5 Mayıs 2018 Cumartesi

Benim tercihim Sinan Gümüş'ü sağa yazmak ve Feghouli'yi forvetin arkasına çekmek


Belhanda'yı sevin ya da sevmeyin cümlesini çok kuruyorum. Bunun nedeni de Belhanda olmadığında oynanan deplasman oyunlarının yaşadığı sorunlar. Sivasspor deplasmanında Belhanda oyuna girene kadar geçen sürede sahada yoktuk. Kasımpaşa deplasmanında cezası nedeniyle yoktu, Gençlerbirliği deplasmanı ise bulduğun tek pozisyon yine onun üzerinden döndü.

Son haftalarda formsuz olduğunu ben de yazıyorum. Kiminin beklentisini de karşılamamış olabilir, o konu hakkında daha fazla yazmayacağım. Herkesin bu konuda bir yargısı var ve sezon sonunda kararı Fatih Hoca verecektir. Kötü bir kadro mühendisliğimiz var maalesef, formsuz olan Belhanda'nın dahi sahada olması gerekiyordu. Akhisar deplasmanında yokluğu da handikap olacaktır.

Belhanda'nın olmadığı bir deplasman da Kayserispor karşısındaydı. O dönem Badou Ndiaye vardı tabi, bugün de olsa eminim ki böyle bir yazı yazmazdım. Belhanda'nın önemi daha çok presin merkezi olması ve mücadele tarafında verdiği katkı. 10'dan ziyade 8 gibi oynadığını hep konuşuyoruz. Badou Ndiaye gibi bir isim olsa 10'dan ziyade 8 gibi oynama gereksinimi o kadar duymayacaktı ve odağının neredeyse tamamı hücum tarafında kalacaktı.

Kayserispor karşısında Belhanda'nın pozisyonunda Feghouli'yi izlemiştik. Feghouli'nin ligin 2. yarısına iyi başladığını düşünüyorum ve Kayserispor, Osmanlıspor karşısında iyi bir performansı vardı. Hatta Sivasspor maçının ilk yarısında da kötüydü diyemem. Düşen bir temposu var, haliyle de sağ kanadı sürükleyip götüremiyor. Forvetin arkasında ise biraz daha ekonomik oynayabiliyor, haliyle temposunu koruma noktasında orada oynaması Feghouli için artı.

Fernando / Donk tarafında sorun yok. Soru şu, Belhanda'nın yokluğunda Selçuk İnan mı yoksa Sinan Gümüş mü? Hangisiyle oynarsak oyun daha farklı bir noktaya evrilecek ve Fatih Hoca'nın vermesi gereken karar da tarz olacak. 

Fernando / Donk / Selçuk İnan orta sahasıyla 4-3-3 oynayacaksınız. Selçuk İnan'ın Belhanda'nın temposunu yakalaması zor ama topu yönlendirme noktasında artısı olabilir. Yine de hücumun o kadar verimli olacağını düşünmüyorum, nedeni de topu dikine taşıyacak bir ismin olmaması. Beşiktaş karşısındaki Selçuk İnan'ı beğenmiştim. 2. yarının ortalarında oyuna girmesi ve topu tutması, saklaması fazlasıyla kıymetli. Kenarda başka bir orta saha alternatifi de yok zaten. Bu yüzden Selçuk İnan'ı kenardan getirmek gerekiyor.

Benim tercihim Sinan Gümüş'ü sağa yazmak ve Feghouli'yi forvetin arkasına çekmek. Feghouli'yi topla dikine çıkarırsınız, oyun aklıyla da orayı kaldırır. Sinan Gümüş ise 2. bir forvet gibi, özellikle Gomis'i desteklemek, ceza sahasında bir hücumcu daha fazla kalmak için önemli. Başka bir alternatif yok, Sinan Gümüş'ün yükselen performansına güvenmek durumundayız.

7 yorum:

  1. Trezege mevzusu çok konuşuldu oradan girelim konuya, ikinci yarı Kasımpaşa'da ki maçta Akhisar'ı yıkan adamdır aynı zamanda kendisi..Akhisar ilginç oyuncular barındıran bir takım.Her maç bir penaltıya sebep olan (ama çalınmayan) M.Yumlu, ne yapacağı bilinmez Muğdat, topun hep bir şekilde önüne gittiği Seleznov, akort tutmayan stoper-ön libero bileşimi vs... İkinci yarı çok maçta şans yanlarındaydı bence.Evet Fener'i yendiler deplasmanda ama Kocaman'ın durağan oyunu işlerine yaradı.Zor maç olur mu? Beni Alanya kadar korkutan bir takım değil Akhisar.Geriden asla oyun kuramıyorlar, o sebeple oyun planları ileri de basıp hızlı çıkmak veya uzun oynamak.Durdurmakta zorlanılacak bir rakip olmadıklarını düşünüyorum.Psikolojik etkenler hakim olursa belki. GS bu maçın ligde son oynayan 11'i ile net favorisidir. Belhanda yerine tercihim Selçuk olurdu.Serdar da geri dönmeli stoper'e. Sinan'ı yine ikinci yarı için kullanırdım.Bu maçlarda önce skor bulmak çok hayati önemde.Bekler de dahil karşı alana yerleşip sağdan soldan bindirip golü bulmalıyız hemen.Öne çıkmasını beklediğim oyuncu oynatırsa Selçuk. Serdar'dan bir kafa golü sürpriz olmaz. Yasin tercihi olursa şaşırmam.Uzatacak bir durum yok aslında. Özüne dönmüş Feghuli'nin tek başına sırtlayacağı bir maç bu ancak maalesef bu sezon bizi böyle yorumlara mecbur bıraktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akhisar'da Seleznyov mücadele ediyor, ön alanı bozuyor. Muğdat gibi de kontrolsuz hızlı kanatları var ama teknik yeterlilikleri zayıf. Trezeguet tarzı adamlar teknik yeterlilikleri de barındırıyor.

      Sil
  2. Selçuk skoru bulup rahatladığımız anlarda oyunu tutma adına sahaya sürülür.Bunun dışında bu tempoyla herhangi bir maçı kaldıramaz.Ben de senin gibi düşünüyorum ama Donk burda soru işareti.Kadroya alındı ama tam hazır mı o belli değil.Fernando - Selçuk orta sahası bana pek güven vermiyor daha doğrusu Selçuk bana güven vermiyor ilk onbir noktasında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle düşünüyorum. 11'de sahaya sürersek orta sahada topu dikine taşıyabilecek kimse olmayacak.

      Sil
    2. Ki bunun zorluğunu çok yaşadık

      Sil
  3. Feghouli-Fernando-Donk daha mantıklı ve bizim oyuna daha çok uyan bi ortasaha olur... Bunun yanında Selçuk oynayacaksa eğer tek atımlık bi kurşunu kaldıysa bu maçta harcamak durumunda... Sinan'a 90 dakikalık bir maçta güvenemiyorum henüz daha ne yazık ki... sahaya çıkıp yokları oynama ihtimali var... Galatasarayi kafasından silmemiş olmasa Yasin'i sola rodrigues'i sola yazardım ama durum ortada... ilk dönemki formuyla Tolga'yi da yazabilirdik ama o da sakatlık filan dedi gözden düştü... takım bu kadar kenetlenmisken ve imkanlar çok kısıtlı iken bu oyuncuların yaptıklarını da yazmak lazım bir kenara bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akhisar maçında da gördüğüm o ki biraz daha topu tutma noktasında Feghouli'yi merkeze almak doğruymuş.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir