10 Haziran 2018 Pazar

Linnes'in sözleşmesini de konuşmanın vaktidir


Önemli bir beklenti dahilinde transfer edilmişti. Çok kötü bir takıma umut ışığı olarak geldi ama o işlemeyen yapı içinde kayboldu. Belki de Molde günlerine çok fazla anlam yüklemiştik. Transferi doğru kılan unsur maliyet noktasındaydı. O coğrafyadan transfer edilen çoğu ismin de maliyeti bu noktalarda ve Linnes iyi bir örnek.

Linnes için ilk geldiği günden bu yana yorumum sabit. İşleyen düzen içinde iyi bir hücum beki. Sol bek, orta saha oynayabilme gibi avantajları da var, Fatih Hoca öncesi de iyi birkaç maçını sol bek olarak oynadı ama nihayetinde sağ bekti bu adam. Bunu unutmuştuk, Fatih Hoca hatırlattı. Mariano / Linnes sağ bek rotasyonu da kazanılan şampiyonluğun anahtarlarından.

Fatih Hoca ortaya iyi bir düzen kurdu, Linnes de bu düzen içinde yükseldi. Sorunsuz yedek olduğunu zaten kanıtlamıştı, hakkının yenildiğini çokça kez yazmama rağmen hiç sesini çıkarmadı, isyan etmedi. Güvenilir alternatif olması da Fatih Hoca'yla birlikte ortaya çıktı. Henüz de 26 yaşında, böyle isimleri parayla alamazsınız.

Linnes'in de sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitiyor. Şimdiden o sözleşmenin uzatılması gerektiğini düşünüyorum. Çıkan haberlere de bakınca mevcut rakam üzerinden devam etmek istediği söyleniyor. Takımın en az kazanan ve aldığı rakama göre en iyi katkı veren isimlerinden biri. Son günü beklemeden hareket etmek lazım. 

Donk'un sözleşmesini uzatmak kumardır mesela. Fatih Hoca'yla birlikte bu görüntüsünün devam edeceğini düşünsem de yaşı ve geçmişi itibariyle yine düşünürsünüz. Linnes böyle değil, tam tersi. Linnes'le yola devam etmek için beklemeye gerek yok, bu adamın vereceği katkı az çok belli ve Fatih Hoca'nın olduğu ortamda da çok kıymetli bir alternatif.

Tarık Çamdal'ın 1.6 milyon avro kazanacağını söyleyelim. Bu adam o rakamın yarısı kadar kazanıyor. İş ahlakı, çalışkanlığı, uyumu da üst düzeyde. Takım içinde bu tarz futbolcu sayısının artmasını diliyorum. Doğru bir transfer tarzıydı ama devamını getirmedik. Umarım bu dönemde böyle transferleri daha sık görmeye başlarız..

6 yorum:

  1. 950 bin euro kötü para değil yalnız(ki maç başı,primlerle,bonuslarla bu rakam yükseliyor zaten),tarık çamdalın kazandığı yerde falan demek de gereksiz,amaç zaten maaşları düşük tutmak ki linnes de hakketiği parayı alıyor bana göre, fazlası göze çarpar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şartlarda kalmayı da göze almış zaten.

      Sil
  2. maximum 1 milyon euro maaşa hemen 5 yıllık imza atayım diyen birine o kontrat verilir, verilmeli :) mariano sonrası direkt 11 adamı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonrası olamaz, bence seviyesinin maksimumu bu :) İyi bir yedek olarak bakmalı.

      Sil
  3. Kuzeylilerin is ahlakı ve mesleğine saygısı çok üst düzey oluyor... Bu adam hiç sorun çıkarmadan kariyerini Galatasaray'da bile bitirebilir fırsat sunulduğunda... sözleşmesi önümüzdeki seneden geçerli olmak kaydıyla uzatılabilir kafalar da rahat olur böylelikle... İyi kötü bir piyasası var seneye elden kaçabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu yüzden sözleşmesini bir an önce uzatmak ve kafaları rahat tutmak gerekir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir