28 Mayıs 2018 Pazartesi

5li #22; Güzel goller var, daha da önemlisi içinde kıymetli anlar bulunan

Unutulmaz 5 an diye bir liste hazırlamak istesem de bu şampiyonluğun o kadar çok hikayesi var ki hiçbirini birbirinden ayıramadım. İş bir noktada "unutulmaz 5 gole" dönmek durumunda kaldı. Güzel goller var, daha da önemlisi içinde kıymetli anlar bulunan. Şampiyonluk yazılarına devam edelim..


Sofiane Feghouli / Bursaspor 1-2 Galatasaray

Feghouli'nin Galatasaray formasıyla en unutulmaz anı da diyebiliriz. Umarım bu unutulmaz anlara çok daha fazlasını ekler, kendisinden beklenti yüksek ve bunu genele henüz yayamadı. Bursaspor karşısında maçı 1-1'e getiren gol de bir anlamda isyanı başlatan hareketti. O sezon ilk kez geriden gelip maç kazandık ve o hareketi başlatan da Feghouli'nin attığı muhteşem goldü.


Maicon / Galatasaray 3-2 Karabükspor

Bir geri dönüş daha. Maicon'un sezon içinde bu tarz aldığı sorumlulukları sık sık izledik. Gençlerbirliği karşısında ters tepti mesela, Karabükspor karşısında ise 3 puanı getirdi. Bir sağ bek edasıyla ceza sahasının içine girdi, önüne düşen topu da klas bir forvet edasıyla bitirdi. O gün de büyük bir isyandı, Maicon'un bu kareleri unutulmayacak.


Mariano / Galatasaray 2-0 Başakşehir

Galatasaray adına sezonun en güzel golü desek yalan olmaz. Mariano'yu teknik becerisiyle ön plana çıkarırız ama sol ayağını bu kadar iyi kullanabildiğini bilmiyordum. O vuruş müthiş bir öz güven ve takımını da ipten aldığını söyleyelim. Maç 0-0 diye bağırırken sahne aldı ve bana göre 3 puanı getiren golü attı. Yıllar sonra dahi hatırlanacak bir gol.


Sinan Gümüş / Alanyaspor 2-3 Galatasaray

Geri dönüş gollerinin hastasıyız. Sinan Gümüş'ün de bu noktada attığı 2 kıymetli gol var. Konyaspor karşısında attığı golün de önemi çok büyük ama Alanyaspor maçında yaptığı tam bir ipten almaydı. Alanyaspor karşısında kaybedebilirdik, o kadar kötü bir futbol vardı. Geri dönüş adına umudum yoktu bile, hatta "şampiyonluk gidiyor" tarzı düşünce dahi oluştu. Sinan Gümüş o anda sahneye çıktı ve deplasman fobisini söktü aldı.


Fernando / Galatasaray 2-0 Beşiktaş

Fernando'nun 2 golü var, 2'si de birbirinden kıymetli. 4-2'lik Akhisar maçında attığı golle geri dönüşü başlatmıştı. Beşiktaş maçında attığı golle ise galibiyet noktasında en büyük adamı attı. Büyük maçları kazanamıyor algısını Başakşehir karşısında kırdık, Beşiktaş karşısında ise devam ettirdik. Bu gol asla tesadüf değil, Fernando son dönemi 8 numara gibi oynamaya başladı ve ceza sahası içine sık girişlerinin ödülünü aldı..

6 yorum:

  1. herkesin fikri kendine ama bence en değerlisi mariano'nun golü. maç 0-0 hatta 0-1 kokuyordu :) şapkadan tavşan çıkardı tamamen beceri golü attı. ve ligin kaderi değişti.

    YanıtlaSil
  2. Sinan ve Mariano 1.lige aday.
    Ancak haftalarin daralmasi sebebiyle sinani bire koyuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sıralama yapmadım aslında, aklıma gelen 5 golü karışık yazdım :)

      Sil
  3. Bi 6.desek Sinan Konya maçı Samiyen derdik heralde :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir