13 Mayıs 2018 Pazar

Kırdığı, eşiğinde olduğu gol rekorları var


Beşiktaş maçını bir kenara koyuyorum, Gomis'in son haftalarda performans anlamında düşüş yaşadığı bir gerçek. Sezonu çok erken açtık, yaşı da 32 ve yaşadığı bu düşüşü doğal görüyorum. Duygu yoğunluğu da yüksek. Kaçırdığı bir gol ya da penaltının etkisinde kalabiliyor ve maç içinde toparlaması zor oluyor.

Olağanüstü bir sezon yaşıyor tabii. Tek sezonda yaptıklarıyla da Galatasaray tarihinde yerini aldı ve en iyi yabancılarımızdan biri olarak hatırlayacağız. Kırdığı, eşiğinde olduğu gol rekorları var. Attığı gol kadar mücadelesi ve karakteriyle de kendisini sevdirdi. Galatasaray'a aidiyetini keyifle izliyorum ve ilk şampiyonluğunu kazanmanın ertesinde.

Galatasaray formasıyla ligde bir sezonda atılan gol sayısı noktasında en iyi yabancı. Gomis'in 28, Jardel'in 22, Baros'un ise 20 golü var. Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda oynanan maçlara baktığımızda da Jardel'in 42 maçta attığı 32 gol var ve Şampiyonlar Ligi işin içinde olduğunda da çok değerli bir rakam. Gomis ise toplamda 39 maçta 31 gol attı, bu rekorun da eşiğinde. Avrupa Ligi'nde devam ediyor olsak bu rekoru kolaylıkla kırabilirdi.


En çok konuştuğumuz rekor ise Türkiye Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan yabancı olmak. Alex'in 28 golü vardı ve Gomis de 28 gole ulaşarak bunu egale etti. Bunun etkisinde dahi kaldığı söylendi, performans düşüşünde etken olduğu yazıldı. Katılmasam da konuşulan bir konu. Bence şampiyon olmak çok daha kıymetli. Gol krallığı da şampiyon olduğunuzda anlam kazanıyor. 

Galatasaray adına sezonun en iyi ismi kim diye sorduğumuzda eminim ki Gomis'in ismi ağırlıklı olarak çıkacak. Ben de katılırım bu düşünceye. Attığı gollerle sezon başından bu yana takımı taşıyor ve iç sahada bahsettiğimiz o etkinin de en önemli unsuru. Dediğim gibi, tek sezonda yaptıklarıyla adını altın harflerle yazdırdı..

6 yorum:

  1. Goztepe macindaki en buyuk korkum Gomise gol attirmak icin musait pozisyonlari harcayabilme potansiyelimiz, umarim kendisi en azindan bir gol daha atip Alex'i gecer ama senin de soyledigin gibi sampiyonluk her seyin onunde, konsantrasyon :)

    YanıtlaSil
  2. Sizce Drogba neden Gomis kadar gol atamamıştı bizde ? Aşağı yukarı aynı sayıda maç oynadılar ve Drogba dünya çapında bir santrafordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun tarzı başkaydı. Burak Yılmaz'ın etkisi ve gol sayısı Drogba geldikten sonra daha da yükseldi mesela. Drogba biraz daha gücü ve teknik özelliğiyle oynatmak üzerine sahadaydı.

      Sil
  3. bu kadar atmışken 1 tane atmalı. o rekor fbli birine ait olmamalı. malatya maçında atmalıydı işte lanet olsun.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir