5 Mayıs 2018 Cumartesi

#Konsatrasyon


Şu an kongre konuşulması gereken en son konu belki de. Kazanılması gereken bir şampiyonluk var, odağı kaybetmemek gerekiyor. Fatih Hoca'yı koruyalım da o gitmiş bu gelmiş inanın gerçekten ilgilenmiyorum. Elimden de bir şey gelmiyor ve sığınabileceğim tek yer Fatih Terim. 3 maç ve 270 dakika, fazlası yok. Fatih Hoca "konsantrasyon" diyerek mesajı verdi, üzerine bir şey yazmak anlamsız.

Rakiplerin durumu da seni ilgilendirmiyor. İpler elinde ve yapman gereken "çıkıp kazanmak". Başakşehir puan kaybetti, olabilecek en hazin sonla. Akhisar maçında alınacak olası galibiyetle de onlarla da puanını 3 yapacaksın, olası bir beraberliği cebine atarak. Ama bu işin istatistik, matematik boyutu. Yine yazıyorum, konuşmaya gerek yok. Çık ve 3 maçını kazan, bu kadar basit. 

3'lü averaj hesapları dahi yapılıyor. En büyük favori Galatasaray diyememek için öyle bir algı var ki. En az ihtimal dahi şu aşamada "en güçlü olasılık" diyerek ifade ediliyor. Medyayı, rakip taraftarları geçtim, onlar yapabilir. Bunu bazı Galatasaray taraftarının da yapmasına bir anlam veremiyorum. En kötü ihtimali hesaplamayın. Olsun Malatya maçında tur da atmayalım. 3 maç ve 270 dakika, fazlası yok.

#konsantrasyon diyoruz. Kongre süreci bir yana, sezon bittiğinde konuşalım. Transfer konusu bir yana, onun da zamanı var. Ben de transfer konuşuyor olabilirim ama "maç" anının gündemi 3 puandan başkası değil. En kötü ihtimali de bir yana bırakın, Galatasaray bu noktaya bileğinin hakkıyla gelmedi mi. Şu an en iyi olduğu için bu noktada ve ihtimali güçlendiren isim de Fatih Terim. Hocanın Galatasaray'ın başında görev aldığı dönemler benim adıma bir bayram, hiç bitmemesini dilediğim..

11 yorum:

  1. Bence kongre de en az şampiyonluk kadar önemli. Dursun Özbek seçilirse 3 sene daha şampiyonluk göremeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli de şu aşamada kazanılması gereken bir şampiyonluk var..

      Sil
  2. Türkiye'nin en büyük ve en güçlü camiası olduğumuzun bilinciyle 3'te 3 yapıp işi bitirmeliyiz dediğin gibi... o ne yapmış bu ne demiş asla kafaya takmamalıyız. Bu sezonun en sessiz tartışmadan en çok uzak duran takımı biziz. Hic bir tartışmanın içine girmeden işimize bakarsak olur bu iş. Yoksa dün samet aybaba'nin golden sonraki halini gördükten sonra işlerin nasıl döndüğü rakiplerin özellikle basaksehirin nasıl kullandığı ortada... tartışmaya girersek biz zararlı çıkariz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Etrafa bakmadan, 3'de 3 ile bu süreç tamamlanmalı.

      Sil
  3. Koskoca Galatasaray bu aslinda emin olmak gerekiyor ama ne yazik ki kaybettigimiz winner ruhumuzu ariyoruz, her seyin nedeni bu ve eger Fatih hoca basindan beri bizimle olsaydi kimse bu hesaplara giremezdi. Bu sezon cizdigimiz her an puan kaybedebilir profili bunlara sebep oluyor ve bunlarin sorumlusu da siyasi cikar ugruna tum haksizliklara susan Dursun Ozbek yonetimi ve Riekerinkden beri gelen amator hoca yonetimi. Akhisar'i yenersek net sampiyonuz ama Samet Aybaba'nin suratini gordukten sonra yarin buyuk oyunlar oynanir gibime geliyor umarim yanilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başından beri bizimle olsa ortada kötü bir kadro mühendisliği de olmazdı.

      Sil
  4. Fatih Hoca "Nerede Kalmıştık" ile başladı bu yola ve her cümlesini Allah yardımcımız olsun diye bitiriyor, Ben de burada her yorumumu Böyle bitiriyorum ki Hiç bir şey yapamasak ta dualarımız bir olsun! Bu şampiyonluk ve başarı olayı, herşeyden önce bir inanmışlık işidir! Biz inandık, en başından beri desteğimizi verdik ve hep beraber vermeye de devam ediyoruz.Son 3 maç!! Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
  5. Bazı "Akhisar'ı nasıl yeneceğiz" diyen şuursuz insanları görüyorum.Bunları görünce deliriyorum resmen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu düşünen gerçekten inanılmaz.

      Sil
    2. Hocam mesele oyuncu kalitesi ve teknik-taktik olsa haklisin da ligimizin yaninda Italya Ligi bile tertemiz kaliyor milletin suphesi ondan.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir