18 Mayıs 2018 Cuma

Fatih Hoca'yla birlikte bu gençlerin A takıma adapte olmasını izleyeceğiz


Cumhur Önder Arslan'ın Twitter paylaşımı üzerine konuşalım. Galatasaray'ı bu sezon çokça "11 yabancı futbolcuyla sahaya çıkıyorlar" üzerinden eleştirdiler. Oysa bu bir hak, konuşulma nedeni de tamamen algı yaratmak. Yine de yazıldı işte, yabancı konusu sadece Galatasaray üzerinden konuşuldu.

Galatasaray, 4 büyükler arasında Türkiye Milli Takımları yaş kategorilerine en çok futbolcu veren takım durumunda. İşi 4 büyüklerin kapsamı dışına çıkardığımızda da Altınordu gibi bir örnek var ve onların misyonu zaten ortada. Galatasaray'ın sıkıntısı bu gençleri A takıma adapte etme sorunuydu. Bu sorun da Fatih Hoca sonrasında ortaya çıktı

Şimdi yeniden Fatih Hoca'yla birlikte bu gençlerin A takıma adapte olmasını izleyeceğiz. Ozan Kabak, Celil Yüksel gibi futbolcular son maçlarda istikrarlı olarak maç kadrolarında yer almaya başladılar. Gökay Güney, Boran Güngör gibi isimler de yer yer maç kadrosuna girdiler. Şu aşamada şans vermek zor ama şampiyonluk sürecinde bu gençlerin maç kadrosunda yer alması dahi fazlasıyla önemli.

Şimdi önümüzde bir kamp dönemi var ve Fatih Hoca bu sefer kendi takımını kurma imkanı bulacak. 2000, 99 ve 98 jenerasyonlarının da Galatasaray adına önemli olduğunu sık sık yazıyoruz. Bu 2000 sonrası için de geçerli ama ilk etapta düşünülen ekip bu. Kamp döneminde birçok isim yer alır, kendini gösterenler de rotasyon içinde dahi kendilerini bulabilirler. Bu anlamda büyük bir fırsatları var.

Yerli ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı da ağırlıklı olarak altyapıdan sağlayacak gibiyiz. Alttan çok özel jenerasyonlar geliyor ve Fatih Hoca takımın başındayken tam sırası. U18 Milli Takım'ına 6 futbolcumuz çağrıldı ve takımda yer almayan ama önemli potansiyeli olan (Yunus Akgün gibi) isimler de var..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir