1 Haziran 2018 Cuma

Orta vadede bir planlamayla da maaş bütçesini rayına oturtabiliriz


Twitter'da Tansel Ağabey bu konunun üzerine sıklıkla eğiliyor ve listeyi her fırsatta güncelliyor. Sözleşmesi ve kiralık durumları biten futbolcular çıkarıldığında elde kalan futbolcular bu şekilde (altyapıdan gelen gençler dahil değil). 

Elde kalan çok fazla futbolcu yok. Tarık Çamdal da dahil olmak üzere listede yazılı olan 16 tane isim var. Maç başı ücretlerini bir kenara bırakınca da 36.480.000 avro'luk ücret söz konusu. Galatasaray'ın en büyük sorunlarından biri ödediği yıllık ücret toplamıydı. Şu tabloda bile 3 milyon'un üzerinde kazanan 5 futbolcu var ki bu sayı dahi fazla.

Transferde hareketli günler geçireceğimiz kesin, çok fazla isim gelecektir. Burada önemli nokta maliyetleri düşürmek. Linnes'in aldığı ücret örnek olmalı, bu tarzda hamleler gerekiyor. 1 milyon avro'nun altını görmek lazım. Bir dönem imza atan her isim standart olarak 2 milyon ve üzeri kazanıyordu. Şu maaş listesine baktığımda aldığı parayı hak etmeyen çok fazla isim sayarım. Zaten maaş bütçesini şişirenler de onlar.

Selçuk İnan, Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok gibi isimlerin kazandığı ücret anlamsız fazla. Tarık Çamdal skandalına girmiyorum bile, adam Linnes'in neredeyse 2 katı para kazanıyor. Daha bunun listede olmayan Endogan Adili'si falan var. Neyse ki Umut Gündoğan'ın sözleşmesi bitti ve birinden nihayetinde kurtulduk.

Bir sonraki sezonda daha büyük bir rahatlama gelecek. Önemli sözleşmeler bitiyor ve orta vadede bir planlamayla da maaş bütçesini rayına oturtabiliriz. Geçmişin hatalarını uygulamamak gerekiyor, tablo ortada. Yakın geçmiş hatalarla dolu ve Galatasaray'ı ffp sürecine iten de bu. Yeni transferlerde yapılacak sözleşmeler ödenen bonservislerden daha önemli.

11 yorum:

  1. garry i mecbur satacağız bu kesin,onun yerine mutlaka bence yine garry tipi(örn.trezeguet) uçan kaçan bir kanat almak lazım,bu gibi oyuncular takımın hızını arttırıyor ve bu ligde çok iş yapıyor,mutlaka bir 8 numara en önemlisi bence,alabiliyorsak lider bir stoper gerekiyor, he alamıyorsak serdar ve maicon seneye de devam edebilir, bence iyi bir ikili olmuşlardı ama maicon fizik ve mental olarak düşmüştü hiç ara vermeden geldiği için, bunlar 11 için gerekenler, alternatif olarak mutlaka niasse,ahmed musa gibi bir kanat tipi santrafor,yerli yedek kaleci ve mümkünse yerli bir kanat(alınacak yabancı kanatın yedeği olacak)tabi bana kalsa daha fazla transfer gerek ama 5 nokta atışı transfer iş görür gibi alt yapıdan da katılanlar olacak sonuçta onlara da şans verir hoca mutlaka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 nokta atışı diyelim :)

      Sil
    2. Mecbur değiliz bence. Uefa kararlarını görsek daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz.

      Sil
  2. Selçuk'un çok ciddi bir mac başı ücreti var. Maaşı da yüksek zaten. Yeni gelenlerle yapılan puanX daha mantıklı veya sadece galibiyete prim verilmeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş büyük, kur desek aldı başını yürüdü.

      Sil
  3. Selcuk bu sene takima hicbir sey vermedi gercekten yazik o paralara. Sirf Selcuk ve Tariktan bile kurtulmus olsaydik belki de Uefa ile bu kadar uzun pazarliklara gerek kalmayacakti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş sözleşmeler işte, ister istemez Aysal dönemine iniyoruz ve bugüne yansıması bu şekilde.

      Sil
  4. Selçuk madem has Galatasaraylıysa çıksın desin ben paramda indirim yapmak istiyorum diye.O öyle yaparsa diğer futbolcular da bunu yapar ama beyefendi rahat hatta 37 yaşına kadar felan oynarım diyor futbol olarak bitmiş olmasına rağmen.Bi yedek bu kadar para alamaz ayıptır.Tarık felan hiç saymak bile istemiyorum zaten tam fiyasko o paralar nedir öyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İndirim yapar ama bu sefer de sözleşmesi uzamış olur. Bu çok mu kazançlı bilemedim.

      Sil
  5. tabloyu yeni gördüm.akıl almaz bir tablo.

    tolga ciğerci
    tarık çamdal
    serdar aziz
    selçuk inan
    eren derdiyok

    en dikkat çeken isimler tabloda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biri kadroda yok, diğerleri yedek. Bir tek Serdar Aziz aldığı parayı hak ediyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir