11 Haziran 2018 Pazartesi

Haliyle de Feghouli kaldı gözüyle bakıyorum


"Kulübümle 4 yıllık kontratım var. Galatasaray'ın projesi bana heyecan veriyor. Galatasaray'dan ayrılmak için bir nedenim yok"

"Şampiyonlar Ligi'nde Türk futbolunu ve Galatasaray'ı iyi temsil etmek istiyoruz. Evimizde her takımı yenebileceğimizi biliyoruz"

"Sezon boyunca sakatlıkla mücadele ettim. Her gün fiziksel olarak acı çektim ama sonuçta şampiyonluk geldi. Fiziksel olarak benim için zor bir sezondu ancak genel olarak mutluyum"

"Sezon öncesinde West Ham'da neredeyse hiç fiziksel hazırlık yapmamıştık. Galatasaray'da ise antrenörler ve sağlık ekibi, bana iyi şekilde baktı. Bu yaz iyi bir sezon öncesi hazırlığı yapacağım, tüm sezon oynayabilmek ve iyi hissetmek için çalışacağım." 

Ciddi teklif alan her futbolcu takımdan ayrılabilir. Galatasaray'ın şu an kimseyi tutma lüksü yok. O isimlerin gitme ihtimali olması da onları kötü kılmaz. Galatasaray'ın durumuyla alakalı bir konu bu, kişilerden bağımsız.

Feghouli için birçok cephe var. İstatistik anlamda baktığımızda kötü bir sezon değil, etki ettiği öyle anlar var ki. Genel performans ise beklentinin aşağısında kaldı. Feghouli çok daha başka işler yapmasını beklediğimiz bir isim. Kalite ucu açık, oynadığı kanadı sürüklemesi gerekiyor. Valencia günlerini hatırladığımızda Feghouli'yle alakalı hız ve tempo ön plana çıkardı.

Galatasaray'da ise o hareketliliği gösteremedi. Nedeni de yaşadığı sakatlıkmış, biz bunu sonradan öğrendik. Bunu öğrendikten sonra fikirler değişti zaten. Sezon başında kamp yemiş, iyi hazırlanmış ve sakatlığını atlatan bir Feghouli'nin çok önemli işler yapacağını düşünüyorum. 28 yaşında bu adam, önü açık.

Büyük kazanıyor, o da işin diğer boyutu. Bu parayı bırakıp başka bir takıma gitmesi çok olası değil. Katar / Çin gibi ülkeler ön plana çıkar, oraya da gitmek istemezse yapacak bir şey yok. Olası teklifler oradan gelir, bu paralarla Avrupa zor. Rennes'in ilgisi yazılıyordu ama yıllık ücret anlamında Galatasaray'ın çok aşağısında kaldılar. Galatasaray'ın da ciddi bir bonservis beklentisi olacak.

Haliyle de Feghouli kaldı gözüyle bakıyorum. Yeni sezonda büyük beklentilerim var. Eski ayarına biraz yaklaşsa zaten eski piyasasını yeniden oluşturur. Bu yaz kalsa gelecek yaz çok büyük rakamlar kazanmak mümkün olur. Yıllık ücreti fazla ama bonservis olarak bu ayarda bir isim için düşük rakam vardı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir