8 Haziran 2018 Cuma

GS transfer güncesi #23; Abel Hernández


Transferle alakalı dış basında haberler artmaya başladı. Bonservisi olmayan ve kiralama ihtimali olan futbolcular için uğraşımız var. Talip olduğumuz bonservisi olmayan isimlerin de yaş aralığı 25 - 27 arasında. Bunun doğru bir plan olduğunu daha önce yazdım. Belki çok fazla isim alamayacağız ama en azından bu yollu nokta atışlar mümkün. 

Transfer stratejisini büyük oranda giden isimler belirleyecek. Bu anlamda a, b, c planlarının hazır olduğunu düşünüyorum. İlk etapta kimse gitmeyecek üzerinden düşünüyorum, o noktada da atılması gereken bazı adımlar var. Gomis için gitme olasılığı belirtiyoruz, bu durumda daha farklı bir plan gelişir. Yine de her durumda Galatasaray'ın forvetini alternatif altına alması lazım.

Geçen sezon en büyük sorunlardan birini bu noktada yaşadık. Neyse ki Gomis güçlü bir istikrar gösterdi ve sezonu sağlıklı tamamladı. Nefes dahi aldıramadık Gomis'e, Eren Derdiyok beklenen etkiyi gösteremedi. Ocak ayında bir forvet hamlesi planlansa da zaman yetmedi ve sadece Gomis'le tüm sezonu geçmek durumunda kaldık.

Önümüzde Şampiyonlar Ligi var ve sadece Gomis'le bu iş bitmez. Güçlü alternatifler oluşturmalıyız, bu anlamda tek transfer dahi yetmeyebilir. Hocanın yeri geldiğinde çift forveti sıklıkla kullandığını biliyoruz, en kötü ihtimalle 3 iyi forvetimiz olmak zorunda. Abel Hernandez de bu anlamda adaylardan biri olmuş. Bonservisi elinde ve Hull City'den ayrıldı.

Biten sezonun başında büyük bir sakatlık geçirmiş ve birkaç ay sahalardan uzak kaldı. Geri döndüğünde etkisi iyiydi ama yetmedi. 10 maç oynayabildi ve 8 gol 2 asisti bulunuyor. Hull City onu Palermo'dan 12 milyon avro'ya almıştı ve dönemin konuşulan isimlerinden biriydi. İngiltere günleri hiç fena sayılmasa da son sezonunda yaşadığı sakatlık kendisini mutlaka etkiledi.

Abel Hernandez'i teknik özelliği ve hızıyla ön plana çıkartırım. Ortalama bir bitiricidir, forvette arayacağınız hemen hemen tüm özellikleri barındırır ama teknik ve hız haricinde diğer özellikleri ortalama düzeyde kalır. Forvet arkasında oynayabilme özelliği de var, sol ayaklı olması itibariyle sağ kanatta da kullanılabilir. Gomis'i tamamlama noktasında da özellik sahibi diyebiliriz. Transfer edilmesi durumunda güçlü bir alternatif olur.

2015 / 2016 onun kariyer sezonu. 39 maçta 20 gol 2 asisti vardı. Henüz 27 yaşında ve ayağa kalkma noktasında şansı var. Bu yaşta isimlere yönelmek bizim şansımız. Olası başarı halinde 1-2 sezon içinde para da kazanmak mümkün. Yıllık ücret noktasında ne isteyeceğini bilemiyorum, piyasası da mutlaka olacaktır. İtalya'ya dönmek onun adına güçlü bir ihtimal..

2 yorum:

  1. Önümüzdeki sezon Gomis'i 10 milyon + Euro'ya Çİn ve benzeri bir pazara okutabilirsek, free agent Abel Hernandez + kiralık Okaka çok güzel iş görebilir. Transfer mantığımız free ve kirlaık ağırlıklı olacak muhtemelen. Herhangi bir bonservis ödersekte bir futbolcuya maksimum 5 milyon euro verebiliriz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetmez bence, Gomis'in yokluğunu ikisi de kaldırmaz. Abel Hernandez'i her koşulda alternatif olarak düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir