24 Nisan 2018 Salı

Sezon içinde nefes dahi aldıramadık, bunu da göz önüne almamız gerekiyor


Gomis de son haftalarda düşüş yaşayan futbolculardan. Aslında takımın düzeni sarsıldı ve Gomis'i odak kabul eden hücumun bozulduğunu düşünüyorum. Gomis'i odak olarak düşünmeyince de oyundan düşebiliyor. Güçlü oyuncu, servis özelliği var ama sahte 9 değil, oyun kurmaz. Teknik özelliğini de tartışırsınız ama ceza sahası içindeki hakimiyeti kıyaslanamaz.

Ceza sahası içinde Gomis'i topla buluşturmak gerekir. Onu da en iyi besleyen futbolcuların başında Garry Rodrigues geliyordu. Çizgiye iner ve Gomis'i doğru yerde bulurdu. O da topu sağa çekip şut atmak dışında bir şey yapmamaya başlayınca Gomis'e giden tüm kanallar kesildi. Haliyle maç içinde yaşadığı kopukluklar doğal.

Sezonu da erken açtık, başka bir etmen bu. 32 yaşında bu adam ve sezonu böylesine erken açtığımız bir ortamda şu günlerde yaşadığı düşüş doğal. Alternatifi olmayan bir futbolcudan bahsediyoruz, bu adam sahada kalmak zorunda. Sezon içinde nefes dahi aldıramadık, eleştirirken bunları da göz önüne almamız gerekiyor.

Tabi son haftalarda yaşanan bu olumsuz görüntülerin genele bir etkisi yok. Eğer 1 gol daha atarsa Alex De Souza'nın rekorunu egale edecek ve Süper Lig tarihine geçecek. Kalan 4 maçta en az 2 gol atacağını düşünüyorum ve Süper Lig'de bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu olacak. 29 maçta 27 golü var, 30 gole ulaşabilen forvetleri de son yıllarda görmez olduk.

Gomis adına kariyer sezonu. Fransa'da Saint-Etienne, Lyon ve Marsilya gibi kariyeri var ama bu takımlarla şampiyonluk göremedi. Galatasaray'la yaşayacağı olası şampiyonluk onun adına bir ilk olacak. Bunun da motivasyonu vardır, kalan 4 haftada en iyisini yapacağına inanıyorum. Şu aralar Mariano bizi taşıyor, Gomis de kendini hatırladığında hücumda tüm taşlar yerine oturacaktır..

8 yorum:

  1. aslında terim'e uygun bir santrfor değil. hava toplarında çok etkisiz, indirip pas dağıtamıyor, yerden gelen toplarda da pas istasyonu olamıyor, savunma arkasına çok koşamıyor hantal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru, tarz noktasında hocanın istediği isim değil. Çift forvetle devam etse tamam ama alternatif olmadığından tek kullanılıyor. Seri olmadığı doğru olsa da ağır değil, savunma arkasına da sarkar. Bunu denemiyoruz pek.

      Sil
  2. Gomis'in yanına hücumda daha fazla adam sokmamız lazım.Gomis yalnız kaldıkça etkisizleşiyor malesef, sürekli bir değil iki stoperin kucağında oynuyor. Dediğin gibi yaş faktörüde var, bir yerden sonra o da tıkanıyor yani normal. Donk, fernando iyifalan diyoruz ama öne doğru baskıda sıfırlar! Harketli, öne doğru forse eden adamlar olmadıkları için belhanda da onlarla beraber daha 8 gibi oynadıpında Gomis iyice yalnızlaşıyor. Feghouli oaralara girmeli o da fizik olarak bitik vücut gitmiyor! Garry de zaten o oyun zekası mevcut değil! Bunu yapabilecek tek kişi şu an ki kadroda Sinan Gümüş! Sonuç olarak donk-fernando ortasahasıyla oynadığımız sürece belhanda'dan hücumda verim alamayız! Şu 4 haftayı bir atlatalım Allah'ın izniyle uzun uzun konuşuruz bunları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli girmeli orada, yapmıyor. Belhanda 8 gibi oynuyor derken yalnız kalıyor. Sinan Gümüş'ü kazanmalıyız, başka alternatif yok.

      Sil
    2. Bence bir alternatif daha var, Tolga Ciğerci.

      Sil
    3. Var da Fatih Hoca dönemi bunu gösteremedi.

      Sil
  3. Fatih hocanın transfer sezonunda aklını karıştıran tek isim gomis olacak. Sahte 9 alıp gomisle mi oynatacak yoksa gomisi de satıp 4-1-4-1 10 numaralı bir sistem mi oynatacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, tarzı bir isim değil. Onu 10 numarayla mı yoksa sahte 9'la mı besleyecek göreceğiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir