26 Mayıs 2018 Cumartesi

Ocak ayında tarih yazılmıştı, bugün yazılan tarih ise çok daha büyük


Ocak ayında büyük bir tarih yazılmıştı. Bugün yazılan tarih ise çok daha büyük. Dursun Özbek ismini bir daha Galatasaray'la alakalı anmamayı ve konuşmamayı diliyorum. Ocak ayında gösterilen reaksiyon büyük oldu. O gün Mustafa Cengiz belki de Dursun Özbek'e tepki olarak başkan seçildi. Bugün ise gerçek anlamda bir başkan oldu, ezici bir üstünlükle.

Şampiyon oluyoruz ama o heyecanı 24 saat bile yaşayamıyoruz. Türlü algı operasyonları, bilgi kirlilikleri beraberinde geliyor. Şu seçim öncesi yapılan yorumları hatırlıyorum, bir de çıkan sonuca bakın. Tutmuyor işte, o reaksiyon artık tahmin edilemiyor. Bazı şeyler yıkılmaya başladı, bunu görmek lazım. Kemik kitleler diyerek başlayan cümlelerin sonu geldi.

Mustafa Cengiz en azından 1 dönem daha başkan olmayı fazlasıyla hak etmişti. Şampiyonluk, o şampiyonluk sürecinde ödenen paralar, Uefa sürecinin mümkün olan en hafif hasarla atlatılması, taraftarla sinerjisi ya da Fatih Hoca'nın rahat hareket edebilmesi. Ocak ayında başkan seçildiğinde günü kurtarmak gerekiyordu, o ise bir yandan enkaz kaldırdı. Önümüzdeki 3 yıllık süreçte ise gerçek anlamda başkanlık yapacak. Vaatlerin gerçekleşme zamanı.

Bazı konularda bakış açısı elbette eleştirildi. Diğer branşları bu anlamda ilk sıraya yazabiliriz. Galatasaray'ın her branşta mümkün olan en iyi kadrolarla mücadele etmesi gerekiyor. Futbol ne kadar odak görünse bile bu atlanmamalı. En büyük eleştiriyi bu noktada almıştı, yeni dönemde daha sağlıklı hareket edileceğini düşünüyorum.

Çok fazla söylenecek söz yok. Ozan Korkut'un kaliteli bir ekibi vardı, Ali Fatinoğlu'nun ise dersine çalıştığını ve iyi projeleri olduğunu görmüştük. Bu isimlerden de faydalanılabilir, kapıları kesin şekilde kapatmamak gerekiyor. Yine de Mustafa Cengiz'in koalisyon mantığıyla hareket etmemesi ve kendi yönetimiyle bu yarışa girmesinin ne kadar doğru karar olduğunu gördük. Diğer 3 adayın toplam oy sahisi dahi aşağıda kaldı..

12 yorum:

  1. Dursun Özbek tekrar seçilseydi neler olurdu düşünemiyorum. Allah korudu. Umarım bir daha kendisinin ismi Galatasaray ile yan yana gelmez.

    YanıtlaSil
  2. Mesele şu ki Galatasaray yönetim kurulu üyeleri arasından Dursun Özbek oy veren 1000 civarında kişi çıktı. Umarım Galatasaray üzerinden geçinmeye çalışan bu tipler en kısa zamanda temizlenir takımdan...

    YanıtlaSil
  3. Bugün bize bayramdır. İnan edin:)

    YanıtlaSil
  4. Büyük takımlarda para var, taraftar tutkulu, taraftarı çok, şehirleri de çok güzel ama tek sorun başarılı yönetimler olmaması. Şimdi Beşiktaşta var başarı geldi, bizde inşAllah yönetim başarılı olacak ama Fenerbahçe de Ali Koç gelir ve beklendiği gibi başarılı olursa ligi forse edebilirler, Avrupada da başarılı olurlar. Çünkü Fenerbahçe nin farkı ekonomik sıkıntıları olmaması bizim gibi, en büyük zenginler Fb üyesi, Koç da akılcı davranırsa bizim için sıkıntı


    Halbuki Galatasarayın 2000 den sonra iyi yönetimle ligin Bayern i olması gerekirdi. Sürekli kendi kendimize çelme takıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe'deki sıralamaya bak. Ali Koç olmazsa Ferit Şahenk, o olmazsa Murat Ülker, o olmazsa Mehmet Ali Aydınlar, en kötü Acun Ilıcalı'ya kadar gidiyor liste. Peki bizde :)

      Sil
  5. 2. şampiyonluk bu. nefis oldu. umarım cengiz ego kurbanı olmaz. bu 3lü çok şey başarabilir!

    YanıtlaSil
  6. Gönlümden geçen Ozan Ozan Korkut'un kazanmasıydı. Hem kaliteli ekibi hem de Terim'i idari olarak da işin içine katma düşüncesi güzeldi. Galatasaray'ın kurtuluşu ancak çağa ayak uyduracak bir yönetim yapısına kavuşması ile mümkün olabilir. Öte yandan Dursun Özbek denen adama 1000 oy çıkması endişe verici. Oy veren bu kitleye sormak lazım. Çaldı, çırptı, yalanlar söyledi, vizyonsuz, ahmak biri olduğunu defalarca ispatladı. Bu mahluktan kişisel çıkarları dışında ne bekleyerek oy verdiler gerçekten merak ediyorum? Mustafa Cengiz'in seçilmesi kötü demiyorum sadece Ozan Korkut daha iyi olurdu diyorum. Umarım 3 yıllık süreçte Mustafa Cengiz başarılı olur. Başarı kriterimiz şampiyonluklar değil ekonomik istikrar olmalı. Bu yapıda şampiyon olsak bile dertler bitmiyor. Ancak Özbek olayı göstermiştir ki, Galatasarayın önündeki en büyük engel bu çıkarcı liseci delege yapısıdır. Yazık ki biz milyonların değil o ahlaki değerlerden yoksun binlerin GS Başkanı belirleme hakkı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekibi kaliteli ama gölge başkan olarak kalmayı tercih etti. Burak Elmas ve Adnan Öztürk gibi isimlerin arkasında kaldı, bu bence hata. Yoksa kıymetli isimler var yönetiminde, gelecekte de söz sahibi olabilirler. Şu aşamada Mustafa Cengiz en kötü bir dönem daha devam etmeyi hak ediyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir