14 Haziran 2018 Perşembe

Avrupa kupası kazandırdı ve Galatasaray tarihine bir şekilde adı yazıldı


Kadın basketbolu adına nasıl bir stratejimiz olduğu hakkında bir bilgim yok. YDÜ'nün kapanması sonrası boşa çıkan önemli isimlerin bize gelebileceği de yazılıyor, bir yandan küçülüyoruz yazan da var.
Marina Maljkovic'in ayrılığı değil de yerine düşünülen ismin yardımcı hocamız olan Efe Güven'in düşünülmesi ise küçülmeye işaret.

Kadın basketbolunun Galatasaray'ın lokomotif şubelerinden biri olduğunu hep söyledim. En kötü durumda dahi Avrupa kupası kazanabilecek bir potansiyel var. Türkiye Kupası'nda son 8 göremedik, play-off'a son anda dahil olduk ve mevcut bütçe dahilinde Euroleague'de berbat bir performansımız vardı. Buna rağmen Euro Cup'ı kazanabildi bu takım, son bölümü mümkün olan en iyi şekilde geçerek.

Euroleague şampiyonuyuz zaten. O şampiyonluğun ardından ısrarla yatırım yapmak yerine her geçen yıl biraz daha küçüldük. Bu noktada Marina Maljkovic gibi bir ismin takımın başına geçmesi benim için heyecan olsa da genel tabloda büyük işler başardı diyemem. Hele ki bu sezon özelinde daha büyük beklentilerim vardı. 

İlk sezonunda ortaya bir plan kondu, iyi kötü o plan dahilinde hareket edildi. Bütçe düştü, gençleştik, çok heyecanlı bir basketbolumuz da vardı ama o sezon dahi çok kötü oyuncu tercihlerimiz oldu. 2. sezonunda ise daha ciddi bir bütçe vardı, önemli transferler de yapıldı ama o bütçenin hakkı verildi diyemem. ABD'li olmadan koca sezonu oynadık, başka bir açıklamam yok.

Yine de Avrupa kupası kazandırdı, Galatasaray tarihine bir şekilde adı yazıldı. Bunun adına da kendisine teşekkür etmek gerekiyor. Enteresan bir karakterdi diyelim, iletişim o kadar kolay olmadı. Transferle alakalı bazı söylemler de oluyor, doğruluğunu bilemem. Yüksek bir ücreti olduğu da yazıldı, şu noktada ayrılık şaşırtıcı değil. İş yerine gelecek isimde.

Benim hocam kayıtsız şartsız Ekrem Memnun. Bu şubenin en efsane ismidir ve büyük bir Galatasaraylı. Ben onunla birlikte yeniden ayağa kalkmayı çok isterim ama ona gidileceğini maalesef düşünmüyorum. Diğer bir aday ise Cem Akdağ. O da gerçek bir Galatasaray emekçisidir, yine bu şubeyi ayaklandıran isimlerden. Böyle isimler arasında gidip Efe Güven'e kadro emanet etmemiz çok kötü sonuçlar doğurabilir..

4 yorum:

  1. Efe güven geçerse takımın başına küme düşme ihtimaliz yüksek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşmeyi bilmem de bu takımın şampiyonluğa oynaması gerekirken oynayamaması zaten büyük bir skandal.

      Sil
  2. Marina Maljkovic-GS ilişkisi büyük heyecanla başlayan ardından tıkanan bir seyir gösterdi. İlk sezon oynanan baskılı, süratli, rakibi boğan basketbol benim için unutulmazdı. Tam sistem takımı oluyoruz derken bu sene yapılan her şey bozuldu. Yanlış takım kurgu ve kadrosu, ödeme sıkıntıları, iki sezonda da uzun sorununu giderememe, yarı ücretine amerikalı almak varken illaki avrupalı tercihi vb ayrılığı getirdi. Giderken bir eurocup bıraktı bize. Daha iyi bir yönetimle bambaşka bir hikaye olabilirdi. Basketbola basket diyen, spordan bihaber yöneticilerle anca bu oluyor. Efe Güven ihtimalinde sana katılıyorum. Beceremiyorsanız şubeyi kapatın ama böyle saçma işler yapmayın. Erkek takımında yaşadığımız Kunter vakası henüz tazeyken 2. bir skandal ağır yük olur. İyi bayramlar bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük keyifti o basketbol, müthiş yükselmiştim. Devamında transfer hataları geldi, kendi oyunundan çok ödün verdi ve ödeme sorunları da sorun oldu. 2. sezonunda yüksek bütçe vardı, genel anlamda hayal kırıklığı büyük ama kazanılan bir Avrupa kupası var. Bu anlamda unutulmayacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir