19 Haziran 2018 Salı

Galatasaray'ın transfer politikası sadece Trezeguet üzerinden şekillenmez


Trezeguet benim için iyi bir futbolcu. Dünya Kupası'nda beklentinin altında kalması da fikrimi değiştirmez. Keşke transfer edebilsek, hala o noktadayım. Sorun da imkanın olmamasıyla alakalı. Türkiye içindeki serbest kalma bedeli 5.9 milyon avro'ya dayanıyor. Bir de işin yıllık ücret noktası var ki orada da yıllık 2.2 milyon avro konuşuluyor.

Bu olayı takıntı haline getirmememiz gerektiğini söylemiştim. Galatasaray'ın transfer politikası sadece Trezeguet üzerinden şekillenmez. Ya da bu transfer gerçekleşmeyince karalar bağlanmaz. Biz ise sosyal medya aracılığıyla videolar ve paylaşımlar derken konuyu bir "takıntı" haline getirdik. Hal böyle olunca da Trezeguet olmadık taleplerde bulunur.

Premier Lig'den de talipler olduğu yazılıyor. Leicester City'nin bu konuda ciddi olduğunu öğrendik. Onlar için mevcut futbol piyasasında böyle rakamlar fazlasıyla makul. Orada iyi işler de yapabilir, bakarsınız devamında büyük bir transfer yapar. Yine de bu demek değil ki "biz neden bu adamı alamadık". Günün şartları konuşulmalı, transferi bunun üzerinden yorumlamalıyız.

Satmadan alamıyoruz, bu kadar basit. Ya da bilançoyu artıya geçirmeden alamıyoruz diyelim. Şu aşamada kimse için 5.9 milyon avro bonservis verecek lüksümüz yok. Geçen sezon olsa alabilirdik belki, bugün olmaz. Haliyle de Trezeguet'i konuşulan şartlarda almak imkansız. Bu transfer de bazı taraftarlar açısından "takıntı" haline geldiği için gerçekleşmemesi hoşuma gider.

Bu tarz bir ismi iyi araştırırsanız bulabilirsiniz. Gözümüzün önünde olduğu için bu kadar konuştuk. Belki de garanti bir adım olarak gördük ama bu şartlarda mümkün değil. Garry Rodrigues'i aldığımız gibi bir hamle yapmak gerekecek. Yaz dönemi üstelik, transfer havuzu çok daha geniş. Bonservisi olmayan, kiralık ya da keşfedilecek isimler var..

6 yorum:

  1. Aklim almiyor Anadolu takimlarinin cok kisitli butcelerle ve scout ekipleriyle bulduklarini su imkanlarimizla bulamiyoruz, hayret edilecek bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout ekibi burada devreye girecek. Trezeguet öyle bilinmez yerlerde de değildi, Anderlecht'in futbolcusuydu.

      Sil
  2. Üzerinde çok durulup olmazsa olmaz denilecek bir oyuncu değil. Lakin yanında belhanda, feghouli gibi oyuncularla da daha iyi olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka daha iyi olabilir ama konu maddi şartları. O kadar ettiğini şu aşamada düşünmüyorum.

      Sil
  3. Bizim bazı şuursuz taraftarlarımız işi çok abartıyor.Galatasaraylı olduklarını unutuyorlar bi anda.Bizim Trezeguet gibi futbolculara yalvarmamız değil o tarz futbolcuların bizim kulübe gelmek için yalvarmaları gerekiyor.Sen futbolcunun bi taraflarını bu kadar kaldırırsan futbolcu da kendini bulunmaz hint kumaşı olarak görür.Bazı taraftarların bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylediğin. Biz şişirdik bu durumu ve transferi gerçekleşse yüksek ihtimalle hayal kırıklığı yaşayacağız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir