22 Mayıs 2018 Salı

5li #20; 2017 / 2018'i düşündüğümde öncelikli olarak aklıma gelecek isimler

Yazı dizilerimizi de şampiyonlukla alakalı kullanalım. Benim bir geleneğim, şampiyonluk sonrası en önemli gördüğüm isimleri fotoğraflarla paylaşırım. Bunu hem pozitif, hem negatif anlamda yazacağım. İlk önce benim için bu şampiyonluğu konuştuğumda öncelikli hatırlayacağım 5 ismi paylaşayım.


Bafétimbi Gomis

Onun hakkında detaylıca yazdım. Bana sorarsanız şampiyonluğun en önemli ismi oldu. Bir anlamda gol yükünü tek başına taşıdı diyorum. Bunu da alternatifsiz şekilde yapması altı çizilesi nokta. Taraftarla bütünleşmesi, Galatasaray'a duyduğu aidiyet kıymetliydi ve unutulmayacak futbolcular arasındaki yerini çoktan aldı. Yeni sezonda belki bu kadar gol atmayacak ama hamleler sonrasında daha efektif bir katkı alacağımızdan da eminim.


Garry Rodrigues

Geçen sezon ki Bruma mı yoksa bu sezon ki Garry Rodrigues mi kıyasını hep yaptık. Bruma önemli bir yetenekti ama Garry Rodrigues de onun yokluğunu en iyi şekilde doldurdu. 33 maçta 9 gol 11 asisti var. Tudor dönemine iyi giren ama her fırsatta kenara alınan bir futbolcuydu. Fatih Terim'le birlikte ise neredeyse "yıldız kanat" statüsüne yükseldi. Yaz döneminde olası transfer hayallerinde de ondan kazanılması düşünülen paranın önemi var.


Fernando Muslera

Taffarel sonrasında Muslera'nın yaşadığı düşüş büyük oldu. Sizi tek başına şampiyon yapabilecek kalitede bir kaleci olsa da kötü gidişin kötülerinden biri de oydu. Bu sezonda da görüntüsü çok iyi değildi, ta ki Taffarel gelene kadar. Ligin 2. yarısında her geçen hafta biraz daha yükselen, o kronik hale gelen yan top sorununu dahi çözmüş bir Muslera izledik. Fabrika ayarlarına dönen bir Muslera da bu şampiyonluğun en önemli isimlerinden. Özellikle son haftalarda yaptıklarıyla.


Ryan Donk

Şampiyonluğu onun üzerinden okuyorum. Sezon başında düşünülmeyen ve bu da yüzüne söylenmiş bir isimdi. Tudor kalmış olsaydı da Ocak ayında yolların ayrıldığı ilk futbolcu olacaktı. Badou Ndiaye'nin satışı, Fernando'nun tahmin edilenden uzun süren sakatlığı şampiyonluk şansımızı kağıt üzerinde düşürse de tahmin edilmeyen nokta Donk oldu. Ligin 2. yarısındaki beklenmedik katkıyla da bu şampiyonluğun pay sahiplerinden.


Yuto Nagatomo

Bu sezon iyi bir kadro kurduğumuzu söylüyoruz ama sol bek konusunu çözemedik. Asamoah'ı son güne kadar bekledik, o olmayınca da Latovlevici'yle günü kurtarmak istedik. Linnes / Latovlevici rotasyonu orada olmadı, bu da Ocak ayında sol bek hamlesini olmazsa olmaz kıldı. Nagatomo ismi de sürpriz, eminim ki ilk birkaç hedef arasında yoktu. Ben onun transferine mutlu oldum, beklentim vardı ama beklentinin de üzerine çıktı. Müthiş bir aidiyet ve her haliyle tecrübe izledik. Belki yarım sezonluk bir katkı ama bu şampiyonluğun olmazsa olmazı.

2 yorum:

  1. Hocam sezon basinda hep yaziyordum yine yazayim Linnes surekli solda sans bulsaydi ya da Tudor Latoyu kayirmasaydi sampiyonlugu coktan garantilemistik bana gore. Linnes solda iyi oynarken kesik yedi sonra da toparlayamadi hatta sen o aralar Linnes sezon sonu gonderilir seklinde bir yazi yazmistin ki katilmamistim sana Linnes solda sagdaki kadar iyi degil kabul ederim ama Latoyu suya goturur susuz getirir en kotu hali, Tudor'un forma adaletini kaybettigi an bittik biz zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes sürekli solda oynasaydı bir aşama kaydedemezdi. Fatih Hoca onu sağ bekte yükseltti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir