9 Mayıs 2018 Çarşamba

SC nostalji #89; Nordin Amrabat


Bugünlerde Kasımpaşa'lı Trezeguet'i konuşuyoruz. Ligimize damga vuran yabancılardan biri oldu ve teknik özelliğiyle fazlasıyla ön planda. Bir dönemin damga vuran ismi de Amrabat'tı. Fatih Terim'in gözde isimlerinden biri olmuştu ve transferi adına tüm şartların zorlandığını izlemiştik. Öyle ki işin sonunda 8.6 milyon avro gibi bir bonservisi konuştuk.

Böyle bir bonservisi ödediğiniz dakika beklenti büyüyor. Amrabat'tan kaynaklı bir sorun yok, kendi açısından gereken fedakarlığı yaptı. Yıllık ücretini düşüş tutmuştu mesela, 1.1 milyon avro gibi bir rakamdı. Bonservisi için buradan yaratılan bir kaynak olmuştu ve Galatasaray'a gelmek adına nasıl çabaladığını izlemiştik.

Bonservis konusunda söyleyebileceğim bir şey yok. Beklenti yarattık, o da mevcut performansıyla bunun altında ezildi. Normal kabul edeceğimiz bir rakama gelmiş olsaydı eminim ki kendisi çok daha iyi hatırlanırdı. Galatasaray döneminin kötü olduğunu düşünmüyorum çünkü. 2012 - 2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı 3 asist var mesela. Gol noktasında hiç öne çıkmadı ama sol tarafta sağa çekip ceza sahasına ortaladığı toplardan çok gol izledik.

Yaşadığı diğer sıkıntı da yabancı sınırı. Mevcut sınır bugün olduğu gibi olsa eminim ki takımdan da ayrılmazdı. 2013 - 2014 sezonunda 5+0+3'ü gördük, kenarda dahi yabancı tutamıyorduk. Haliyle de kesilen isimlerden biri Amrabat oldu. Göreve Mancini geldikten sonra ise bulduğu şans daha da azaldı. Şampiyonlar Ligi'nde izledik ama ligde pek göremedik. O sezonun Ocak ayında da Malaga'ya kiralanarak yabancı hakkı açıldı. Yerine gelen isim ise Hajrovic, Ontivero tadında. Daha işin Riera'sı var ki o konuya girmiyorum bile.

Amrabat'ın Malaga dönemi ise fena geçmedi. Ertesi sezon geri döndü ama bu sefer de Prandelli onu takımda tutmadı. Devamında yine Malaga'ya kiralandı ve bir anlamda kariyer sezonu yaşadı. Ertesi sezon ise Hamza Hoca onu takımda tutmak istese de opsiyonu kullanıldı. Kiralık ücretleri ve son olarak 3.5 milyon avro'luk bonservis düşünülünce büyük bir zarar yok. Asıl olay Malaga'nın onu Watford'a 8.4 milyon avro'ya satmasında. Premier Lig günleri pek parlak geçti diyemeyiz. Bugün ise Leganes'de kiralık olarak forma giymekte.

Galatasaray'a aidiyet duygusu yüksek yabancılardan biri de o. Keşke böyle bir bonservis olmasa ve dönemin yabancı sınırına takılmasaydı. İnsanların beklentisi hücumu sürükleme noktasında olsa da o işin daha çok mücadele tarafındaydı. 2012 - 2013 sezonunda da Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı asistler unutulmayacaktır. Fatih Terim'in transferi adına çok uğraştığı isimlerden biri olsa da böyle bir bonservisin verilmesi gerektiğini söylememiştir..

5 yorum:

  1. Tekrar düşünülebilir mi acaba?Kiralık olarak.Pek ihtimal vermiyorum ama bence bizde hâlâ yarım kalan işleri var.Belli ki Watford'da da bi geleceği yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülemez, bence bu seviyenin altına indi.

      Sil
  2. Yabancı kontenjanının yediği adamlardan biri daha... bir de bonservis etkisi... olsa şimdi bile çok iyi is yapar solda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi yapamaz ama o dönem iyi iş çıkarırdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir