7 Mayıs 2018 Pazartesi

Şampiyonluk ihtimalinden bahsediyorsak bu fazlasıyla Gomis sayesinde


Gomis'i eleştiremiyorum. Goller / penaltılar kaçabilir, şu an şampiyonluk ihtimalinden bahsediyorsak bu fazlasıyla Gomis sayesinde. Sezon boyunca attığı gollerle bizi taşıdı, bu haftalarda biraz da biz taşırız. İş şampiyonlukta ki bunu da başaracağız. 

Duygu yoğunluğu yüksek bir futbolcu. Kaçan bir gol ya da penaltının ardından çabuk dağılabiliyor. Özellikle de son haftalarda bunu daha çok yaşamaya başladı. Bir anlamda kariyeri boyunca yaşadığı sorun diyebiliriz. Buna yaşadığı sağlık sıkıntısı da dahil ve 32 yaşında bu noktada kalabilmesinin anahtarı da "çalışmak".

Şampiyon olduğumuz gün Gomis'in adı altın harflerle yazılacaktır. Galatasaray'ın gördüğü en özel forvetlerden biri olduğu kadar en özel futbolculardan ve karakterlerden. Aidiyet duygusu, mücadelesi erken unutulmamalı. Son haftalarda futbolcu kazanmak, düşeni ayağa kaldırmak her şeyden daha önemli. Malatyaspor maçı için Gomis özel olarak hazırlanır ve geri dönüşünü yapar.

Beşiktaş karşısında da gol atmamıştı ama sezonun kendi adına en iyi futbollarından biriydi. Orada hücum odağı Gomis'di ve Pepe'ye kurduğu hava hakimiyeti, Tosic'i attırması maçı kazandırdı. Akhisarspor maçının planı ise bambaşka. Gomis kötü başlamamıştı ve 2-0'ı erken yakaladık. 2-0'ın ardından da topu rakibe verdik, beklemeye geçtik. Hücumda da bir odağımız olmadığından dakikalar geçtikçe Gomis düştü.

2. yarıda ise etkisi tamamen kayboldu. Fizik düşüşleri de doğal, bu adam sezonu erken açan isimlerden biri. Alternatifi yok, sıklıkla oynatmak ve sahada tutmak durumundayız. Bu haftalarda fizik olarak düşüşler yaşanacak, bu kaçınılmaz son. Gomis'in 2. yarıda pek nefes almaya hali kalmadı ve ön alanda mücadele olarak düşmesi de topu ileride tutmamızı engelledi.

Yine de girdiği pozisyonlar ve kaçırdığı penaltı var. Penaltı konusunda hocaya hak veriyorum, Gomis o penaltıyı kullanmak istedikçe kullanabilir. Kendi bırakabilirdi, bu onun kararı. Şu ana kadar geçen süreci unutamayız. Maç içinde eleştiririz, bu nasıl kaçardı deriz, maç sonu o kaçanlarla puanlar giderse de belki isyan dahi ederiz ama nefes aldığımızda Gomis'in yaptıkları akıllara gelir..

10 yorum:

  1. bence bu adama alex'in rekorunu söylemeyeceklerdi. baskı altına girdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çok önemli değil ve bence rekoru da Malatya maçında kıracak.

      Sil
  2. Oyunu ileriye yıktığımız oranda Gomis faydalı oluyor. Top bizde oldugunda ve oyunu da Gomis üzerinden planladigimizda formu zirveye çıkabiliyor. Onun haricinde form düşüşü olması yaşı ve sezonu erken açması gibi sebeplerle gayet normal...
    Malatya maçında gol atar da rahatlar inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'i hücumun odağı olarak görmek zorundayız. Beşiktaş maçında gol atmadı ama en iyi maçlarından biriydi.

      Sil
  3. Herkes Gomis'in sağlık sorununu unutuyor işte.Ayrıca Gomis insanları gole öyle bi alıştırdı ki gol atmayınca ortalık yangın yerine dönüyor.Bizim taraftarlar eskiden tek maçta adam harcayacak kişiler değildi.Son dönemde böyle bi azınlık oluşmaya başladı.Ben maç sonu Gomis hakkında yapılan bazı yorumları görünce ağzım açık kaldı.Bu kadar olmaz.Bu adam robot değil.Hiç bir futbolcu robot değil.Sezon boyu aynı seviyede kalamayabilirler.İyi olduklarında nasıl destek veriyorsan kötü olduklarında da destek vereceksin ki eskisinden iyi dönsün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık sorunu işin farklı boyutu, bence mesele o değil.

      Sil
    2. Ufak da olsa etkisi vardır bence.Çünkü Gomis ilk transferlerden biriydi ve neredeyse her maçta 90 dakika oyunda kaldı.Çok ufak etmendir ama.Sağlık sorunu var diye bu aralar formsuz demiyorum ben

      Sil
    3. O stres anlarında geliyor, tetikleyen unsur o. 90 dakika sahada kalması değil onu. Evde otururken de bunu yaşayabilir.

      Sil
  4. Diğer yoruma eklemeyi unutmuşum.Gomis'in yedeği yok ve bu yüzden her maçı 90 dakika tamamlıyor nerdeyse.Eren biraz iyi olsa Gomis oyundan erken alınabilir böyle durumlarda ama alternatifsizlik elimizi kolumuzu bağlıyor.Yazın 2 forvet bekliyorum şahsen.Gerekli çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kısıma ise katılıyorum, bu adamın alternatifsiz kalması elimizi kolumuzu bağladı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir