12 Mayıs 2018 Cumartesi

Şimdi o algı operasyonunda bulunanları sahneye davet edelim


Galatasaray'ın men cezası almasını beklemiyordum. Bunu da her fırsatta yazmaya çalıştım ama bir türlü o olumsuz algıyı kıramadım. Olumsuz algıyı medya kurdu, Galatasaraylı olmayan herkesin en büyük gündem maddesi buydu. Maalesef ki bazı arkadaşlarımız da bu haberlerin gazına gelerek olumsuz yorumlarda bulundular.

Mustafa Cengiz ve yönetimini kutlamak gerekiyor. Çok doğru bir savunma yapıldığına inanıyorum. 3 yıl önce yapılan ffp savunması da bu şekilde yapılsa belki 1+1 men cezasını almayacaktık. Gerçekten de bu savunma için uğraşıldı, Ocak ayında attığımız adımları bu doğrultuda gerçekleştirdik, en önemlisi de kendimizi iyi ifade ettik. 

Galatasaray yeni bir ffp anlaşması yapacak, ilk gün de bunu söyledim. Ffp aşımı yapılmış olabilir ama ortada bir protokol yok. 1+1 cezası almamız imzaladığımız protokole uymadığımız içindi. O cezadan da iyi bir savunma yapmamız durumunda kurtulabilirdik. Uefa mümkün olduğunca men cezası vermemeye çalışıyor ama biz öyle bir savunma yaptık ki Uefa da bize istediğimizi verdi. 

Yeni Uefa görüşmesinin de Mustafa Cengiz dönemiyle alakası yok aslında. Dursun Özbek döneminin enkazını kaldırmak adına çabalıyor. Ama öyle bir anlayışımız var ki o Dursun Özbek yeniden başkanlığa aday olabiliyor. Mustafa Cengiz'in göreve devam etmesini diliyorum, şu aşamada Galatasaray için en yararlı olan bu.

Algı operasyonunda bulunanlara gelelim. Galatasaraylı olmayan herkesin bu konuda bir fikri, yorumu vardı. Galatasaray'da ne oluyor bitiyor bildikleri yok ama her konuda bir yorum sahibiler. Bu konuda da türlü algı kurmaya çalıştılar ve üzüldüğüm nokta da buna inanan Galatasaraylıların olmasıydı. Şimdi o algı operasyonunda bulunanları sahneye davet edelim.

Galatasaray'ın amacı Uefa ile yeni bir protokol yapmaktı ve bunu çeşitli yaptırımları olacak. Sattığın kadar al, maaş sınırlaması, Şampiyonlar Ligi kadrolarında bildirilen oyuncu anlamında kısıtlama gibi yaptırımlar görebiliriz. Bunlar da cezadan ziyade ödül gibi. Uefa'nın bizi yola koyması iyi bir gelişme, tepemizde o ağırlığı hissedelim ki işler daha kolay rayına girsin. Bu gözetleme sonunda da mali anlamda taşlar biraz daha yerine otursun.

4 yorum:

  1. Kulubun satilmasini ya da diger adiyla ekonomik anlamda iflas etmesini onlemek adina guzel haberler bunlar senin de belirttigin gibi. Onemli olan bu viraja Fatih Hoca ile birlikte girmek, kadro kalitesini bozmadan en mantikli takviyeleri guzel rakamlara ancak onunla yapabiliriz, ceza almamizi bekleyenler de bir soguk su icsinler seneye Sampiyonlar Ligi geliriyle birlikte yeniden ayaga kalkariz.

    YanıtlaSil
  2. Demek ki 2 sene önce Dursun Özbek düzgün savunma yapmadığı için men yemişiz. Çünkü bugünkü mali durumumuz o günden kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. O dönem de ceza yememe şansımız vardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir