22 Mayıs 2018 Salı

SC nostalji #90; Cédric Carrasso


Sözleşmesi biten bazı futbolcuların vedaları başladı. Ben de bu konsept altında veda eden isimleri tek tek yazacağım. Carrasso'yla başlayalım, iyi bir vedayı hak ettiğini düşünüyorum. Koca sezonda forma giydiği maç sayısı 2 olsa da verdiği bir güven vardı. Daha da önemli olan ise lider tavrıydı. Muslera'yı yükselten unsurlardan biri de bu.

Galatasaray'ın yedek kaleci geçmişi fazlasıyla sorunlu. Muslera'nın yıllar içinde sağladığı büyük bir istikrar var ve onun olmadığı her dönem sorun yaşadık. Sinan Bolat ya da Cenk Gönen gibi belli bir kariyeri olmuş kaleciler dahi tutunamadı. Altyapıdan da bu sorun çözülemedi ve geriye dönüp bakınca yine en iyisi Aykut Erçetin'di diyoruz.

Şu gün alınabilecek yerli bir kaleci bulamıyorum. Cenk Gönen'in ayrılığı sonrası da bu böyleydi, şu olur diyebileceğiniz bir isim yok. Benim yedek kaleci mantığım belli, özellikle de Muslera'nın varlığında. Yaşa bakmam ve mümkün olduğunca tecrübeli olmalı. Muslera zaten istikrarlı bir kaleci, o olmadığında kaleye geçecek ismin ayaklarının titrememesi, güven vermesi gerekiyor.

Yedek kaleci tercihini yabancıdan yana kullanmak yanlış bir karar gibi görünse de ben doğru tercih olduğuna inanıyorum. Tabii bunu geçen sezon için yazıyorum, bugünün şartları farklı. Carrasso da az sayılabilecek bir yıllık ücretle ve bonservissiz şekilde takıma katıldı. Son derece sorunsuz, lider karakterli ve varlığıyla güven veren bir kaleciydi. 

Keşke mümkün olsa da Carrasso'yu antrenör olarak kullanabilsek, bunu isterdim. Bugün ne yaparız diye düşündüğümüzde ise belli ki yerli bir kaleci bulmak zorundayız. Yabancı kontenjanı sorunlu çünkü, limitteyiz. Bunu da yabancı kaleciyle harcayamayız. Zor olacak tabii, eski sorunların geri dönmesi ufukta görünüyor. Alınabilecek çok fazla yerli kaleci yok, örnek verilecek bazı isimler de taraftarın içine sinecek mi bilmiyorum..

22 yorum:

  1. serkan kırıntılı,hakan arıkan geliyor aklıma ama serkan yedek olmayı kabul etmez o yüzden hakan arıkan daha uygun gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence o da uygun değil, yedek olarak iyi olduğu günler geride kaldı.

      Sil
  2. beyler ben mi yanlış biliyorum lütfen beni uyarın, bu serkan şikeci değil mi? ne işi var gs'de?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de yazıda üstü kapalı belirttiğim kısım bu işte.

      Sil
  3. Serkan felan hikaye abi. Benim icime sinmez ben bjkliler gibi omurgasiz degilim.
    Sinan Bolat
    K.pasali Ramazan
    Erzurumspordan hakan canbazoglu
    Sinan yine iyiydi.
    Ramazan tecrubeli kaleci.
    Hakan da cok eksigi olmayan atik bir kaleci

    YanıtlaSil
  4. Alanya kalecisi Haydar alınabilir aslında çünkü belli bi tecrübeye ulaşmış biri.Erzurumspor kalecisi Hakan da alınabilir ki zaten bizim altyapının ürünü.Serkan'ı ise şahsen istemem ben içime sinmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birileri düşünülecek artık, ben de bilmiyorum..

      Sil
  5. hocamızın evladı hayrullah olmaz mı? (alaycı bir laf demiyorum evladı derken)

    YanıtlaSil
  6. yabancı alınacaksa küme düşmüş osmanlıspordan karcemarskas alınabilir.türkiyeye alışmış.yaşı 35 olmuş.muslerayı bile bazen zorlayabilir.idealin bir tık üstü yedek kalecin olur.

    yerli yedek kaleci olacaksa eli titremeyen akhisarın kalecisi fatih öztürk olabilir.32 yaşında.akhisar lukacla yeni sözleşme imzaladı.akhisarda yedek kalacağına bizde kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı alınamaz, o hak orada harcanmaz. Zaten sınır olarak sorun yaşıyoruz..

      Sil
  7. ultra yeteneksiz eray hala takımda kalacak mı hocam?bize bi güzel haber ver :)

    YanıtlaSil
  8. Hakan Arikan iclerinden iyidir bence, unutmadan benim cocuklugumda bizim ligde yabanci ama devsirme olup Turk Vatandasligi olam Metin Mert falan gibi kaleciler vardi, altyapilara kaleci devsirmenin zamani geldi de gecti bana gore.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Arıkan da tükendi artık. Biz CL seviyesinden bahsediyoruz. Devşirme işi eskiden kolaydı, artık yapamıyorsun.

      Sil
    2. CL seviyesinde yerli yedek olacak kaleci var mi ki hocam, benim kistasim Eray'in Bale'den yedigi utandirici frikik golu, Muslera olmayinca o durumlara dusurmeyecek herkes olabilir.

      Sil
    3. Yerli gelmiyor aklıma, maalesef yok.

      Sil
  9. Bu sayilan kalecilerden hiç biri Muslera'yi yükseltmek. Rekabet olusturamaz. Yabanci kullanmayız. Altyapıdan bir kaleciyi yedek kaleci olarak kulübede oturalım. Hemde az tasarruf ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yükseltmez, o imkansız. Öyle bir yerli yok maalesef. Yabancı da o hakkı kullanmak demek, hoca bunu tercih etmez.

      Sil
  10. Carraso kalsa da güzel olur yerli kalecilere güvenmem... Özellikle mac tecrübesi yoksa soğuksa daha tehlikeli oluyorlar. Milli takım kalemimiz volkan babacan bile iyi bi kaleci değil

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir