8 Mayıs 2018 Salı

Fotoğrafın tarihi 22 Ocak, Badou Ndiaye'nin 2018'de gördüğü tek galibiyet


Fotoğrafın tarihi 22 Ocak 2018. Deplasmanda Kayserispor'u 3-1 yenerek ligin 2. yarısına başlamıştık ve çok kritik virajlardan biriydi. Badou Ndiaye'nin de o maçta iyi bir futbolu vardı. Fatih Terim dönemi için belki de en güvendiğim isimdi bile diyebilirim. Hocanın aradığı tempo ve atletizm noktasında buna en iyi cevabı Badou Ndiaye verebilirdi.

Kalmış olsa şu an çok daha rahat şekilde şampiyonluğu ilan edebileceğimizi düşünüyorum. Onun ayrıldığı ilk haftalarda çok bocaladık ve doğru orta sahayı bulma noktasında zorlandık. Fernando'nun dönüşüyle birlikte çok daha güçlü oluruz diye beklerken Badou Ndiaye'den de olduk. Fernando da beklenenden daha geç döndü, hatta şu an bile tam anlamıyla istikrar sağlayamadı.

Donk bu anlamda büyük bir kazanç. Kimse bu kazanımı tahmin etmiyordu ve şampiyonluk yolunda en kritik katkıyı alıyoruz. Orta sahada güçlü değiliz, rotasyon oldukça dar ve tempo sorunu yaşıyoruz. Badou Ndiaye öyle bir isimdi ki Belhanda'yı da düşüren etmenlerden oldu. Yapıyı bir arada tutuyordu, kalmış olsa eminim ki çok daha büyük bir gelişim gösterebilirdi.


O ise Premier Lig'de oynamak istiyorum diyerek Stoke City yolunu tuttu. 6 aylık performans için de 16 milyon avro'nun büyük bir kazanç olduğunu söyleyelim. Zamanlaması kötü oldu sadece, 15 gün önce bu transfer olsa yerini doldurabilirdik. Kızgınlığım transfer olmasına değil, önce kalmaya karar vermesi, sonra en olmadık anda gidiyorum diye tutturması.

Yoksa bu bonservisin ffp noktasında Galatasaray'a mutlaka faydası oldu. Badou Ndiaye'nin transferi flaş bir durum değildi, uzun zamandır konuşuyorduk. Premier Lig'den talipleri olduğu söyleniyordu ama o ilk etapta kalmaya karar vermişti. Eğer sezon sonunu beklemiş olsa çok daha büyük bir bonservis kazanabilirdik. Hatta o da Stoke City'den daha iyi bir takıma imza atardı. Önümüz de Dünya Kupası, Badou Ndiaye adına büyük bir piyasa noktası.

Şu an gelinen nokta ise çok trajik. 2018 yılında kazandığı tek galibiyet Galatasaray'la. Stoke City'le de küme düştü, Galatasaray ise şampiyonluğa yürüyor. Yeni sezonda yine de orta sıra bir Premier Lig takımının onu alacağını düşünüyorum. Galatasaray'a döner gibi haberlerin pek bir gerçekliği yok, ne olursa olsun hala piyasa sahibi..

2 yorum:

  1. Dönmesini isterim her şeye rağmen ama premier ligin piyasası her türlü var ve bizim ekonomik anlamda onlarla yarismamiz imkansız... O tarz başka bir isim bulmak ise çok büyük bi scout başarısı ile mümkün...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de döneceğine ihtimal vermiyorum. Bu tarz adamlar Premier Lig'de her koşulda iş buluyor. Badou da değerli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir