4 Mayıs 2018 Cuma

Deportivo'nun küme düşmesinin ardından Emre Çolak'ın ismi daha sık anılır oldu


Deportivo'nun küme düşmesinin ardından Emre Çolak'ın ismi daha sık anılır oldu. 1 milyon avro'luk çıkış maddesinin olduğu söyleniyor ki olası bir rakam. Teknik direktör Fatih Terim olunca da Emre Çolak'ın isminin Galatasaray'la anılmasından daha doğal bir şey yok. Yerli ihtiyacının altını ısrarla çiziyorum, özellikle orta sahaya biraz daha hareket getirme noktasında.

Yaratıcı oyuncu eksikliğini hissediyoruz. İlk 11 de değil konu, özellikle kenardan getireceğimiz isimler noktasında. Fatih Terim'in 3. döneminde Emre Çolak o anlamda önemli bir kozdu. 4-4-2'nin sol tarafında da iş gördü, diğer sezonda kenardan geldiğinde de. O dönemin ardından ise Riekerink gelene kadar kayıptı, çok fazla forma şansı bulamadı.

Riekerink ise ona ısrarla şans verdi, Selçuk İnan / Emre Çolak ikilisinden de verim aldı. O sezon gemiyi karaya yanaştırma noktasında Emre Çolak'ın katkı verdiğini düşünüyorum. Herkes gitsin diye bekliyordu, o son dönem performansının ardından da "niye gidiyor" denildi. Sözleşmesi bitiyordu, en az kazananlardan da biriydi ama son ana kadar beklenmesi bence hataydı.

Emre Çolak'ın Galatasaray'dan ayrılmasını istemeyenlerdendim. Yine de Deportivo'ya gidişi onun açısından doğru hareketti. 25 yaşındaydı, bu tecrübeyle daha da büyüyebilirdi ve Galatasaray'a geri dönmek adına da zamanının olacağını düşünüyordum. Sıkıntı şu ki Deportivo'ya gittikten sonra ki hal ve tavırları. Östersunds maçının ardından paylaşımı, nazire yapar gibi Arda Turan paylaşımları gibi hareketleri.

Böyle olunca da bugün kimse Emre Çolak'ın geri dönmesini istemiyor. Ben de yanlış yaptığını düşünüyorum ve geri dönmeyi hak etmediğini düşünüyorum. Saha içi konusu değil bu, tamamen davranışlarıyla alakalı. Tabii Fatih Terim böyle bir transferi istediğinde de söyleyebileceğim çok fazla şey yok, hoca ne diyorsa haklıdır. İstiyor mu bilmiyorum ama gündeme gelmesi bir o kadar olası.

Galatasaray çıkışlı olması, kontenjan avantajları, yaşı ve orta sahanın birçok pozisyonunda oynayabilme gibi avantajları var. Fatih Terim de Emre Çolak'tan mutlaka iyi bir alternatif çıkarır. Deportivo günlerinin de artısı mutlaka olmuştur, tecrübe kazanmıştır. Çok orada kalınacak bir konu, en iyisi hocaya bırakmak..

4 yorum:

  1. Senede 4-5 maç oynayacak diye senelerce kadroda kaldı! Bunun gibi topçuların en büyük avantajı yabancı kuralı zaten! İstikrar sıfır, anca Fatih terim kulağından tutacak ta futbol oynayacak vs vs tam 80'li yılların topçusu! Gelmesin kesinlikle, asla istemiyorum böyle tipleri, bunun yerine o formanın kıymetini bilecek bir genç çıkaramıyorsak altyapıdan cidden kapatalım bu altyapıları, ayıptır artık!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, hocaya bağlıyım ben burada. Yoksa istemiyorum, unutmadım yaptıklarını.

      Sil
  2. Ben ispanya da başarılı olur diye düşünmüştüm ama orda da devamlılık sorunu yaşadı. Alt yapıdan genç bi çocuk oynayalım daha iyidir. Emre Belozogluna şans veren Terim değil miydi? Hoca risk almayı sever. Bu yolu tercih etmeli bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk sezonu başarılıydı aslında, ikinci sezonunda kayboldu. Dediğin gibi devamlılığı büyük problem. Aslında tüm kariyerinin sorunu da bu değil mi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir