24 Mayıs 2018 Perşembe

Şampiyonluğun en kilit isimlerinden, hatta hakkını yeterince veriyor muyuz?


Önce bir konu hakkında fikrimi söyleyeyim. Fatih Terim, Mustafa Denizli, Şenol Güneş gibi teknik adamlar için yapılan bir eleştiri vardır, "yanlarında kimseyi yetiştirmediler, hiçbir antrenör çıkaramadılar" gibi. Bunun yanlış bir düşünce olduğunu söylemek isterim. Bu teknik adamların böyle bir misyonu yok. Yanlarında olan antrenörlerin öncelikle teknik direktörlük için planları, hayalleri ve vizyonları olmalı. Böylesine teknik adamlara bakıp, onlardan ne alabilirim diye düşünmeliler. Tamer Tuna iyi bir örnek, Şenol Güneş'in yanında geçirdiği dönemden elbette büyük kazançlar elde etti ve bu işi istediğini de Göztepe'de kanıtladı.

Levent Şahin de böyle bir isim. En başından itibaren bu işe kafa yoran, yüksek lisans ve doktora yapmış, pro lisans kurslarında hocalık yapan bir futbol adamı. Kariyer hedeflerini anlattığında da bu işi ne denli istediğini belli ediyor. Emin olun ki bu şampiyonluğun en kilit isimlerinden, hatta hakkını yeterince vermediğimizi düşünüyorum. Özellikle de rakip analizleri ve o maçların taktikleri noktasında. Beşiktaş ve Başakşehir galibiyetlerinde maç taktiğinin altını çizmiştik. Levent Hoca'nın bunda büyük bir payı var.

Haliyle umutlanıyor insan. Fatih Hoca'nın yanında büyüyen ve gelecek için önemli bir potansiyel vaat eden bir teknik direktör işte. Hep bu hayalleri kurardık ama hoca sonrası kimse akıllara gelmezdi. Levent Şahin bu anlamda Galatasaray adına da önemli bir kazanç. Fatih Hoca bu işlerden çekildiğinde kendisini Galatasaray'ın başında da görebiliriz. Levent Şahin'in planları arasında Avrupa'da çalışmak var ve Fatih Terim dışında kimsenin yardımcılığını yapmayacağının da altını çiziyor. Bunun önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Fatih Terim'i "tutucu" olduğu üzerinden de eleştirirler ya. Oysa hoca saha kenarında da "takım oyununa" bir o kadar önem verir. Yeni bir şey de değil, yıllardır böyle.

''Gelecek sezonun planlamasına 1.5 ay önceden başladık. Antrenman programlarımız Şampiyonlar ligi'ne göre olacak. Hangi mevkilere transfer yapılacak, kimler gidecek belli''

Levent Şahin'in Habertürk'e yaptığı röportajdan küçük bir kesit. Yukarıda anlattıklarımın bir anlamda özeti. Şampiyonlar Ligi en büyük hayalimiz ve bu konu için çalışmaların önceden başlaması da mutluluk verici. Uefa yaptırımlarını gördükten sonra harekete geçmeye başlarız. Bu noktada Levent Şahin gibi bir ismin de futbol ekibinin içinde olması bizler adına büyük şans..

4 yorum:

  1. Mustafa Cengiz ve A.Albayrak ın katılmış olduğu programda diğer gazetecilerinde onay verdikleri adını hatırlayamadığım,Türkiye nin en iyi scout ekibin başındaki şahsiyetten ve çalışma ekibinden,övgüyle bahsedildi.Şahsen bundan mutluluk duydum.başarıyı getiren veritabanı ve sayısal analiz kısmında katkıları olmuştur.Eğer ekip söylenildiği gibiyseler cevher tranferleri de gerçekleşebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka oldu. O ekibi de kuran Fatih Hoca'yı aslında ama kısa zaman sonra ayrılmak durumunda bırakılmıştı.

      Sil
  2. Değeri hiç bilinmiyor Levent hocanın.Hatta öyle ki çoğu zaman unutuluyor Fatih hocanın ekibi sayılırken es geçiliyor oysa Fatih hocadan sonra en deneyimli kişi kendisi.Umarım hak ettiği değeri bi an önce görür

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir