30 Haziran 2018 Cumartesi

Biri için bonservis vereceksem bu Trezeguet değil Emre Akbaba olurdu


Futbolarena'nın haberine göre Emre Akbaba için 3 milyon avro'luk bir bütçe ayırmışız ve Ahmet Çalık, Tolga Ciğerci gibi isimleri de takas olarak kullanabileceğimiz söyleniyor. O maaşla Tolga Ciğerci zor tabii, göndersek dahi ücretini ödemek zorundayız. Ahmet Çalık'ın ise düşük maaşı onu Anadolu açısından değerli kılar.

Biri için bonservis vereceksem bu Trezeguet değil Emre Akbaba olurdu. Hangisi daha yetenekli / iyi kısmında değilim. Tamamen Galatasaray'ın ihtiyaçlarına göre konuşurum. Yerli olması başlı başına avantaj, bizim bu konuda eksiğimiz var. Orta saha olması diğer konu, o rotasyonda da önemli bir boşluk var. Emre Akbaba hem 10 hem 8 gibi kullanabileceğiniz bir isim.

Garry Rodrigues veya Feghouli ikilisinden biri takımdan ayrılmadı. Alınacak x kanat ilk etapta kenarda bekleyecek ve o ismin yabancı olması da diğer konu. Yabancı sayısı noktasında sorun var, biz ise kanat rotasyonunu neredeyse tamamen yabancılardan oluşturmuş oluyoruz. Ne denli potansiyel olursa olsun şu ortamda atacağım ilk adım kanat transferi olmaz.

Garry Rodrigues giderse başka şeyler konuşulur, o zaman Trezeguet'in opsiyonu değerli olabilir. Şu aşamada orta saha ve stoper gibi daha önemli ihtiyaçlar var. Üstelik yerli konusunda da sorun olması Emre Akbaba'yı önemli kılacak. O pozisyon için alabileceğimiz daha iyi bir yerli yok. Orta sahanın yaratıcı bir alternatifinin olmamasının acısını sezon içerisinde çektik.

Bonservis verebilecek durumumuz var mı bilmiyorum. Yüksek meblağlar karşısında Emre Akbaba transferine de karşıyım. Trezeguet için söylediklerim onun adına da geçerli olur. Sözleşmesinin son yılına giriyor, ertesi sezon bonservis vermeyeceğin bir isme gün itibariyle büyük paralar ödemek istemem. Bunu tamamen çıkan haberle alakalı yazıyorum, eğer bonservis verebilecek durumumuz varsa. 3 milyon avro + Ahmet Çalık gibi bir teklif Emre Akbaba adına uygundur.

İstikrarlı bir şekilde her geçen sezon daha da büyüyor. Özellikle de son 2 sezonuyla bu ülkenin en kıymetli orta sahalarından oldu. Geçen sezon 32 maçta 14 gol 10 asisti vardı. Şu performansı Vagner Love'nin varlığıyla açıklıyorduk, o gittikten sonra da çıtayı düşürmedi. Aksine takımının ligde kalmasında en önemli unsurdu. 25 yaşında ve artık bu seviyenin çok üzerini hak ettiğini düşünüyorum. İstese yurt dışında da oynar, öyle bir yetenek..

8 yorum:

  1. Trezeguet işi maddi olarak zor galiba... Emre Akbaba daha makul olabilir takasta bi oyuncu kullansak bile iyidir ama bu tolga ciğerci olmaz gibi geliyor. Maaşını alanyaspor karşılayamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis noktası zor ve onun pozisyonunda iyi isimlerimiz var. Bana bu anlamda lüks geliyor. Garry giderse başka şeyler konuşulur ama bugün zor.

      Sil
  2. emre akbaba nın milli takım performansı bende soru işaretleri yarattı.büyük takımlarda kaybolacak izlenimi edindim.küçük takımlarda oyunun merkezinde olan oyunculara her zaman şüpheyle bakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben büyük takımları kaldıracağı yeteneği olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  3. Trezeguet'den bağımsız olarak söylüyorum kanat oyuncusuna 5 milyon avro bonservis verilmez. Hollanda Ligi'nde mis gibi kanat oyuncuları var. Geneli Kuzey Afrikalı. Çok iyi altyapı eğitimleri var. Biraz savunma ve disiplin sorunlarına dikkat edilir, sıkı bir araştırma yapılırsa Ajax, PSV, Feyenoord gibi takımların dışındaki isimleri 1/2 milyon avro bonservis 1 milyon avro maaşla transfer etmek mümkün. Bir ara Kayseri Hollanda pazarının ekmeğini epey yedi. Oynatıp, sağlam paralara sattı. Nedense bu yolu denemiyoruz. Oysa 14 yabancı kontenjanı bu gibi fırsat transferleri için fazlaca uygun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer araştırma işine girersek bu tarzda tonla isim bulabiliriz zaten. Çok haklısın.

      Sil
    2. 1 milyon maaş mi o şekilde gelecek adam 350-650 bine rahat gelir. Ve kesinlikle zarar etmezsin en kötü olmaz maaşı düşük olduğu için salarsın gider, ki tarif ettiğin tarz eğer tutarsa bonserviste kazanırız

      Sil
    3. Gelir de almıyoruz, bakmıyoruz işte. Her sezon aynı muhabbeti yapıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir