6 Haziran 2018 Çarşamba

Galatasaray'a olmaz, bunu unutalım


Burak Yılmaz için "doğuştan olmasa da hepimiz gibi Galatasaraylı" demiştim. Bu formayı giymek için çok büyük çabalar gösterdi ve giydiğinde de elinden gelenin en iyisini yaptı. Gördüğümüz en iyi forvetlerden biriydi, döneminde kazanılan başarılarda büyük pay sahibi.

Giderken de gönüllü olarak gittiğini düşünmüyorum. O dönem böyle bir satışa ihtiyaç vardı, önce taraftarın algısı değiştirildi, devamında Burak Yılmaz'ın ayrılık süreci oluştu. Çin'e satışı büyük bir fiyasko olsa da kimsenin para getiremediği ortamda bonservis kazandık. 

Galatasaray hakkında da tek bir kötü sözünü, düşüncesini duymadım. İlk dönem Galatasaraylılığının altını çiziyordu, sonrasında bıraktı gerçi. Devamında ise sevgisiz bir ortam doğdu. Milli Takım'da yaşanan prim skandalı, Arda Turan'ın en yakınında olması derken değişen bir Burak Yılmaz vardı.

Belki Galatasaray'a karşı değil ama Fatih Hoca'ya cephe aldılar. Gerçi Burak Yılmaz da bir anda tüm geçmişi unuttu, Trabzonspor'a geldikten sonra her şey değişti. Oradan sorunlu ayrılmıştı mesela, yine de benimsendi. Bugün Beşiktaş'a gitse "zaten Beşiktaşlıydı" denilecek ki öyle, Başakşehir'e gitmesi halinde ise ortamı hazır.

Futbolculuğuna lafım olamaz, adam büyük golcü. Sorun şu, sık sakatlanan bir isim oldu ve sezonun 3'de 1'inde oynayamıyor. Buna rağmen sahada kaldığı her an gol garantili. Tabii o sahada olduğunda odağı değiştirmek ve Burak Yılmaz üzerine kurgulamak gerekiyor. Bunu da her takım kabul edemez, büyük takımlarda ne kadar iyi olsa da eleştirilir.

Konuya dönelim. Burak Yılmaz'ın Trabzonspor'dan ayrılığı kesin gibi bir şey. Aldığı ücret büyük ve Trabzonspor bunu kaldıramaz durumda. Eminim ki Burak Yılmaz'ın da kafasında İstanbul var. Beşiktaş temelli haberler var, bekliyorum da transferini. Giderse de iş yapar bu arada, Şenol Güneş en iyisini alır.

Galatasaray'a olmaz ama, bunu unutalım. Soranlar olsa da unutuluyor bazı durumlar. Fatih Hoca ile Burak Yılmaz'ın bir araya gelmesi bu saatten sonra imkansız. Yerli ve kaliteli bir isim olması, büyük ihtimalle bonservisinin de olmaması avantaj gibi dursa da Galatasaray böyle bir transfer yapmaz. Ben de istemem ayrıca, gerek olmadığını düşünüyorum..

6 yorum:

  1. hocanın elini sıkmadı ts maçından sonra

    YanıtlaSil
  2. Sartlar dusunuldugunde teknik anlamda olur ama sorunlu futbolcu karakter olarak ve yedek de oturmaz gibi bunlardan dolayi tam istenen profil degil bana gore.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, saha içi detaylarını da bu anlamda paylaştım.

      Sil
  3. Bence almaliyiz. Gs hakkinda kotu sozu yok terimle tartismali olmus olabilirler ama sonucta kandavasi degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kan davası değil ama geri dönüşü bir kere olmuş, daha da olmayacak konu. Sadece o da değil, bizim aradığımız tarz bambaşka.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir