8 Mayıs 2018 Salı

Lucas Ontivero transfer yapmaya devam ettikçe yazmaya devam edeceğim


Lucas Ontivero transfer yapmaya devam ettikçe yazmaya devam edeceğim. Blogun geleneklerinden biri de bu oldu. Galatasaray tarihinin en karanlık ve bilinmez hamlelerinden biri, kendini de transfer oldukça hatırlatıyor. Son transferini de Malezya'nın Johor Darul Takzim takımına yaptı. Henüz 24 yaşında olsa da bu 11. kulübü. Bu 11 kulübün özelliği de birbirleriyle hiç alakalarının olmaması. Türkiye, ABD, Macaristan, Arjantin, Uruguay, Şili ve Meksika gibi liglerde boy gösterdi. Şu takımda parladı diyebileceğim bir şey de yok. Her gittiği noktada kendi çapında sorunlar yaratarak hayal kırıklığı oldu. Artık genç, potansiyel sahibi bir isim de değil. Onun hakkında tek diyeceğim şu, profesyonel futbol kariyeri olmayan bir isim için 2 milyon avro bonservis ödedik. Yıllık ücret ve tazminatı konusuna ise girmiyorum bile. Kendisi için bonservis ödeyen tek takım biz olmuşuz. Bir de Montreal Impact'ın bize verdiği kiralık bedel var. Onun dışında attığı tüm imzalarda herhangi bir bonservis bedeli yok. Adamın bu yaşına kadar tüm kariyerinde sadece 77 maçı var ve 9 gol 5 asist yapmış. Galatasaray tarihinin en fiyasko transferini bir ara oylayalım..

10 yorum:

  1. En fiyasko transfer robinson zapata.
    Her sacma transferin mali kontenjan taktik olarak eksi ve arti yonleri vardir. Ancak zapatanin futbolcu olup yurtdisina cikmasi bile hayatim adina umut veriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zapata, Galatasaray ayarında değildi ama en fiyaskosu da değildi. Bizden sonra Güney Amerika'da aldı yürüdü, Libertadores'ine kadar kaldırdı. Hala da oynuyordu zannedersem.

      Sil
  2. Ülke gezmekten farklı kültürlerden hiç korkmadan kıta kıta dolaşıyor... menajerini tebrik etmek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım da buluyor bir şekilde. Bulmasında da emin ol ki Galatasaray cv'sinin payı var.

      Sil
  3. Galatasaray markasini kariyerine yazdirmamis olsaydi belki de coktan futbolu birakip köfteci acmisti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, yukarı yorumda yazdığım gibi.

      Sil
  4. Menajeri her kimse futbol endüstrisi içindeki kirli yapıyla sağlam ilişkisi olmalı. Gittiği yerde 6 aydan fazla kalamayan, bu süreçte de oynayamayan birinin yeryüzünün herhangi bir yerinde iş bulabilmesi mantık dışı. GS transfer süreci hakkıyla araştırılsa Aysal-Tulum gibiler hesap veremez orası da bizde yara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 milyon avro bonservis verdik, inanabiliyor musun..

      Sil
  5. Hayalimdeki hayatı yaşıyor resmen.Gittiği ülkelere bakıyoruz.Herif dünyayı dolaşıyor çok kötü bi futbolcu olmasına rağmen

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir