4 Haziran 2018 Pazartesi

GS transfer güncesi #17; Simon Kjaer


Kaynağını ve nedenini bilmemekle birlikte Kjaer'in adı Galatasaray'la sıklıkla anılıyor. Bu tarz menajer önerileri birçok futbolcu için geliyordur. Kjaer ismi de ilk etapta güzel görünse de hocanın oyun tarzına ne kadar uyabilir bilmiyorum. Tabii bunda Kjaer'in Fenerbahçe'deki 2. sezonu da dahil olmak üzere yaşadığı düşüş dahil.

Denayer / Serdar Aziz ikilisinin gelecek sezonda da devam edeceğini beklediğimi söylemiştim. Kağıt üzerinde güvenilmez, Şampiyonlar Ligi için soru işareti gibi görünse de hocanın tarzı burada ön plana çıkıyor. Hız ve atletizmin önemi çok büyük. Bu anlamda Denayer'i tutmanın da transfer döneminde önemi büyük. İlk etapta planlar bunun üzerine olacaktır.

Bir de işin Maicon ayağı var. Ağır bir isim ve bu yüzden eleştiriliyor. Yaşadığı düşüşte bir sezon içinde 62 maça çıkması ve hiç dinlenmemesi etken ama tarz noktasında hocaya uymadığı da net. İyi bir teklif karşısında satılırdı. İyi bir teklif gelebilir mi sorusuna ise evet cevabını veremem. Bir önceki sezon 8 milyon'a yakın para verildi, bugün 3-4 milyonluk bir teklife evet denmez.

Maicon gitmediği sürece de Denayer haricinde yeni bir stoper alınacağını düşünmüyorum. Kjaer'i burada Maicon ile kıyaslayabiliriz, Denayer bambaşka bir profil. Fenerbahçe'deki ilk sezonunda müthiş bir futbolu vardı ve ülkenin en iyisiydi. Sert ve sağlam bir stoper. Güç ile alakalı tüm özelliklerle ön plana çıkabilir ama pas noktasında o kadar iyi değildir ya da hızlı diyemem. Zaten "hız" söz konusu olduğunda da görüntü değişiyor.

Maicon'un Kjaer'e oranla öne çıkan özelliği pas olur. Kjaer ise ayakları daha sağlam yere basan bir stoper. Maicon'u bir yerlere gönderebilsek belki düşünülürdü, tabii maddi şartları görmemiz lazım. Şu aşamada yabancı hakkı da sorun, Denayer yerine alınması durumunda da bu bizi çok daha iyi bir yere taşımayacak.

Fenerbahçe ondan yüksek bir bonservis kazanmıştı. Sevilla'da beklentiyi karşıladı diyemeyiz ve bu haberler de bu yüzden çıkıyor. Kiralanması olası bir durum dense de ne derece doğru bilmiyorum. Ben yatırımın Denayer için yapılacağını düşünüyorum, Kjaer'in olasılılığı bu anlamda zor. Maicon'un gitmesi durumunda konuşulur..

2 yorum:

  1. Maicon gider yada kiralanirsa ki bence öyle yapılmalı bence gayet yerinde bir hamle olur. Maicon hocanın sisteminde çok siritiyor fazlasıyla yavaş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralanırsa da sorun şu, yabancı hakkı dolu ve nereden yer açacağız. Maicon'un kalması durumunda tabii.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir