13 Haziran 2018 Çarşamba

GS transfer güncesi #28; Aymen Abdennour


Geçtiğimiz sezonun başında Maicon öncesi transfer gündeminin en önemli iki ismi Acerbi ve Abdennour'du. Her ikisi için de şartlar ciddi şekilde zorlanmış ama transfer gerçekleşmemişti. Sol stoper düşüncesi dün de vardı, bugün de devam ediyor.
Avrupa Ligi ön elemesinin yaklaşması neticesinde biraz daha acele etmeye karar verilip Maicon'un transferi gerçekleşti.

Tabii o gün takımın başında Tudor vardı, bugün Fatih Terim. Fatih Hoca'nın stoper tarzının altını ısrarla çiziyorum. Hızlı ve atlet stoperler daha büyük önceliği. Savunmasını mümkün olduğu kadar orta sahaya yaklaştırmayı ve takımın boyunu kısaltmayı istiyor. Denayer'i tutma ya da Kurt Zouma'yı isteme nedeni bundandı.

Sol stoperin varlığı da önemli. Keşke bu tarzda sol stoper bulabilsek ama büyük maliyet gerektiriyor. Sol stoper bulmak zaten zor, bir de hızlı ve atletik olanını aramak şartları zorlar. Abdennour'un gün itibariyle isminin bizimle anılması da sol ayaklı olmasından kaynaklı. Çok sert, agresif, havadan çok güçlü bir isim. 

Hızlı bir isim değil, eksisi o. Maicon'a oranla da iyi bir pasör sayılmaz. Maicon'un da sertliğinin altını çizeriz ama Abdennour o anlamda çok daha önde. Fazlasıyla agresif ve güçlü bir futbolcu. Maicon gitmeden transfer edileceğini zannetmiyorum tabii. Belli ki stoper için 2 transfer isteği var ve Maicon'un üstü kesin olarak çizilmiş.

Geçen sezonu Marsilya'da kiralık olarak geçirdi. Rami ve Rolando gibi isimlerin arkasında çok fazla şans bulamadı. Rolando da mesela ağır bir oyuncu, hatta kalite anlamında Abdennour'un da gerisinde diye düşünüyorum ama şans bulan o oldu. Marsilya adına hayal kırıklığı oldu diyebilirim, onu Zenit'in elinde almışlardı.

Galatasaray'a da transfer ihtimali "kiralık" üzerinden doğar. 28 yaşında, toparlanmak için önü açık. Türkiye'ye uyum sağlar, tarzı itibariyle taraftarlar tarafından çok da sevilir. Marsilya ile 2 yıllık bir kira anlaşması olsa da kendisinden vazgeçildi. Valencia'nın da yeni dönem planları arasında bulunmuyor..

10 yorum:

  1. aslında o kadar da yavaş değil abi,bende videolardan izlediğim kadarıyla söylüyorum geriden gelip rakibini yakalayabiliyor tabi şu an ne durumda bilmiyorum ama türkiyede iş yapar gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon'la kıyaslıyorum. Maicon'a göre belki bir tık hızlı, bence aynılar o ayrı. Sertliğiyle iş görür ama düşüşte, eski durumu yok.

      Sil
  2. Sol stoperde sol ayaklı bir oyuncunun oynamasının ne gibi avantajları var acaba? Hiç bilgim yok bu konuda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ters ayakla yakalanmıyorsun bire birde, en büyük avantajı bu.

      Sil
  3. Cok fazla afrika kokenli oyuncu aliyoruz. Ocak subat aylarinda bu adamlar afrika kupasina gidecek o zaman sikinti yasayacagiz.
    Soso,Belhanda,Ndiaye ismi gecen ndiaye, trezeguet,abdennour,alfred duncan,Ahmed Musa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında değil Uluslar Kupası, yaz aylarında yapılıyor artık.

      Sil
  4. Defansta lider bir oyuncuya ihtiyaç var ama bu adam öyle bir adam değil. Ayrıca fazlasıyla sert her an kırmızı görme potansiyeli çok yüksek ve maicon gibi olmasa da hızlı değil. Alınması gereken adam bu değil açıkçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buralarda çok sevilir, ondan eminim. Hocanın oyununa pek uymaz, korkum o.

      Sil
  5. Abdennour dogru isim olmaz. atlet biri olmali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdennour atlet aslında. Hız konusunun altını çizmek lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir