18 Mayıs 2018 Cuma

GS transfer güncesi #3; Xherdan Shaqiri


Büyük liglerde küme düşen takımların kadrolarına bakıp "acaba bu olur mu" gibisinden düşünceler ister istemez oluyor. Stoke City'nin küme düşmesinin ardından da Shaqiri ve Badou Ndiaye'yle alakalı düşünceler var. Taraftar yorumlarında bunlar oluyor ve bazı gazeteler de bunları görüp haber yapıyorlar.

Stoke City'nin küme düşmesinin ardından Shaqiri'nin 16 milyon avro'luk serbest kalma bedeli ortaya çıktı. Belki eski popülaritesinde değil ama Premier Lig içinde de onu almak isteyen takımlar var. Bu rakamı görünce bu transferin ne kadar imkansız olduğunu anlamak gerekiyor. Shaqiri henüz 26 yaşında ve kaliteli bir futbolcu. 14 - 16 milyon avro arası bir rakamı da Premier Lig içinde rahatlıkla verirler.

Fatih Terim'in gözde isimlerinden biriydi. 2011 - 2012 sezonunun Ocak ayında kendisini transfer etmek istemiştik ve bu konuda da fazlasıyla ciddiydik. Kap bildirimi dahi yaptık hatta, önemli rakamlar konuşuldu. Basel mi yanaşmadı yoksa Shaqiri mi istemedi bilmiyorum ama Bayern Münih ertesi sezon için Ocak ayından bu işi bitirmişti.

Çok daha fazlası bekleniyordu aslında. Bayern Münih'de rotasyon futbolcusu olmanın ötesine geçemedi, Inter de aynı şekilde büyük bir hayal kırıklığı oldu. Stoke City'e gittiğinde de en fazla 1 sene takılır, devamında iddialı bir takıma gider diye düşünürken orada beklediğimden uzun kaldı. Son olarak küme düştüler işte, iyi bir sezon geçirmiş olması da bunu değiştirmedi.

Shaqiri'yi ilk adını andığımız dönemde de çok istiyordum. Büyük potansiyeldi ve onu çok büyük rakamlara satabilirdik. Bu dönem de isterim, 26 yaşında ve ayağa kalkması halinde 2 sene içinde yine büyük bir rakama satılabilir. Yıldız oyuncu statüsünde gelirdi ayrıca, kanatlar için çok büyük bir etkiden bahsederdik. Özellikle de Garry Rodrigues'in olası ayrılığının ardından..

10 yorum:

  1. Heyecan verici bir transfer olabilir ama piyasası fazlasıyla çoktur zaten bize sıra geleceğini sanmıyorum...

    YanıtlaSil
  2. Fatih Terim ayağa kaldırır bence bunu.

    YanıtlaSil
  3. futbolu bilmeyen emre mor yerine fatih terim bence bu ismi düşünmeli..

    YanıtlaSil
  4. Kiralık olarak gelmesi için elimizdeki en büyük koz, Şampiyonlar liginde oynayacak olmamız! İyi bir şampiyonlar ligi periyodu geçirirse fiyatını katlar ki Bu da stoke city'nin işine gelir. Bir nevi win win anlaşması olur. Bekleyelip göreceğiz, umarım olur hala çok iyi oyuncu bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama bonservis veren iddialı takımlar var. Onlar işin içine girince olay imkansız oluyor.

      Sil
  5. Yıllardır Shaqiri, Campbell, Salah'ı bekliyoruz. Salah çok büyük çıkış yaptı artık sözkonusu bile değil ama Shaqiri olur İnşAllah

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir