9 Haziran 2018 Cumartesi

GS transfer güncesi #24; Kurt Zouma


Maicon'a talip bulunması durumunda gönderileceği kesin. Talip bulunabilir mi sorusuna verilecek cevap ise "çok zor". Bir önceki sezon yüksek bonservis bedeliyle alındı, ederinin altına satılmaz. Belki x bir takıma satın alma opsiyonlu kiralanır. Bunu da zaman gösterecek. Avrupa'da çok büyük bir piyasası olacağını zannetmiyorum, ülkesine dönmesi daha olası.

Kötü bir stoper olduğu sonucu anlaşılmasın. Bir sezonda 62 maça çıktı ve arada hiç dinlenme süresi dahi yoktu. Ligin 2. yarısında yaşadığı düşüş doğal ama konu Fatih Hoca'nın oyun tarzına uymaması. Fatih Hoca hızlı ve atlet stoperleri kullanmayı seviyor, bu yüzden Denayer / Serdar Aziz ikilisine dönmesi çok uzun bir zaman almadı. Yeni sezonda atılacak stoper adımları da bu temelde oluşacaktır.

Maicon'un durumuna göre alınacak stoper sayısı değişir. Gönül istiyor ki sol ayaklı bir stoperimiz olsun ama onu da bulmak kolay değil. Kurt Zouma isminin de Jason Denayer'in durumuna göre ortaya çıktığını düşünüyorum. İkisini birden almayız, Denayer'in olmaması durumunda Zouma ismi çok daha ciddi şekilde gündeme gelir. Belli ki bonservis vermek istemiyoruz, bu anlamda atılan adımların doğru olduğunu düşünüyorum.

Denayer'in talibi çok. Manchester City de ondan bir beklenti duymasa bile bonservis kazanmak isteyecektir. Opsiyonlu kiralık ya da City'nin onu geri alma opsiyonu olması karşılığı satılması da gündem olabilir ama Denayer için bir süre daha beklemek durumundayız. Kurt Zouma da bir anlamda Denayer'in yolunda. Chelsea'nin ondan büyük beklentileri olsa da bunu karşılayabilmiş değil.

Bu yüzden de geçtiğimiz sezon Stoke City'e kiralık olarak gönderdiler. İstikrarlı bir görüntü ortaya sunsa da takımı küme düştü. Yeni dönemde Chelsea'nın başında kim olur, Kurt Zouma'ya bakış açısı değişir mi bilmem ama tekrar kiralamaları bana olası geliyor. Galatasaray'ın da Şampiyonlar Ligi ve Fatih Terim gibi avantajlarıyla bu transferde iddialı olabileceğini düşünüyorum. 

Kurt Zouma da hızlı ve atlet bir stoper. Denayer'e göre avantajı fiziği. Hava toplarına da çok hakim ve bu anlamda hocanın kalemi olabilir. Denayer ona göre biraz daha iyi pasör, Kurt Zouma'nın da bu anlamda sıkıntısı var. Hızından kaynaklı ön libero ve sağ bek gibi de oynayabiliyor. Tabii o pozisyonlar için Denayer de bir alternatif ve daha alışık.

Denayer / Kurt Zouma bir arada zor. Savunma o noktada biraz akıl ister ve sorun yaşanır. Ben Serdar Aziz'in lider özelliği olduğunu düşünüyorum, bence onun yeri garanti. Bu ikiliden biri de partneri olacaktır. Maicon'un gitmesi halinde ise işler değişir, belki o zaman daha tecrübeli bir isme yönelmek mümkün olur. 

4 yorum:

  1. Zouma denayerden çok çok daha iyi stoper,ndiaye den dolayı stoke maçlarini izliyordum zoumaya hayran kaldım,hızı,fiziği,boyu her anlamda denayerden üstün, gelirse eğer hem baskı oyununu oynarsin, savunma oyununu da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hız ve fizik olarak çok öne çıkıyor. Havadan da iyi ki bizim en büyük sorunlarımızdandı.

      Sil
  2. Denayer olayına tamamen duygusal bakıyorsun abi kusura bakma,neredeyse sırf GS a olan sevgisi yüzünden ramos gelse denayeri tercih edeceksin,zouma 5 kat daha iyi stoper denayerden,zouma fizik olarakta,havadanda ezilmez denayer gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar da değil :) Duygusal bakmıyorum, hocanın düşüncesi ve isteği ortada. Zouma bence de daha iyi Denayer'den, bunu zaten söyledim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir