12 Haziran 2018 Salı

Öyle bir sözleşme ki bitmiyor da


"Bana yıllık 2 bin euro bile vermezler. 1 sene daha buradayım." Endogan Adili'nin sözleşmeni fesih edelim teklifine verdiği cevap. Haklı da, bir şey diyemiyorum. Kariyerine baktığımızda 5 yıllık bir Galatasaray geçmişi göreceğiz ama oynadığı, hatta kadroda yer aldığı maç sayısı 0. Gördüğü bir hazırlık kampı ve birkaç u21 maçı var.

400 bin avro'ya aldık, 250 bin avro gibi de yıllık ücreti var. Türk olsa da vatandaşlığı yok, işin bir de bu boyutu var. Her haliyle karanlık bir transfer. Dönemin FM'lerinden birinde wonderkid görünürdü, kendisi hakkında başka bildiğimiz bir şey de yok.

Öyle bir sözleşme ki bitmiyor da. Umut Gündoğan'ın nihayet bitti mesela, Endogan Adili'nin ise bitmiyor. Yerli olmadığı için ülke içinde başka bir takıma kiralayamadık, yurt dışında Wil 1900'e gittiği bir dönem vardı ki o da Erdal Keser sayesinde.

Yüksek ihtimalle de Galatasaray'la sözleşmesi bittiği an futbolu bırakır. Dünyalığını yaptı, bundan sonra bir şey kazanmasa dahi olur. Döviz kuru ortada, aldığı ücret her geçen zaman daha da üzerine koyuyor. 

Bunlar da uğraşıyoruz işte. Aysal döneminin kalan karanlık işlerinden biri daha. Galatasaray'ı da zorlayan bu değil mi. Yedek olan isimlerin yıllık ücreti anormal yüksek, kadroda düşünülmeyen isimler dahi inanılmaz paralar kazanıyor. Endogan Adili'ye havadan para veriyoruz işte, ötesi var mı.

İş basketbola geldiğinde 100 - 200 bin avroların hesabı yapılıyor. Paraları ödeyemiyoruz, transfer yasakları yiyoruz. Futbolda ise harcanan paralar ortada. Umarım bundan sonra daha da üzerine koymayız ve biraz olsun işler rayına girer..

10 yorum:

  1. şu adamları 1 kez olsun sahada görmek isterdim. hayır ümitli olduğumdan değil. insan bi 10 dakika oynasın da görelim istiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gördük aslında, 1-2 hazırlık maçı var izlediysen :)

      Sil
    2. izlemedim sen izlediysen nasıldı? :) hızlı? teknik? vs? :)

      Sil
    3. Hızlı, tipik içe kat eden kanat. Forvet özelliği de olsa da bu tarz 2000lerde bitmişti :)

      Sil
    4. e tamam abi işte. çakma shaqiri! faydalanmak lazım :)

      Sil
  2. Ünal Aysal'ı eleştirmeniz "günah çıkarmak mi acaba??" çünkü biz burda o dönemin mantıksızca yapılan transferlerin önündeki birçok yılı cok olumsuz etkileyeceğini söylerken( hala da bu etkiler fazlasıyla devam ediyor) siz vizyon sahibi başkan böyle işler yapar, Ünal Aydal da doğru yapıyor demiştiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendi adıma yanıldığımı kabul eder ve bunu gönül rahatlığıyla söylerim. Ama şu siz / biz muhabbetini sevmiyorum. Siz kim biz kim.

      Sil
  3. FM demişken ben orda bile satamadım bunu.Gitmiyor.Talip de olmuyor.Bedavaya bırakmak istedim yine alan olmadı.En sonunda serbest kaldı zaten.Oyunda bile gitmeyen birinin gerçekte bu açıklamaları yapması beni şaşırtmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satamazsın. Kiralanıyor ama maaşını karşılıyorsun. Olmadı karışılıklı fesih.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir