23 Mayıs 2018 Çarşamba

5li #21; Pozitif noktaya değinmiştik, sıra negatifin

Bir de işin negatif tarafı var. Şampiyon olduk, işin pozitif yanını sık sık yazdık ama işin kötü yanları da var. Hatta geleceği de yavaştan konuşmamız gerekecek. 5'li de pozitif noktaya değinmiştik, sıra negatifin. 


Iasmin Latovlevici

Asamoah'ı son ana kadar beklemek ve alternatif belirlememek hata olabilir. Avrupa'da transferin kapanmasının ardından ise Latovlevici'yi geçici süre için düşünmek ise bence mantıklı hareketti. Tutmadı ayrı konu, ben bu transfer neden yapıldı diye sorgulayamam. Tutunamadı Latovlevici, maalesef baskıyı kaldıramadı. Oysa şampiyonluk tecrübesini yaşamış bir futbolcuydu.


Sofiane Feghouli

Bu şampiyonlukta mutlaka pay sahibi. 27 maçta 6 gol 9 asisti var ki kritik anlarda sahneye çıktığı da oldu. Yine de beklenti çok daha fazlası. Çoğu maçta ortadan kayboldu, tempodan bir haber hareket etti. Oysa kalite itibariyle oynadığı kanadı sürüklemesini, hatta ligin en iyisi olmasını bekledim. Yeni sezonda olabilir tabii, bir de kamp dönemi gördükten sonra izleyelim.


Eren Derdiyok

Eren Derdiyok'un etki ettiği bir dönem olsa da genele baktığımızda hayal kırıklığı yaşadık. Gomis'e alternatif olmasını beklerdim. Ya da kenardan getirdiğimizde bir etki göstermesi elimizi güçlendirirdi ama istediğimizi alamadık. Ocak ayında yeni bir forvet transferi için uğraştık. Yaz döneminin de en büyük gündem maddelerinden biri bu olacak.


Ahmet Çalık

Östersunds serisini felaket geçti. Sonrasında da pek forma şansı bulamadı ama en azından bir alternatif olabilmesini beklerdim. Onu veremediği için şans bulamadığına inanıyorum. Maaşı az, genç, yerli avantajı var ama Galatasaray'da geleceğini çok parlak görmüyorum. Ocak ayında Malaga'ya kiralanması gündemdi, yine bu tarz bir hareket görebiliriz.


Koray Günter

Ne beklentin var da hayal kırıklığı yazdın demeyin. Sonuçta kupada dahi olsa şans bulan isimler ve Koray Günter geldiği ilk günden bu yana bekleniyordu. Tudor onu orta saha kullanıyordu, Fatih Hoca ise stopere çekti. Yaşı genç, hala potansiyel ve yaz dönemi imza attığı takımla da bunu kanıtlayacak. Bizde olmadı ama, şans bulamadı, ısrar edilmedi değil..

4 yorum:

  1. koray bu yumuşaklıkla zaten oynaması çok zor stoperde,tudor da sırf onu bu yüzden orta saha kullandı, bir stopere göre çok iyi tekniği var, tek olumlu yanı bu

    YanıtlaSil
  2. Belhandayı unuttun herhalde ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pozitiflerde 6. sıra olsa Belhanda diyecektim. Bu şampiyonluğun en kilit isimlerinden biri.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir