat bir başlangıç, Engin İpekoğlu'yla bir nebze diriliş ama işin içine ödeme sıkıntıları girince Ocak ayında düşen bir Samsunspor.

Küçük bir örnek vereyim. Bu takımın belki de elle tutulur tek özelliği savunmasıydı ve Ocak ayında giden isimlerle o savunma çöktü. Transfer de yapamıyorsun, her geçen gün biraz daha güçsüzsün. Yabancılar elde kaldı da o isimlerden alınabilen herhangi bir katkı yok ki. Yine en iyileri Samaras diyeceğim ama onun da sezon genelinde oynadığı futbol yok. Oysa bu ligde farkı yabancılar yaratıyor, özellikle de hücum tarafında.

Ayite 23 maçta 3 gol 2 asist, Chibuike 21 maçta 2 gol 3 asist, Angan 15 maçta 1 gol, Samaras 24 maçta 2 gol 2 asist, sezon başı alınan Larbi 2 maçta sezonu kapattı, Sifakis sayesinde de kaybedilen Gaziantepspor maçı. Bu saydığım futbolcular da fazlasıyla iddialı, geçmişte bu ligde de önemli işler yapmış futbolcular. Bunlardan katkı alamazsan ve Ocak ayında hamle yapma imkanın olmayınca ligde nasıl kalacaksın ki.

Yine de Samsunspor ligde kalabilirdi. Bu da Engin İpekoğlu'nun bir şekilde tutulmasından geçiyordu. Çoğu taraftar beğenmiyordu ama bu imkanlarla daha iyisini yapmak zordu. Bir şekilde takımı ligde tutacaktı, üstelik küme düşme ihtimalini pek konuşmadan. Hakem faktörü de eklenecek buna, Denizlispor maçında verilmeyen penaltılar, Adana Demirspor deplasmanında Samaras'ın verilmeyen golü, yine Boluspor maçında verilmeyen penaltı. Denizlispor ve Adana Demirspor senin direkt rakibin, haliyle etkileniyorsun.

Tarihinde ilk kez 2. lige düştü bu takım. Samsunspor köklü bir camiadır, yerinin Süper Lig olması gerekirken konuştuğumuz konuya bakar mısınız. Samsun deplasmanı bu ligin en can alıcı yerlerinden biriydi, kimsenin 3 puanı garanti olamazdı. Yılların getirisi işte, bu takım o kadar kötü yönetildi ki bir noktada dayanılamadı. Geçen sezonu son maçta kurtarmışlardı, bu sezon olmadı. Geçen sezonun ardından yaz döneminde daha doğru işlerle de bu takımı çok daha iyi kurmak mümkündü. 

Ankaragücü ve Rizespor'u kutlarım. Özellikle Ankaragücü'nün yeri Süper Lig'dir ve ait oldukları yere geldiler. Samsunspor için de Ankaragücü iyi bir örnek. Onlar da yılların birikimiyle birlikte 3. lige kadar düştüler ama bir noktada kafalarını kaldırmayı başararak Süper Lig'e geri dönüyorlar. Samsunspor da bunu yapabilir, iş akıllı yönetilmekte..

4 yorum:

  1. Akıllı ve iyi yönetilmek,Türk sporunun ihtiyacı.Örnek verilen Ankaragücü siyasi çekişmelerin içinde düşürüldü yerine eski Ankara Büyükşehir yeni Osmanlıspor konuldu.Şimdi ise eski kaybeden yeni kazananların desteği ile geri döndü.Bir "Akıl" söz konusu ama...

    YanıtlaSil
  2. 3. lige düşüşe biraz farklı bakacağım. Ana sebep yüksek borçlar da bu borçlar nasıl oldu? Adnan Sezgin GS sonrası 6 aylığına GM oldu. 30 civarı transfer yapıp sıvıştı. 2. lige devasa borçla gidilmenin ardından bugünlere gelindi. Bu gibi adamlardan ve siyasetten uzak durulması gerekir. Mis gibi Altınordu örneği var. Benzerini yapacak irade oluşursa Samsun kasayı boşaltmadan yeni Tanjular yetiştirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, çok haklısın. Ağustos ayının da son haftasında getirdiler Adnan Sezgin'i. Transferi bitirmelerine rağmen o geldikten sonra 1 haftalık süreçte 6-7 isim aldılar. Aralarında Mustafa Sarp, Fink'ler falan var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir