14 Nisan 2018 Cumartesi

Tolga Ciğerci'nin sol kanat performansını arıyor gibiyiz


Tudor döneminde çıkış yakalayacağını bekliyordum ve bunu aldım. Fatih Hoca'nın ise çok fazla tutmayacağını düşünüyordum, yine aynısı oldu. Oysa Badou Ndiaye sonrasında daha fazla tutulabilir bir isimdi. Tempo noktasında mevcut oyuncularımız arasında o role en uygun isimdi. Şans bulsa da çok fazla beklenileni verebildi diyemem.

Sezon başında verdiği katkı biraz da ekstraydı. Tudor'un onu sol tarafta kullanıp katkı alacağı eminim ki kimsenin aklına gelmemiştir. Tolga Ciğerci'yi sola yazdığımızda oyunun iki tarafında da müthiş katkı almıştık. Savunma noktasında katkısı orta sahayı gerektiğinde üçlemesiydi. Hücum için ise rakip ceza sahasına yaptığı koşular, gol sezgisi ve doğru zamanda doğru yerde olması. Ligin ilk etabında da gol yükünü sırtlayan isimlerden biri olmuştu.

2018 yılında ise Tolga Ciğerci yok, çok fazla düşünmedik. Osmanlıspor ve Sivasspor maçlarında 11'deydi, ligde onun dışında 11'de izlemedik diye hatırlıyorum. Bugüne geldiğimizde ise düşünülmesi gereken isimlerden. Özellikle de ortadan ziyade sol tarafta. Fatih Hoca'nın orada saf bir kanat oyuncusu kullanacağını bilsem de Tolga Ciğerci'yi yeniden sol tarafa çekmek gerekebilir.

Bunda Garry Rodrigues'in yaşadığı düşüş de etken. Sol tarafta kayboldu, onu da yeniden sağ tarafa çekmek ve en azından çizgiye inmesini sağlamak tercihtir. Tolga Ciğerci'yle ise hem orta sahayı üçlemek, biraz daha tempoyu yükseltmek ve rakip ceza sahasının içini kalabalık tutmak için. Orada sadece Gomis'i tutuyoruz ve deplasmanlarda yapılan tüm kenar ortalarda eksik kalıyoruz. Özellikle deplasmanlarda buna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Kullanılmayacak tabi, hocanın böyle bir tercihi olmayacaktır. Yine de dokunuş geleceği söyleniyor, o da Belhanda'nın kenara alınması gibi görünüyor. Feghouli'yi 10 numaraya çekmek, kanatlara da Sinan Gümüş ya da Yasin Öztekin'i çekmeyi düşünüyor olabilir. Kayserispor deplasmanı gibi diyeceğim ama bu kadroda Badou Ndiaye yok, o gün vardı. Tempoda haliyle eksik kalacağız. Belhanda'yı eleştirsek dahi o olmadığında da organizasyon anlamında sorunlar doğuyor..

12 yorum:

  1. belhanda sadece organizasyon açısından değil orta saha da ki baskı açısında çok önemli çünkü pres gücü yüksek bir oyuncu,emre için kullanabilirdi hoca belhandayı bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahayı üçlemesi, rakip ceza sahasında golü koklaması çok önemliydi.

      Sil
  2. Rodriguesin düşüş sebebi belli oldu: http://www.haberturk.com/futbolcu-garry-rodrigues-capkinlik-turunda-magazin-haberleri-1919385-magazin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada Garry'nin suçu yok. O kadınlar kumpas yapmış resmen.

      Sil
  3. tolga'nın önemli özellikleri var. ama kardeşim topla ilişkisi, pas al-ver'i öyle kötü ki! terim'i rahatsız eden de budur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solda düşünmez, saf kanat oyuncusu kullanır.

      Sil
  4. hocam yarın başak bizi rahat yener; gençler maçındakine benzer vakitte benzer değişiklikler olursa 3 veya 4 tane de yeriz.
    benim umudum pek yok.
    90+ yenilen gol sezonu bitirdi (bazı goller böyledir, HH zamanı rize maçı gibi),
    fatih terimin hocalığı burada devreye girer umarım ve daha büyük düşüşü engeller de 3. 4. olmayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umutsuz olmak için neden yok, özellikle de iç sahada.

      Sil
  5. Başakşehir maçı özelinde konuşursak ; Belhanda'nın kesilip yerine Donk'un oynaması taraftarı değilim kesinlikle! Belhandanın en azından temposu var! Donk sağdan sola dönerken 1 lt benzin yakıyor! Fernando sahadayken Donk nedir yani? Kesilecekse Selçuk neden kesilmez! Ne yapmış gençlerbirliği maçında? Defansif özelliği sıfıra indi zaten yaşından ötürü, eskiden de temposuz bir adamdı şimdi iyice çekilmez oldu! İlla bir kadro değişikliği olacaksa başakşehir'in oyunu belli zaten at topu adebayora o da visca ve elija'yı kaçırsın! O zaman sağ kanada linnes mariano yaparsın, illa donk diyorsan fernando, donk yapar önlerini 10 numara belhandayı koyar feghouli'yi keser önde baskı yaparsın ki iç sahada yaptığımız en iyi şey! Donk fiziğiyle adebayor'u karşılar pas bağlantılarını kapamaya çalışır tamdeminede serdar aziz girer böyle bir plan yapılabilir. Ciğer'ci olmazzzz geçen bütün büyük maçlarda ezildi.Ben olsam hiç düşünmem yani çok merak eden varsa derbileri izlesin ilk yarıda ki tolga ne yapmışne yapamamış!! Önde baskı için feghouli en azından oyun başlagıcında olmayabilir çünkü tiziksel olarak yerlerde! Linnes sağ bek olarak başlarsa yuto ve linnes çabukluk olarak elija ve viscaylabaş edebilir. Mariano da sağ önde tekniğiyle oyun görüşüyle iş yapar bence.Allah yardımcımız olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk yine oynayabilir, Fernando'yla ikili olurlar ama onları tamamlayacak ismin dikine çıkışları, hücuma etkisi olmalı. Selçuk İnan o tempoda değil, Belhanda'ya yine mecburuz.

      Sil
  6. Feghouli ve Garry etkisizse Tolga girmeli ve girdiğinde sezon başındaki rolünde oynamalı diye düşünüyorum.Her ne kadar tekniği çok kötü olsa da kadro dar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir